O fabrică din Cisnădie produce în premieră în România praline terapeutice, din ciocolată și miere.
O fabrică de ciocolată din Cisnădie, în județul Sibiu, produce în premieră pentru România praline care conțin un cocktail apicol, cu efecte terapeutice, acestea fiind solicitate și în străinătate, după ce au fost prezentate recent la un congres internațional din Germania.
Această pralină este rezultatul combinării ciocolatei din America Latină, cu produsele apicole obținute în județul Sibiu, fiind rezultatul colaborării cu specialiști care au studiat efectele benefice ale mierii de albine.
„Din câte știu, este pentru prima dată la noi când se realizează așa ceva. (…) Dacă cocktailul din interiorul praline se vinde deja în România de ceva timp, noutatea este că acum am adaptat tipul de ciocolată la acest cockail și a rezultat o pralină recomandată atât copiilor, dar și adulților”, a precizat Florin Balan, patronul fabricii unde se realizează acest produs, potrivit Agerpres.
O asemenea pralină cântărește cinci grame, cât jumătate de bomboană obișnuită. Pralina apiterapeutică conține 50% o cremă realizează dintr-un cocktail produs tot în județul Sibiu, de un specialist recunoscut în domeniul apiculturii. Cocktailul are ca ingrediente: miere de albine, polen crud, păstură, extracte de propolis și lăptișor de matcă crud. Această cremă este învelită în ciocolată neagră.
Recomandarea producătorilor pe grupe de vârstă
Producătorii recomandă două praline pe zi, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani; trei praline pe zi, pentru copiii cu vârsta între 10 și 18 ani și patru praline pe zi, pentru adulți.
„ApiPralina se bazează pe principiile bune ale ciocolatei împreună cu compoziția mierii, a propolisului, a polenului, a unui cocktail foarte bun pentru revitalizarea organismului și la copii și la adulți. Acest produs ajută sistemul imunitar și este indicat și când vrei să faci efort susținut. Să nu uităm că este vorba de o miere și un cocktail bio, nimic industrial. Noi de la începutul anului am lansat pralinele acestea, care se bucură de succes pe piața din România, iar după congresul din Germania, unde au fost prezentate, avem comenzi și din afară. O să existe și export în diverse părți ale lumii”, spune Florin Balan.
Într-o pungă ce conține 100 de grame se află 20 de praline, cantitatea recomandată timp de cinci zile pentru un adult.
Citește și:
STIHL a pus piatra de temelie a noii fabricii de baterii din Eurobusiness Park 1 Oradea
Investiția de 125 de milioane de euro este cea mai mare din parcurile industriale din Oradea, Stihl dorind…
29 martie 2024
Consiliul Concurenței cu investigațiile pe masă în fața antreprenorilor bihoreni
Puține sunt instituțiile de stat care fac publice numele firmelor sancționate pentru diferite practici ilegale. Consiliul Concurenței este…
28 martie 2024
Start cu Poliția în pole position pe DX16 Centura Oradea – Autostrada Transilvania
Joi, 28 martie 2024, în jurul orei 15:00, s-a deschis circulația pe DEx16 (Centura Oradea-A3), județul Bihor. Acest…
28 martie 2024
Universitatea Tehnică a lansat hubul de inovare Unitech
Obiectivul său constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea…
28 martie 2024
LOT va opera patru zboruri pe săptămână Oradea – Varșovia începând din luna iunie
Compania aeriană LOT va opera din această vară zborurile între Oradea și Varșovia, capitala Poloniei. Oferta…
28 martie 2024
Care sunt județele cu cele mai mari și cele mai mici salarii în HoReCa
70% dintre angajații din HoReCa și turism câștigă sub salariul mediu pe economie. 3.700 de lei este media…
28 martie 2024
Inelul Rutier Metropolitan Oradea, clasificat ca drum național
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de miercuri, 27 martie, studiul de fezabilitate revizuit și extinderea…
28 martie 2024
Administrația Bazinală de Apă Crișuri s-a mutat în casă nouă
Administrația Bazinală de Apă (ABA) Crișuri și-a inaugurat miercuri, 27 martie 2024, noul sediu de pe strada Atelierelor…
28 martie 2024