Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teraplast, majorare a capitalului social cu 29 milioane lei

Teraplast Bistriţa, producător de profile din materiale din plastic, propune acţionarilor un dividend brut de 0,0169 lei/acţiune, însemnând un randament de circa 3,3%, precum şi majorarea capitalului social cu 29 milioane lei, prin încorporarea rezervelor din profitului anului trecut, potrivit zf.ro.
O acţiune Teraplast se tranzacţiona vineri dimineata la BVB la un preţ mediu de 0,54 lei, în crestere cu 5,4%.
Astfel, acţionarii companiei vor discuta repartizarea profitului net, în valoare de 41,5 milioane lei la adunarea generală din 27 aprilie. Potrivit convocatorului, pentru dividende va fi alocată suma de 9,5 milioane lei, iar 2,29 milioane lei vor constitui rezerve legale, urmând ca 29 milioane lei să constituie alte rezerve şi 2,8 milioane lei rezultatul reportat.
Majorarea capitalului se va realiza prin emisiunea a 290 milioane actiuni noi, cu valoarea nominala de 0,10 lei/actiune. Actiunile nou emise nu vor modifica procentele de detinere ale actionarilor si se vor distribui gratuit tuturor actionarilor societatii inscrisi in Registrul Actionarilor la data de inregistrare ce va fi stabilita de AGA. Majorarea de capital se va realiza pentru sustinerea activitatii curente a societatii. Fiecarui actionar inregistrat in Registrul Actionarilor la data de inregistrare i se vor aloca un numar de 1 actiune gratuita la 1,95 actiuni detinute. Societatea are în prezent un capital social de 56 milioane lei.
Compania Teraplast este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori romani de materiale pentru constructii, instalatii si amenajari. Portofoliul de produse al firmei este structurat pe trei linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie si Granule.
In ultimii ani compania a investit peste 36 de milioane de euro in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie. In prezent compania activeaza in Parcul Industrial Teraplast, cu o suprafata de peste 20 de hectare, situat in extravilanul municipiului Bistrita.
Din anul 2008, compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbol TRP.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ralf Luchs, noul director al fabricii Continental din Timișoara

Articolul următor

Aeroportul Internaţional Timişoara, cursă directă la Constanța

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share