Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transelectrica propune 1,881 lei dividend brut/acțiune. Statul vrea 2,257

CNTEE Transelectrica a remis astăzi Bursei de Valori București două note privind propunerea de dividend brut per acțiune pentru anul financiar încheiat. Astfel, în 27/28 aprilie 2017, acționarii Transelectrica vor avea de ales între a distribui sub formă de dividende 75 % din profitul net, respectiv 90 % din acesta.
 
Prima propunere este de 1,881 lei dividend brut/acțiune, astfel că valoarea totală a dividendelor ce vor fi alocate acționarilor CNTEE Transelectrica SA, persoane juridice și fizice, române și străine, este de 137.883.210 lei. Această propunere este în concordanță cu Politica privind distribuția de dividende aprobată prin HAGA nr.1/28.03.2016.
Cea de-a doua propunere vine din partea acționarul majoritar, statul român, prin Ministerul Economiei, care a propus distribuirea a 90 % din profitul net către acționari, conform Memorandumului aprobat de Guvernul României. Astel, valoarea dividendului brut/acțiune propusă este de 2,257 de lei, valoarea totală cifrându-se la 165.445.191 de lei.
CNTEE Transelectrica SA va plăti dividendele aferente anului 2016 cuvenite acționarilor cu începere din data de 28 iunie 2017 iar data plății amânate va fi 30 noiembrie 2017.
Impozitul pe dividend urmează să fie reținut la sursa de către Transelectrica și virat la bugetul de stat.
Propunerea urmează să fie aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor convocată pentru 27/28 aprilie.
CNTEE Transelectrica SA a mai precizat că va efectua plata dividendelor “prin intermediul Depozitarului Central și al participanților la sistemul compensare-decontare și registru, astfel: pentru acționarii ale căror interese sunt reprezentate de Participanți (Bănci Custode sau Brokeri) la Sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central – plăți prin virament bancar în conturile Participanților; pentru acționarii care acționează în nume propriu – plăți prin virament bancar în contul deținătorilor nereprezentați de Participant/prin eliberare de numerar la ghișeele BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE, agent de plată desemnat de TEL care are încheiat un contract cu CNTEE Transelectrica SA și cu Depozitarul Central”.
Acționarii nu vor avea de plătit comisioane, indiferent de modalitatea de plată.
Transelectrica, operatorul de sistem și de transport al energiei electrice, era deținută, la 31 decembrie 2016, de statul român, cu 58,6882 % din capitalul social, și diferența de către alți acționari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internaţional Timişoara, cursă directă la Constanța

Articolul următor

MADR: Peste 6.000 de cereri pentru sprijinului financiar pentru tomate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share