Energie

CEH angajează 100 de mineri și electricieni la mina Vulcan

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) vrea să angajeze 100 de mineri și electromecanici la Exploatarea Minieră Vulcan, iar concursul va consta într-o probă scrisă, potrivit unui anunț al companiei.
“Pentru completarea deficitului de personal cu care se confruntă Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, în perioada următoare se va organiza un proces de selecție pentru ocuparea a 100 de posturi vacante în cadrul EM Vulcan”, se spune în anunț.
Posturile care urmează a fi ocupate prin concurs sunt de muncitor subteran cu profil minier și electromecanic (electrician și lăcătuș).
Angajarea personalului se va face pe o durată determinată de șase luni, cu o perioadă de probă de maximum 15 zile.
“Concursul se va desfășura începând cu data de 07.04.2017, ora 8:00, și va consta într-o probă scrisă”, se mai arată în anunț.
Conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvență în mai multe rânduri, argumentând că această procedură este singura soluție pentru evitarea falimentului societății.
În cadrul CEH lucrează peste 5.300 de angajați, la termocentralele Mintia și Paroșeni, dar și la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan.
Planul Ministerului Energiei pentru această companie include păstrarea a două mine, Livezeni și Vulcan, alături de câte un grup din centralele Paroșeni și Mintia, care să totalizeze 400 de MW. Celelalte două mine, Lonea și Lupeni, vor fi închise, fiind considerate neviabile.
Anul trecut, în luna mai, ministrul de resort de la acea dată, Victor Grigorescu, declara că există riscul de faliment la CE Hunedoara, dar că, într-un fel sau altul, compania va fi salvată.

Related posts

OMV Petrom își extinde prezența Upstream în regiunea Mării Negre

Papuc Irina

Americanii de la PHI Group, plan complex de investiții în Transilvania, după achiziții în Vietnam și Thailanda

Stefana Muresan

Primul raport de sustenabilitate al ROMGAZ, publicat

Ligia Voro

Leave a Comment