Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerodromul Bistriţa, singurul din România certificat internaţional

Aerodromul Bistriţa este singurul din România certificat internaţional după un efort de trei ani făcut de administratorul Tănase Dumitru. Graţie documentului obţinut, pe pista de 800 de metri pot ateriza chiar şi avioane cu 12 locuri.
„Aerodromul Bistriţa a obţinut un cod ICAO (International Civil Aviation Organization) – LRBN. Acest lucru înseamnă că este autorizată pista pe care pot ateriza avioane cu o greutate până la 5700 de kilograme. Are 800 de metri lungime, iar structura ei suportă un tonaj de 5,7 tone. Poate ateriza pe această pistă şi un avion cu 12 locuri care nu cântăreşte mai mult de 5700 de kg. Procedura de autorizare a durat trei ani. A trebuit să îndeplinim nişte condiţii PSI, din punctul de vedere al siguranţei zborurilor, să implementăm nişte proceduri de zbor. Am depus o grămadă de documente la Autoritatea Aeronautică Civilă”, a spus Tănase Dumitru pentru Timp Online.
Efortul a meritat fiindcă Aerodromul Bistriţa este singurul din România certificat international, precizează sursa citată.
Deja, se fac curse regulate între Bistriţa şi Germania, cu sosire lunea şi plecare vinerea şi acesta este doar începutul. Calea aerului este de acum deschisă.
Sursa foto: aeroclub-bistrita.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AFIR: Bani europeni pentru mai multe firme mici

Articolul următor

Clujul, promovat la Târgul de turism de la Milano

Citește și:
Citeste mai mult

Un nou pasaj subteran în Oradea

Un pasaj subteran în intersecția T. Vladimirescu – Oneștilor va facilita ieșirea din oraș spre autostradă. Consiliul Local…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share