Auto Sibiu

Compa, nou sediu pentru recrutare și promovare în Sibiu

Într-un spațiu închiriat de la Arhiepiscopia Sibiu, Compa SA, cea mai mare companie sibiană cu capital majoritar local, va deschide un birou de recrutare, potrivit turnulsfatului.ro.
Deschiderea acestui birou vine în contextul unor creșteri spectaculoase înregistrate de Compa SA, în ultimul an. Numărul de angajați al companiei producătoare de subansamble auto a ajuns la peste 2.200, o creștere de mai bine de 500 de angajați față de perioada similară a anului trecut.
„Va fi un sediu secundar al Compa cu prioritate pe resurse umane și pe promovare. Acestea vor fi primele activități desfășurate acolo. Atragerea resursei umane este o problemă capitală în această perioadă. Aducem oameni nu numai din toate satele din împrejurimi, ci și din Victoria sau Făgăraș. Am considerat că atragerea de forță de muncă va fi mai bine promovată în acea zonă centrală“, a declarat Ioan Deac, directorul general al societățiipentru sursa citată.
Recrutarea de forță de muncă nu este singura modalitate prin care cea mai mare companie cu capital românesc privat își asigură resursa umană. În colaborare cu Liceul Tehnologic ”Henri Coandă”, cei de la Compa SA au demarat un proiect în zona învățământului dual.
Creștere a veniturilor cu 40%
Înființată în 1969 (sub numele de Întreprinderea de Piese Auto Sibiu), fabrica a preluat denumirea Compa SA din 1991, fiind privatizată integral în septembrie 1999. Acționarul majoritar în acest moment este Asociația salariaților Compa, care deține 54,6% din participațiuni. Potrivit ultimelor raportări date publicității (aferente primelor trei trimestre ale anului trecut) cifra de afaceri a Compa SA a crescut cu 40%: de la 348,2 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2015, la 485,2 milioane de lei, în primele nouă luni ale lui 2016.
Compa SA Sibiu produce sisteme de injecție, arcuri, piese ștanțate și alte subansamble auto pentru o gamă foarte largă de mărci, de la Audi, la BMW, Citroen, Toyota sau Porsche.
Sursa foto: turnulsfatului.ro

Related posts

Ford Craiova estimează volume record de producție în 2020

Ligia Voro

Tehnologii inovatoare prezentate de Continental la Timișoara

Stefana Muresan

Norvegienii de la Visma Software România au în plan angajarea a peste 100 de persoane

redactia

Leave a Comment