Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aramis Invest (Baia Mare), Taparo (Târgu Lăpuș) și Ecolor (Jucu), pe primele poziții în topul exportatorilor de mobilă

Cel mai mare exportator român de mobilă în 2016 a fost Aramis Invest din Baia Mare, o companie controlată de Vladimir Iacob şi Marius Selescu. Pe locul doi în clasamentul celor mai mari exportatori din 2016 a fost producătorul de mobilă Taparo, din judeţul Maramureş, tot o companie antreprenorială, iar pe locul trei a fost Ecolor, controlată de compania suedeză Gyllensvaans Möbler, potrivit zf.ro.
Cel mai mare exportator român de mobilă în 2016 a fost Aramis Invest din Baia Mare, o companie controlată de Vladimir Iacob şi Marius Selescu, care în noiembrie anul trecut ţintea spre afaceri de 1 mld. lei şi care şi-a propus să ajungă la 4.500 de angajaţi, potrivit reprezentanţilor companiei. Aramis Invest este şi cel mai mare angajator din industria mobilei.
Pe locul doi în clasamentul celor mai mari exportatori din 2016 s-a clasat producătorul de mobilă Taparo, din judeţul Maramureş, care anul trecut spunea că mizează pe o cifră de afaceri de aproape 300 de milioane de lei (68,1 milioane de euro), potrivit repre-zentanţilor companiei. Compania Taparo este deţinută de antreprenorii români Ioan Filip, Stelea Lucia, Munteanu Radu şi Pop Sorin Marius, potrivit datelor publice.
Poziţia trei în clasament a fost ocupată de producătorul de mobilă Ecolor, controlată de compania suedeză Gyllensvaans Möbler, care a produs anul trecut mobilă de aproape 69 mil. euro, pe care a trimis-o aproape integral la export. Suedezii deţin în România o unitate de producţie în localitatea Jucu, judeţul Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kaufland, un nou magazin la Brașov și 100 de locuri create

Articolul următor

NRCC Orange Night 2017 – meet, eat & party with the Dutch!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share