Transilvania Business
Alba Lideri si afaceri

Alba: Francezii de la Solina preiau Supremia, un business de 52 mil. euro

Francezii de la Solina Group, unul dintre cei mai importanti producatori de ingrediente pentru industria alimentara din Europa, au preluat business-ul Supremia Grup, fondat de antreprenorul Levente Hugo Bara in urma cu 17 ani, potrivit wall-street.
Cu sediul in Alba Iulia, Romania, Supremia este lider pe piata de ingrediente alimentare si condimente din Romania fiind activa in Europa de Est si Vest, precum si Scandinavia. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 52,1 mil. euro.
In urma achizitiei, echipa de management va ramane in cadrul companiei. In prezent, pentru Supremia lucreaza peste 300 de angajati.
Acordul este conditionat de aprobarea din partea Oficiului Concurentei, fiind asteptat in urmatoarele luni.
”Acest acord este un pas major pentru noi in special in Europa de Est si Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajati intr-o expansiune in Europa prin intermediul unei strategii de crestere in toate pietele majore si aceasta achizitie se potriveste perfect retelei de centre de servicii de pe continent”, afirma Laurent Weber, CEO Solina Group, pentru sursa citată.
La randul sau, Levente Hugo Bara a precizat ca discutiile pentru vanzarea Supremia au demarat in urma cu un an.
Fabrica de ingrediente alimentare a fost construita pe un teren de 50.000 de mp si este dotata cu o linie automatizata de dozare si ambalare pentru condimente si sosuri, laborator uzinal pentru probarea calitatii produselor, cea mai moderna moara criogenica din Sud-Estul Europei si un centru de cercetare-dezvoltare.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Bistro Sorriso, arome de fericire în inima Clujului

Expansiunea ZOOT in Romania continua. De astazi si in Timisoara

CJ Alba a obținut finanțare pentru redeschiderea policlinicii Spitalului Județean Alba

Ligia Voro

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More