Cluj Eveniment

The Woman: O economie care crește durabil se poate face cu creșterea educației copiilor

Educaţia, fie că vorbim de cea clasică din sistemul educaţional, fie de cea nonformală, scoate la iveală din om ce este mai inovator şi te poate propulsa în vârful piramidei sociale. Educaţia, puterea de a schimba lumea!, a fost tema Conferinţei de Leadership Feminin The Woman, unde peste 600 femei cu rezultate în carieră au discutat între 14 și 15 martie despre leadership şi educaţie.
Profesorul bun are cel mai mare impact în creșterea economiei unei țări
Societatea civila se uneste și își doreste să miste lucrurile de jos, consideră Măriuca Talpeș, co-fondator Bitdefender, care îndeamnă să iubim oamenii excepționali și modești, profesorii care ne-au format și care pot face schimbarea în România pentru binele copiilor generațiilor viitoare. „Indiferent câți copii au în clasa, ce dotări are școala, ce programă școlară au de respectat – profesorii buni aduc cel mai mare impact în creșterea economiei unei țări!”, spune Măriuca.
Învățarea trebuie să fie bazată pe activități practice și nu pe acumularea de informații. Beneficiile se vor vedea cu siguranţă crede islandeza Ella Bjorns (Educator&Keynote Speaker). „Trebuie să-i educăm însă pe copiii din ziua de astăzi cu lucrurile din ziua de astăzi, nu în lumea în care am crescut noi. […] Putem să vedem beneficiile pentru societate ale schimbărilor dacă empatizăm şi investim în educaţie. Dar o facem?”, a subliniat Ella Bjorns.
Cum se poate implica mediul de afaceri în educație?
Cu numeroase date statistice de la instituţii de învăţământ şi profesori de top, Măriuca Talpeş a arătat cât de importantă este creşterea competenţelor cognitive ale copiilor. „Mediul de afaceri și comunitatea locală de părinți după părerea mea sunt cel mai important factor de schimbare în bine a educației ”, a menţionat Măriuca Talpeş.
Noile generaţii sunt viitorul, iar modul în care sistemul educaţional, nu doar familia, îi pregăteşte pentru ziua de mâine arată şi calea spre care o să evoluăm ca societate. Tocmai din acest motiv copii trebuie să înveţe la şcoală lucruri cât mai noi, care să-i ajute să-şi croiască singuri un drum în viaţă. „Multe companii spun acum că leadershipul nu este o calitate tehnică, ci este despre relaţionare. Trebuie să ne asigurăm că superiorii noştri pot gestiona diversitatea şi creativitatea. Problema nu este în pregătire, ci şi în recrutare. Pe cine aducem în câmpul muncii? Tocmai din această cauză sistemul educaţional este atât de vital”, este de părere Eleanor Tabi Haller-Jorden (President & CEO la The Paradigm Forum).
Mentoratul – formă de responsabilitate socială
Pe lângă rolul profesorilor și a companiilor în educație, mentoratul reprezintă o altă soluție pentru educație. Găsirea unui mentor în viaţă nu este un proces tocmai uşor. În momentul în care totuşi el îşi face apariţia pe parcursul vieţii poate fi un catalizator puternic pentru progresul oricărei persoane. Campioana olimpică la spadă Ana-Maria Brânză a vorbit în cadrul The Woman despre cei care i-au influențat cariera.
„Cu siguranţă nu aş fi astăzi pe această scenă fără toţi oamenii pe care i-am întâlnit în această viaţă. De la fiecare persoană ai ceva de învăţat. Suntem media interacțiunilor cu toți oamenii pe care îi întâlnim pe parcursul vieții. De la doamna care face patul în cantonament până la antrenorul care m-a sprijinit constant, toți contribuie la omul de astăzi. Antrenorul meu niciodata nu m-a lăsat să ştiu că sunt bună. Mereu a cerut tot mai mult. După fiecare campionat îmi spunea că trebuie să repet rezultatul astfel încât să nu creadă cineva că am avut o zi norocoasă. Ideea este că mentorul crede în noi, dar tot el este cel care ne ţine cu picioarele pe pământ”, afirmă Ana-Maria Brânză.
Disciplina și tenacitatea, secretul succesului pentru Gabrielei Szabó
Gabriela Szabó recunoaşte că sportul, prin educaţia pe care o impune, schimbă lumea. „Sportul înseamnă educaţie. Sportul schimbă lumea şi este o lecţie de viaţă cum nu vă puteţi imagina. Performanţa nu este simplă, în orice domeniu. Trebuie să ne apreciem pe fiecare dintre noi pentru că performanţă face fiecare. Ceea ce trebuie să facem noi este să corectăm prin disciplină şi perseverenţă acolo unde am greşit”, a declarat Gabriela Szabó (CSR&Public Affairs Addeco).
Pe lângă prezentări, dezbateri și workshop-uri, evenimentul a cuprins numeroase momente de excepție: Gala Premiilor The Woman, prezentare de modă, momente de jazz sau degustare de vin. Participanţii au vizitat zona expoziţională cu oportunități de business și au participat la sesiunea de autografe cu Dragoș Bucurenci (Communication Strategist&Public Speaking Coach Khastalia Consulting), moderatorul evenimentului.
Companiile au înțeles importanța educației în dezvoltarea comunităților și care sprijină evenimentul sunt:
Powered by: Raiffeisen Bank
Gold Partner: Carrefour
Silver Partner: Aegon, UBC
Sponsor: AVON
Partners: KO by Karina Ochis, IQOS, Savage Beauties, Sabion, Ecco Shoes, Chic Ville, EuroGsm, Ciao Bella, Alfaparf, Art&Craft, Sublime, Salon Arta Eleganței, Liberty Technology Park, Transylvania Medical Center, Piera Linjerie, Noi9, Clote, Artsage, Coquette, Hart Consulting, Transilvania Healing, Sophia, Corola Traduceri, Vavian Pharma, Jidvei
Travel Partner: Wens Travel
Official Coffee: Meron
Official Car: RMB, She’s Mercedes
Supported by: Impress, Marty, Infinity Trophy, Magnolia.ro, Silver Business Center, Kommio, Gentlab, Ami Cristea

