Industrie

Astra Trans Carpatic, tren care să circule de la Viena până la Constanţa

Compania de transport feroviar Astra Trans Carpatic, care operează în prezent pe relaţia Bucureşti – Braşov – Arad, vrea să introducă trenuri pe linia Bucureşti – Constanţa în perioadă estivală. Valer Blidar, proprietarul companiei, îşi doreşte să transporte călători tocmai de la Viena până pe litoralul românesc, potrivit Economica.net.
Astra Trans Carpatic, firmă din grupul de companii controlat de omul de afaceri Valer Blidar, vrea să îşi extindă activitatea prin introducerea de noi trenuri pe relaţia Bucureşti – Constanţa în perioada estivală.
Măsura face parte din planul industriaşului Valer Blidar de a transporta călători de la Viena până la Constanţa cu noul tren Transcarpatic produs la Arad, a explicat pentru Economica.net Gheorghe Florin Sîrbu, directorul general al Astra Vagoane Călători.
De asemenea, compania de transport feroviar vrea sa lanseze o nouă campanie de promovare a trenului Transcarpatic, dar şi a preţului biletelor, a mai spus Sîrbu.
De altfel, pe site-ul companiei se menţionează că promoţia de reducere a tarifelor de până la 20% se încheie în 31 martie 2017, urmând ca de la 1 aprilie să fie anunţată o noua promoţie.
Pe 2 februarie, trenul Transcarpatic a fost pus în circulaţie pe relaţia Arad-Bucureşti. Vagoanele noului tren sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme audio-video pentru divertisment, internet, aer condiționat, toalete cu duşuri, iar pasagerilor le sunt oferite gustări și băuturi.
Societatea Astra Trans Carpatic SRL, înfiinţată în 2014, are ca activitate principală transportul feroviar de călători cu vagoane salon, de dormit şi cuşetă.

Related posts

IAR Braşov și Roman Brașov, printre furnizorii MApN

Stefana Muresan

Schimbare de identitate vizuală: Sunimprof devine Rottaprint

Nora Dumitrescu

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

Leave a Comment