Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) împreună cu partenerii săi de concesiune anunță atribuirea unui contract de foraj pentru săparea a două sonde de explorare offshore, situate în perimetrul XV Midia din sectorul românesc al Mării Negre, furnizorului local de servicii de foraj marin GSP Offshore SRL (GSP), potrivit unui comunicat al BSOG.
BSOG a contractat platforma de foraj de tip cantilever ‘GSP Uranus’ pentru forajul a două sonde de explorare în ape cu adâncimea până la 100 de metri, programat să înceapă în trimestrul al patrulea din acest an.
Serviciile auxiliare precum cele de transport aerian, logistică și nave de servicii offshore care vor susține operațiunile de foraj au fost contractate tot de la GSP.
“Titularii perimetrului XV Midia, Zona de Apă de Mică Adâncime, vizează prospecte care nu doar consolidează portofoliul de resurse al titularilor, dar, mai important, ar putea alimenta Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia, care actualmente constă în descoperirile Ana și Doina, aflat în faza de obținere a aprobării pentru dezvoltare”, a declarat Mark Beacom, CEO BSOG, citat în comunicat.
Black Sea Oil & Gas SRL este în curs de obținere a tuturor aprobărilor necesare pentru realizarea Proiectului de Dezvoltare Gaze Midia. Aceste aprobări includ autorizațiile din partea ANRE și ANRM, acordul de mediu și autorizația de construire, autorizațiile din partea autorităților locale și naționale, aprobarea Transgaz precum și aprobarea acționarilor și partenerilor.
“Cu toate că există multe aspecte în materie de legislație care trebuie soluționate, consorțiul vizează obținerea acestor aprobări în anul 2017. Odată obținute aceste aprobări, vor fi necesari doi ani pentru construirea platformei offshore, săparea sondelor de dezvoltare, montarea conductelor offshore și onshore și construirea stației de tratare a gazelor”, se mai arată în comunicat.
La mijlocul lunii februarie, Mark Beacom a declarat, pentru Agerpres, că Black Sea Oil and Gas (BSOG) a descoperit în Marea Neagră românească între 10 și 20 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar producția ar putea începe în anul 2019.
Acesta estimează că proiectul va produce aproximativ 10% din consumul României timp de cinci ani.
Citește și:
Oradea, distinsă cu Premiul „Dem I. Dobrescu” la Gala Energiei Românești
Municipiul Oradea a fost distins cu Premiul „Dem I. Dobrescu”, la categoria „Administrație”, în cadrul Galei Energiei Românești,…
18 septembrie 2024
Concluziile conferinței “Instalații durabile și energie inteligentă: perspective și provocări”
Conferința de instalatii – “Instalații durabile și energie inteligentă: perspective și provocări”, ajunsă la cea de-a VII-a ediție,…
18 septembrie 2024
RECAP ENERGY e gata de racordarea unui parc fotovoltaic în Jibou
Recap Energy a obținut, în urma analizării documentațiilor depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Sălaj, decizia așteptată încă…
17 septembrie 2024
OMV și MOL se bat pe benzinăriile de pe Autostrada Transilvania
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a anunțat ce oferte au fost depuse pentru concesionarea de spații…
17 septembrie 2024
Impactul E.ON în economie: contribuții de miliarde de lei la bugetul de stat
Grupul E.ON este un partener important pentru circa 941 de furnizori de produse, servicii și lucrări, dintre care…
17 septembrie 2024
CIS Group construiește un parc fotovoltaic de 23 MW, la Copșa Mică
CIS Group a semnat contractul de execuție lucrări pentru construirea unui parc fotovoltaic, la Copșa Mică. Investiția totală…
17 septembrie 2024
Am avut mai puțină energie în iulie 2024, spune INS
Deși România are o mare disponibilitate în ce privește resursele de energie primară, luna iulie a acestui an…
13 septembrie 2024
Prima mobilă fabricată cu energie verde în România
Fabricantul sălăjean de mobilier Simex Șimleu Silvaniei își produce acum energia cu ajutorul razelor solare. “Simex a marcat…
11 septembrie 2024