Related posts

Regiunea Turda – Câmpia Turzii primește 155 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată

Stefana Muresan

Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului

Stefana Muresan

Băimărenii vor “electrifica” primul Hornbach din Bihor

Nora Dumitrescu

Emag va face livrări cu dube electrice în Ardeal

Nora Dumitrescu

Noi invitați speciali la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

A. I.

Boc, la Bruxelles: “UE dispare dacă nu rezolvăm exodul creierelor”

Nora Dumitrescu

Meat & Milk: ”Piață, Prețuri, Importuri, Oțet”

Festivalul Industriilor Creative, ediția a IX-a

Ligia Voro

CJ Cluj: Noi zboruri operate de pe Aeroportul clujean

Stefana Muresan

HR Summit 2018: We are clujing again!

Stefana Muresan

Elite Business Club Cluj 09 Mai 2018, Hotel Beyfin

A. I.

Cluj-Napoca: 35 milioane € pentru alei pietonale, piste de biciclete și zone de agrement pe malurile Someșului

Stefana Muresan

Lanțul clujean La Casa s-a extins în șapte județe din Ardeal

Nora Dumitrescu

Poiana Brașov: Aspire Academy, cel mai prestigios program de leadership şi antreprenoriat

Stefana Muresan

Oradea: Workshopul INDUSTRY 4.0 – Granița între ieri și mâine, parte din proiectul INDUSTRIA DE MÂINE

redactia

Cluj-Napoca: Licitaţie de până la 300 milioane euro pentru concesionarea unor lucrări de construcţie

Stefana Muresan

Săptămâna viitoare are loc DevTalks Cluj-Napoca, cea mai mare expo-conferință dedicată developerilor și pasionaților de tehnologie din România

Stefana Muresan

Antreprenoriat feminin cu peste 200 femei la The Woman after 5pm Oradea

Stefana Muresan

Takko Fashion deschide la Zalău și închide la Cluj

Nora Dumitrescu

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

Consiliul Concurenței, aviz favorabil pentru preluarea Depaco de către Teraplast

Stefana Muresan

Totul despre închiderea anului financiar 2019 și noutățile fiscale pentru 2020, la FINANCIAL OUTCOME

Papuc Irina

Conferința Națională “BUSINESS to more BUSINESS” ajunge la Ploiești

Bosch își recrutează angajații dintre viitorii economiști ai Clujului

Nora Dumitrescu

Leave a Comment