Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

800 milioane euro pentru 29 de proiecte în sectorul apă – canal

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a anunţat vineri că se pregătesc 10 proiecte majore de infrastructură în sectorul de apă şi canal şi că, până la finalul acestei luni, vor fi semnate 29 de proiecte fazate, cu o alocare eligibilă de 800 milioane euro, potrivit zf.ro.
Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a avut, vineri, o întâlnire cu Asociaţia Română a Apei (ARA), instituţie care reuneşte toţi operatorii regionali de apă.
Au fost abordate problemele întâmpinate în implementarea proiectelor din perioada 2007-2013, dar şi modalităţile de simplificare a implementării proiectelor în perioada următoare de programare, se arată într-un comunicat al Serviciului Comunicare Instrumente Structurale şi Helpdesk.
Participanţii au atras atenţia că, la nivelul sectorului de apă, există numeroase probleme legate de cofinanţarea proiectelor şi cuantumul acesteia, avizele necesare în derularea proiectelor, corelarea investiţiilor cu alte surse de finanţare, precum şi de modalitatea de gestionare a nămolului provenit din staţiile de epurare.
Obiectivul întâlnirii a fost găsirea de soluţii rapide pentru clarificarea aspectelor care ţin de finanţarea şi transmiterea proiectelor majore către Comisia Europeană.
Printre acestea se numără cele trei proiecte de investiţii noi în sectorul de apă, care vor fi transmise în curând Comisiei Europene pentru aprobare şi prin care se vor putea moderniza reţelele existente, dar şi construcţia de noi reţele ce permit accesul la apă şi apă uzată cetăţenilor din judeţele Vrancea, Alba şi Hunedoara (Valea Jiului). De rezultatele lor vor beneficia 440.000 cetăţeni.
Un al doilea obiectiv anunţat în cadrul întâlnirii cu operatorii de apă a fost semnarea, până la finalul acestei luni, a celor 29 de proiecte fazate, cu o alocare eligibilă de 800 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Timișoara, creștere cu 70% a numărului de pasageri

Articolul următor

Coresi Avantgarden – proiectul rezidențial al anului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share