Analize Slider

Accenture: Absolventele de studii universitare din 2020 – prima generație care va beneficia de egalitatea de gen la locul de muncă

Accenture (NYSE: ACN) anunță că generația din 2020 a absolventelor de studii universitare, din economiile dezvoltate, va fi prima care va beneficia, în timpul parcursului lor profesional, de eliminarea decalajului salarial dintre sexe, potrivit celui mai recent studiu “Getting to Equal 2017.”
7325_CHARTS_MH_EqualPay-01
Studiul arată că, în următoarele decenii, diferențele salariale între genuri ar putea fi eliminate dacă femeile vor profita de trei factori favorizanți și dacă mediul de afaceri, cel politic și academic vor susține acest demers. Potrivit raportului, primul factor care poate accelera eliminarea diferențelor de gen este reprezentat de competențele digitale – gradul de utilizare a tehnologiilor digitale de către femei pentru a se conecta, a învăța și a munci. Al doilea factor accelerator este o abordare strategică a dezvoltării carierei – nevoia ca femeile să țintească mai sus, să ia decizii bine informate și să își gestioneze proactiv evoluția profesională. Ultimul factor este aprofundarea cunoștințelor tehnologice – oportunitatea de a-si dezvolta aptitudini solide legate de tehnologie și digitalizare, pentru a avansa la fel de rapid precum bărbații.
Astfel, diferențele salariale în piețele dezvoltate ar putea fi elimitate până în 2044, față de 2080, în lipsa acestor factori favorizanți. În cazul piețelor în curs de dezvoltare, diferențele ar putea, de asemenea, să fie eliminate mai rapid, până în 2066, față de 2168.
„Forța de muncă a viitorului trebuie să fie una fără diferențe de gen în ceea ce privește salarizarea. Diferențierea trebuie să fie tratată de toată lumea ca o prioritate, din punct de vedere economic și al competitivității, și trebuie să acționăm împreună în direcția creării de oportunități pentru femei și a eliminării acestor diferențe”, a declarat Julie Sweet, CEO Accenture – America de Nord.
Cercetarea Accenture arată că, la nivel global, o femeie câștigă în medie 100 de dolari pentru un corespondent de 140 de dolari în cazul unui bărbat. În plus, femeile au șanse mai mici decât bărbații de a avea un loc de muncă plătit, numai 50% dintre acestea fiind în această situație, în timp ce la bărbați procentul este de 76%. Acest lucru contribuie la o creștere a inechităților dintre femei și bărbați – pentru fiecare 100 de dolari primiți de o femeie, un bărbat obține 258 de dolari.
„Egalitatea de gen este un element esențial într-un mediu de lucru care pune accent pe incluziune, și acest lucru se raportează și la salarizare. Companiile, mediul politic și cel academic au un rol important în eliminarea diferențelor. Colaborarea între aceste entități este foarte importantă pentru a oferi oportunitățile, mediul și modelele potrivite pentru a determina această schimbare,” a adăugat Pierre Nanterme, Președinte și CEO Accenture.
Prin fructificarea celor trei factori care accelerează atingerea egalității între sexe, alături de susținerea din partea sectoarelor privat, public și academic, aceste diferențe salariale pot fi reduse cu până la 35% până în 2030, ducând veniturile femeilor la valoarea de 3,9 trilioane dolari.
Studiul Accenture detaliază și factorii importanți care pot influența abilitatea femeilor de a ajunge să elimine aceste diferențe. Astfel, în comparație cu colegii lor bărbați, studentele înregistrează o probabilitate mai mică de a alege un domeniu cu potențial de câștiguri mari (27% față de 40%), de a avea un mentor (45% față de 58%), sau de aspira la un post de senior (41% față de 51%). În plus, este mai puțin probabil ca tinerele să adopte rapid noi tehnologii, în comparație cu tinerii (45% față de 63%), sau să urmeze cursuri de programare și calculator (68% față 83%).
Despre Accenture
Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care oferă o gamă largă de servicii și soluții pentru mediul de afaceri, de la strategie și consultanță, la digitalizare, tehnologie și procese operaționale. Combinând experiența unică și competențe complexe ce acoperă peste 40 de industrii și toate procesele de afaceri – susținute de cea mai mare rețea de livrare din lume – Accenture acționează la intersecția dintre business și tehnologie pentru a-și ajuta clienții să își crească performanța și să creeze valoare pe termen lung. Având peste 394.000 de angajaţi care deservesc clienți în mai mult de 120 de țări, Accenture inovează constant pentru a îmbunătăți modul în care lumea funcționează. Website-ul global al companiei este www.accenture.com.
Având peste 2.700 de angajați în România, Accenture livrează servicii din București, Timișoara, Cluj Napoca, Targu Mureș și Iași către companii din domeniile financiar-bancar, telecomunicații, industria auto, producție, bunuri de larg consum și energie.

Related posts

POZITIV TB: Mihaela Radu – „Urmează miza pe munca de acasă și part time”

Traian Dan

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

redactia

Simona Bișboacă, cercetător și antreprenor bihorean: „Voiam să fac produse inovatoare, care nu se găseau pe piață”

Traian Dan

Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Novitas 3D City – Orașul tău digital

Ligia Voro

Banca Transilvania, Digi, Timișoreana și Azomureș, în Top 50 cele mai puternice branduri românești

Stefana Muresan

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

România în topul opțiunilor de relocare pentru companiile globale

Ionut Oprea

Dispute pe tema salariului minim la nivel european, 60% din salariul mediu

Traian Dan

Cea mai mare conferință de branding a regiunii

Stefana Muresan

Satu Mare: Polonezii de la Serinus Energy au demarat producţia de gaze în Moftinu

Stefana Muresan

Dental Experts: 10 ani de la deschidere, 70 de ani de experienţă, o familie cu trei generaţii de medici

redactia

Locul 38 în Top 100 Antreprenori. Recunoaștere importantă pentru Mircea Oltean, directorul general IRUM SA Reghin

redactia

Traficul de internet mobil s-a dublat in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada din 2016

Stefana Muresan

Vor să mențină controlul afacerilor de familie, dar nu au planuri de succesiune clare

Ligia Voro

Cramele Darabont, tradiție de peste 100 de ani la Biharia

Traian Dan

Fondurile de pensii private au depășit cu bine contextul pandemic din 2020

Traian Dan

TRAMECO, Drum Asfalt și LEMACONS, reabilitează Şcoala nr. 11 din Oradea

Traian Dan

În Oradea se va construi un spital ultramodern, cu 280 de locuri, cu fonduri europene

Traian Dan

Clienții casnici se vor putea racorda gratuit la rețeaua de distribuție a gazelor

Traian Dan

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Traian Dan

Colaborarea dintre universități și companii este esențială pentru a crea echilibru pe piața muncii – Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara

Nicolae Pop

O treime din fabrica de medicamente Polisano vândută

Stefana Muresan

Leave a Comment