Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalău: Michelin – investiție de 60 de milioane de euro, 140 de noi locuri de muncă

Grupul francez Michelin a anunţat o nouă investiție în uzina de cord metalic din Zalău, care va duce la creşterea capacității de producţie cu 50% până în anul 2019. În urma acestei investiţii de 60 de milioane de euro vor fi create 140 de noi locuri de muncă.
Fabrica Michelin Zalău Cord este o unitate strategică pentru grup prin producţia de cord metalic şi asamblaje metalice, acestea fiind componente importante în producţia de anvelope.
Peste 90% din producţia de cord metalic a unităţii merge la export, uzina Michelin Zalău Cord contribuind la producţia de anvelope din numeroase uzine Michelin din Europa, America şi Asia.
„De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creştere a Grupului Michelin”, a declarat Sean Parry, directorul Platformei Industriale Michelin din Zalău, citat de News.ro.
Grupul Michelin este prezent în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi şi operează în 68 de unităţi de producţie în 17 ţări care au produs în total 184 de milioane de anvelope în 2015.
Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajaţi, trei uzine, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un Centru de Excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entităţi Michelin din Europa.
Michelin Zalău Cord a fost construită ca o investiţie green-field în perioada 2003-2004. Uzina furnizează cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei, uzinelor Michelin ce produc anvelope pentru autoturisme şi camioane, din întreaga lume.
Uzina are în prezent 350 de angajaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autoliv, investiții de peste 40 mil. euro în acest an

Articolul următor

Analiză BT: crește piața de creditare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share