Analize Slider

Accenture: Absolventele de studii universitare din 2020 – prima generație care va beneficia de egalitatea de gen la locul de muncă

Accenture (NYSE: ACN) anunță că generația din 2020 a absolventelor de studii universitare, din economiile dezvoltate, va fi prima care va beneficia, în timpul parcursului lor profesional, de eliminarea decalajului salarial dintre sexe, potrivit celui mai recent studiu “Getting to Equal 2017.”
7325_CHARTS_MH_EqualPay-01
Studiul arată că, în următoarele decenii, diferențele salariale între genuri ar putea fi eliminate dacă femeile vor profita de trei factori favorizanți și dacă mediul de afaceri, cel politic și academic vor susține acest demers. Potrivit raportului, primul factor care poate accelera eliminarea diferențelor de gen este reprezentat de competențele digitale – gradul de utilizare a tehnologiilor digitale de către femei pentru a se conecta, a învăța și a munci. Al doilea factor accelerator este o abordare strategică a dezvoltării carierei – nevoia ca femeile să țintească mai sus, să ia decizii bine informate și să își gestioneze proactiv evoluția profesională. Ultimul factor este aprofundarea cunoștințelor tehnologice – oportunitatea de a-si dezvolta aptitudini solide legate de tehnologie și digitalizare, pentru a avansa la fel de rapid precum bărbații.
Astfel, diferențele salariale în piețele dezvoltate ar putea fi elimitate până în 2044, față de 2080, în lipsa acestor factori favorizanți. În cazul piețelor în curs de dezvoltare, diferențele ar putea, de asemenea, să fie eliminate mai rapid, până în 2066, față de 2168.
„Forța de muncă a viitorului trebuie să fie una fără diferențe de gen în ceea ce privește salarizarea. Diferențierea trebuie să fie tratată de toată lumea ca o prioritate, din punct de vedere economic și al competitivității, și trebuie să acționăm împreună în direcția creării de oportunități pentru femei și a eliminării acestor diferențe”, a declarat Julie Sweet, CEO Accenture – America de Nord.
Cercetarea Accenture arată că, la nivel global, o femeie câștigă în medie 100 de dolari pentru un corespondent de 140 de dolari în cazul unui bărbat. În plus, femeile au șanse mai mici decât bărbații de a avea un loc de muncă plătit, numai 50% dintre acestea fiind în această situație, în timp ce la bărbați procentul este de 76%. Acest lucru contribuie la o creștere a inechităților dintre femei și bărbați – pentru fiecare 100 de dolari primiți de o femeie, un bărbat obține 258 de dolari.
„Egalitatea de gen este un element esențial într-un mediu de lucru care pune accent pe incluziune, și acest lucru se raportează și la salarizare. Companiile, mediul politic și cel academic au un rol important în eliminarea diferențelor. Colaborarea între aceste entități este foarte importantă pentru a oferi oportunitățile, mediul și modelele potrivite pentru a determina această schimbare,” a adăugat Pierre Nanterme, Președinte și CEO Accenture.
Prin fructificarea celor trei factori care accelerează atingerea egalității între sexe, alături de susținerea din partea sectoarelor privat, public și academic, aceste diferențe salariale pot fi reduse cu până la 35% până în 2030, ducând veniturile femeilor la valoarea de 3,9 trilioane dolari.
Studiul Accenture detaliază și factorii importanți care pot influența abilitatea femeilor de a ajunge să elimine aceste diferențe. Astfel, în comparație cu colegii lor bărbați, studentele înregistrează o probabilitate mai mică de a alege un domeniu cu potențial de câștiguri mari (27% față de 40%), de a avea un mentor (45% față de 58%), sau de aspira la un post de senior (41% față de 51%). În plus, este mai puțin probabil ca tinerele să adopte rapid noi tehnologii, în comparație cu tinerii (45% față de 63%), sau să urmeze cursuri de programare și calculator (68% față 83%).
Despre Accenture
Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care oferă o gamă largă de servicii și soluții pentru mediul de afaceri, de la strategie și consultanță, la digitalizare, tehnologie și procese operaționale. Combinând experiența unică și competențe complexe ce acoperă peste 40 de industrii și toate procesele de afaceri – susținute de cea mai mare rețea de livrare din lume – Accenture acționează la intersecția dintre business și tehnologie pentru a-și ajuta clienții să își crească performanța și să creeze valoare pe termen lung. Având peste 394.000 de angajaţi care deservesc clienți în mai mult de 120 de țări, Accenture inovează constant pentru a îmbunătăți modul în care lumea funcționează. Website-ul global al companiei este www.accenture.com.
Având peste 2.700 de angajați în România, Accenture livrează servicii din București, Timișoara, Cluj Napoca, Targu Mureș și Iași către companii din domeniile financiar-bancar, telecomunicații, industria auto, producție, bunuri de larg consum și energie.

Related posts

Team Xior / DubbeLL / Mecanoo wins with “BrinkToren” tender for last lotat prime location Overhoeks in Amsterdam

Ionut Oprea

First Passengers Travel Safely on a Hyperloop

Ionut Oprea

INTERVIU/ Florica Bărbuceanu, director IDSA: „Implicarea în realizarea testelor de biologie moleculară pentru identificarea SARS-COV-2 este un gest de responsabilitate, unitate și spirit de echipă”

Papuc Irina

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

Firma Famatech din Sibiu a început producția de măști și viziere

Papuc Irina

Liebrecht & wooD anunță Liziera de Lac, cel mai ambițios proiect rezidențial din estul Bucureștiului

Ionut Oprea

Digitalizarea, factor cheie ce a determinat impactul crizei pandemiei asupra IMM-urilor

Traian Dan

VINVEST 2019- Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ediția a XIV-a

Stefana Muresan

Dunwell: 2.500 mp pentru Farmasi, in CTPark București

Papuc Irina

Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

Traian Dan

S-a stabilit cine adună gunoiul din Bihor: RER Vest, Salubri și AVE

Traian Dan

Analiză BT: crește piața de creditare

Stefana Muresan

PRIA UNFAIR COMPETITION România 2020: live, 22 iulie

Papuc Irina

EXPO REAL 2017: Strong – and watchful – real estate sector

Ionut Oprea

Cum va arăta sectorul Supply Chain & Logistics în viitor?

Ligia Voro

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Ligia Voro

Cele mai citite articole publicate pe site-ul Transilvania Business în 2018

redactia

Nivelul preturilor de consum in Romania raportate la media UE in anul 2019

Gruita Ienasoiu

Patru oferte pentru drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania

Traian Dan

JLL: CEE Investment Market, H1 2020

Ionut Oprea

Șunca „Miro” din Reghin, un ingredient proaspăt pentru pizzerii

Ligia Voro

Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România

redactia

Optimist, Autostrada Transilvania va lega Tîrgu Mureș de Cluj-Napoca în 2019

Ligia Voro

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Limagrain se bazează pe calitate

Ligia Voro

Leave a Comment