Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premieră în România: ApiPralina, praline terapeutice

O fabrică din Cisnădie produce în premieră în România praline terapeutice, din ciocolată și miere.
O fabrică de ciocolată din Cisnădie, în județul Sibiu, produce în premieră pentru România praline care conțin un cocktail apicol, cu efecte terapeutice, acestea fiind solicitate și în străinătate, după ce au fost prezentate recent la un congres internațional din Germania.
Această pralină este rezultatul combinării ciocolatei din America Latină, cu produsele apicole obținute în județul Sibiu, fiind rezultatul colaborării cu specialiști care au studiat efectele benefice ale mierii de albine.
„Din câte știu, este pentru prima dată la noi când se realizează așa ceva. (…) Dacă cocktailul din interiorul praline se vinde deja în România de ceva timp, noutatea este că acum am adaptat tipul de ciocolată la acest cockail și a rezultat o pralină recomandată atât copiilor, dar și adulților”, a precizat Florin Balan, patronul fabricii unde se realizează acest produs, potrivit Agerpres.
O asemenea pralină cântărește cinci grame, cât jumătate de bomboană obișnuită. Pralina apiterapeutică conține 50% o cremă realizează dintr-un cocktail produs tot în județul Sibiu, de un specialist recunoscut în domeniul apiculturii. Cocktailul are ca ingrediente: miere de albine, polen crud, păstură, extracte de propolis și lăptișor de matcă crud. Această cremă este învelită în ciocolată neagră.
Recomandarea producătorilor pe grupe de vârstă
Producătorii recomandă două praline pe zi, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani; trei praline pe zi, pentru copiii cu vârsta între 10 și 18 ani și patru praline pe zi, pentru adulți.
„ApiPralina se bazează pe principiile bune ale ciocolatei împreună cu compoziția mierii, a propolisului, a polenului, a unui cocktail foarte bun pentru revitalizarea organismului și la copii și la adulți. Acest produs ajută sistemul imunitar și este indicat și când vrei să faci efort susținut. Să nu uităm că este vorba de o miere și un cocktail bio, nimic industrial. Noi de la începutul anului am lansat pralinele acestea, care se bucură de succes pe piața din România, iar după congresul din Germania, unde au fost prezentate, avem comenzi și din afară. O să existe și export în diverse părți ale lumii”, spune Florin Balan.
Într-o pungă ce conține 100 de grame se află 20 de praline, cantitatea recomandată timp de cinci zile pentru un adult.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ajutoare pentru sectorul vegetal, între 48 euro/hectar și 6.305 euro/hectar

Articolul următor

Coldwell Banker : Transilvania Residence, Arad Plaza, Scala Center - în topul proiectelor premium

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share