Lideri si afaceri

Grupul Schwarz, împrumut de 180 de milioane de euro pentru a susţine expansiunea Lidl şi Kaufland

BERD a aprobat recent acordarea unui împrumut sindicalizat în valoare de 110 de milioane de euro către grupul de retail german Schwarz, proprietarul lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland din România. În total, grupul s-a împrumutat de 180 de milioane de euro pentru a susţine expansiunea Lidl pe piaţa din Bulgaria şi România şi a Kaufland în Moldova, potrivit economica.net.
Grupul de retail german Schwarz, operatorul lanţurilor de magazine Kaufland şi Lidl, a luat un împrumut sindicalizat în valoare de 180 milioane de euro, din care 110 milioane de euro de la BERD, pentru a susţine expansiunea din România, Bulgaria şi republica Moldova, se arată într-un anunţ al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folosiţi pentru a suporta planurile de expansiune ale grupului prin brandul Lidl în Bulgaria şi România şi Kaufland în Moldova, ţară unde compania va inaugura anul acesta prima unitate.
“La procesele anterioare de due diligence Lidl şi Kaufland şi-au demonstrat capacitatea de administrare a problemelor de mediu, siguranţă şi protecţia forţei de muncă şi de dezvoltare a lanţului de magazine în acord cu principiile Băncii”, se arată în anunţul BERD.
Sursa citată notează că acesta nu este primul împrumut acordar de BERD grupului Schwarz. În 2015, Schwarz a primit de la Banca Mondială un împrumut în valoare de 350 de milioane de euro pentru finanţarea expansiunii în România, Serbia, Polonia, Bulgaria şi Croaţia. Din această sumă, 60 de milioane de euro au ajuns în conturile filialelor din România, permiţându-le să îşi ducă la îndeplinire planurile ambiţioase de expansiune.

Related posts

Auto Schunn România: Sprijinind tinerii, avem timpul de partea noastră!

Stefana Muresan

Casa Rusu – în Cluj, Braşov şi Timişoara

Stefana Muresan

The 2018 Monaco Yacht Summit: Introducing new clientele to the superyacht world

redactia

Leave a Comment