Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Timișoara, creștere cu 70% a numărului de pasageri

În primele trei luni ale anului 2017, Aeroportul Internațional Timișoara a înregistrat o creştere a numărului de pasageri cu 70%, comparativ cu aceeași perioadă a anul precedent.
Dacă în perioada ianuarie-martie 2016, 209.890 de pasageri au fost înregistraţi la aeroportul Timişoara, în aceeaşi perioadă a anului 2017, numărul acestora a ajuns la 355.832 de călători.
Luna martie a fost a 15-a lună succesivă de creştere a numărului de pasageri, la Aeroportul Internaţional Timişoara.
O creştere însemnată apare şi la numărul zborurilor. Dacă la Timişoara, în primele 3 luni ale lui 2016 – 2824 de aeronave au aterizat şi au decolat, în 2017, numărul acestora a crescut cu 48%, respectiv 4178 zboruri.
“Aeroportul a avut 15 luni consecutive de creştere la numărul de pasageri. Din toamna anului trecut, odată cu intrarea a două noi companii aeriene, ritmul s-a accentuat considerabil, cu peste 65%. Suntem convinşi că această tendinţă se va păstra şi în lunile următoare, deoarece din vară va fi inclusă în orarul zborurilor încă o destinaţie – Constanţa, dar vor fi reluate şi cursele charter spre Turcia şi Grecia,”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.
De la sfârşitul lunii martie, odată cu trecerea la orarul de vară, au crescut şi frecvenţele pentru zborurile spre Memmingen (de la 2 la 3 zboruri/săptămână) şi Roma (de la 2 la 3 zboruri/săptămână), iar săptămâna viitoare vor fi suplimentate şi cursele de Dortmund şi Valencia.
Cea mai căutată destinaţie rămâne Bucureşti, urmată de Londra şi Munchen. Şi traficul aerian de marfă este în creştere, de la 937 de tone transportate în primul trimestru al anului 2016, la 955 tone, în acest an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezbateri pe tema certificării produsului Telemea de Sibiu

Articolul următor

800 milioane euro pentru 29 de proiecte în sectorul apă - canal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share