Cluj Real Estate Ultimele stiri

Lansarea regională a Romanian Building Awards (RBA) 2017

Miercuri, 12 Aprilie la The Office, va avea loc lansarea regională a Romanian Building Awards (RBA) 2017  – Premiile Naţionale pentru Spaţiul Construit, în cadrul Conferinţei Internaţionale New Cities Cluj- Napoca.  Romanian Building Awards este un proiect ambiţios, aflat la a doua ediţie, care a pornit la drum cu gândul la necesitatea edificării unei culturi a calităţii spaţiului construit în România.

Proiectul, având ca iniţiatori şi organizatori Ordinul Arhitecţilor din România, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii şi Asociaţia Pro Event în colaborare cu Revista IGLOO, Romania şi SpatiulConstruit.ro, îşi propune să identifice şi să promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent în România, proiecte care au potenţialul de a deveni parte a patrimoniului naţional. „Am convingerea că trebuie să contribuim prin diferite mijloace la creşterea culturii construirii în România. Recunoaşterea valorilor recente, ale prezentului şi premierea lor este unul dintre acestea. Vrem să construim o tradiţie din a celebra împreună cu toţi cei care contribuie, dar mai ales cu cei care beneficiază de performanţele acestora, societatea şi comunităţile, această componentă fundamentală a vieţii noastre, spaţiul construit”, a declarat preşedintele boardului RBA, Şerban Ţigănaş.

Proiectul RBA 2017 a fost deja lansat în Bucureşti în cadrul SHARE International Forum of Architecture and Engineering, în data de 22 martie, urmând a fi lansat în fiecare dintre oraşele Iasi, Cluj- Napoca şi Timişoara pe parcursul lunii aprilie 2017.

La Cluj-Napoca, lansarea Romanian Building Awards 2017 va avea loc în prezenţa membrilor Boardului RBA Arh. Serban TIGANAS – Presedinte Ordinul Arhitectilor din Romania, Florin Mindirigiu – Preşedinte Pro event, Marian POPA – Manager Deutsche Bank Global Technology, alături de personalităţi marcante în domeniul arhitecturii la nivel internaţional, oameni de cultură, arhitecţi, antreprenori.

La Romanian Building Awards sunt invitate să participe proiectele de construcţii finalizate în ultimii 2 ani. Perioada de înscriere a proiectelor pentru premiile RBA 2017 este 1 aprilie – 1 iulie, informaţii privind condiţiile de înscriere putând fi consultate la www.rba.spatiulconstruit.ro. Anunţarea premiilor se va face în cadrul Galei RBA planificată pe 6 noiembrie la Bucureşti. Proiectele depuse vor trece prin filtrul BOARDULUI, care va anunţa la data de 1 septembrie 2017 lista nominalizărilor, urmand ca evaluarea să fie realizată de un un juriu internaţional.

In 2016, juriul internaţional  al Romanian Buildings Awards ediţia 2016 a decis acordarea a două premii pentru proiectele care au avut o perspectivă diferită asupra spaţiului public românesc şi au adus contribuţii substanţiale calităţii mediului construit, îmbunătăţind contextul şi dând valoare profesiei prin felul în care abordează locuirea şi comunitatea.

Alături de aceste două premii au fost acordate şi patru menţiuni speciale pentru proiectele care s-au remarcat prin calitatea spaţiului, inovaţie şi reactivarea zonelor urbane.

Proiectele sunt evaluate nu numai din punct de vedere estetic şi tehnic, dar mai ales din perspectiva impactului social, cultural, economic pe care îl au asupra publicului larg. Pagina oficiala a competitiei este rba.share-architects.com Romanian Building Awards (RBA) completează seria conferinţelor internaţionale de arhitectură LAUD, INGLASS, RIFF şi GIS – reunite sub platforma (unică in România) dedicată domeniului arhitecturii: SHARE – share-architects.com dezvoltată de asociaţia culturală PRO EVENT şi agenţia de comunicare ABplus events.

 

Related posts

Inaugural Hungarian & Balkan Real Estate Awards & Investment Forum

Ionut Oprea

Oradea Job Expo dă startul la angajările de toamnă în Bihor

Traian Dan

Finantare REGIO de 20 mil. lei pentru infrastructura turistica din Ocna Sibiului

Stefana Muresan

Sibiul si Timisoara – orase prezente la Cities of Tomorrow #5 – cap de afis pe listele investitorilor

Ionut Oprea

Ceaiurile produse de Fares la Orăştie ajung în Norvegia, Cipru, Ungaria şi Marea Britanie

redactia

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Povestea basarabencei care a cucerit industria de Beauty din România: ”Depresia postanală m-a făcut să renunţ la confort şi să îmi urmez visul”

Stefana Muresan

Ubisoft închiriază 30.000 mp în J8 Office Park al Portland

Ionut Oprea

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Viziune europeană – în Ibănești se investește în calitatea vieții

Transilvania Business

14 septembrie – termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru CECCAR

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Bran – Queen Marie’s Heart Castle

Transilvania Business

ELIT România continuă colaborarea cu P3

Ionut Oprea

De la orașele inteligente, la geometria satului – ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Stefana Muresan

NTT DATA Romania a inaugurat laboratorul de inovaţie “INNU18”

Stefana Muresan

Turiștii care ajung în Sibiu au la dispoziție un ghid audio în trei limbi despre centrul istoric al orașului

Ion Surdu

11 startup-uri, dintre care trei din Transilvania, selectate de Techcelerator pentru un program de accelerare dedicat industriei FinTech

Ion Surdu

Pandemia accelerează deciziile marilor orașe cu privire la limitarea traficului și extinderea spațiului pentru bicicliști și pietoni

Ionut Oprea

Peste 100 de tone de aur vor fi exploatate în Hunedoara

redactia

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Autorii Cezar Ioan şi Dan Iancu ne invită, în noile lor volume, să descoperim lumea vinului şi a bucatelor vechi

Ligia Voro

Proiectele de business ale județului Cluj, de sute de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Cea mai mare expoziție de motociclete din România

redactia

Infineon Technologies, extindere in Novo Park

Transilvania Business

Raport: rezultatele proiectelor imobiliare ale SIF Moldova

Ionut Oprea

Leave a Comment