Eveniment

Primele inovatii tehnologice, la Bucharest Technology Week

Sute de gadgeturi inteligente, vehicule electrice, sisteme inteligente si tot felul device-uri inovative ii asteapta pe romani la editia a doua Bucharest Technology Week.
Ultimele 3 zile din festivalul tehnologiei, care se intinde pe durata saptamanii 22-28 mai, apartin expozitiei in aer liber din Piata George Enescu, de langa Ateneu.
Pentru romanii obisnuiti a folosi lucruri smart in viata lor, Bucharest Technology Week este spatiul perfect de conectare cu tehnologia. De altfel, obiectivul evenimentului, un adevarat tech festival, este de a-i uni pe oameni intr-un singur hub in care sa poata vedea si simti inovatiile.
Cu o luna si jumatate inainte de a-si deschide portile, aproape 40 de companii romanesti si straine si-au confirmat prezenta la evenimentul la care sunt asteptati peste 15.000 de fani tech. Iata primii care au anuntat cateva din produsele cu care-si asteapta fanii la standuri.
Primii care au oferit detalii despre produsele prezente la #btechweek sunt Renault, Smart Balance, Eaton, Xerox, Evolio si Pulsar Technologies.
Modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40 permite o autonomie de 400 km NEDC (echivalentul unei distante reale de 300 km in mediu urban si limitrof) dupa doar o singura incarcare. Autonomia de 400 km NEDC inseamna o distanta dubla fata de cea avuta de modelul anterior si este cea mai buna autonomie disponibila pe toate automobilele 100% electrice destinate publicului larg din Romania.
ZOE, echipata cu noua baterie Z.E. 40, este fabricata la uzinele Renault Flins in Franta si va fi lansata in Romania la finalul lunii aprilie. „Pionier al mobilitatii electrice si constructorul cu cele mai mari vanzari de vehicule electrice in Europa, Renault a ridicat nivelul programului de inovatie si al implementarii strategiei de Zero Emisii cu modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40”, au transmis reprezentantii companiei.
Smart Balance aduce Solowheel este gadgetul de transport full electric, cu o viteza de 22 KM/h, cu o autonomie de 80 km. Este una din solutiile smart de a evita supraaglomerarea din trafic, mai ales ca este dotat cu faruri LED, atat pe fata, cat si pe spate.
Tot la standul Smart Balance, se va putea testa si Motocicleta electrica Harley. Alternativa 100% ecologica a deplasarii in marile orase, motocicleta are o autonomie de pana la 60 Km, un motor cu o putere de 800W si ajunge la viteza maxima de 35 KM/h. Usor de parcat, masoara 193 cm lungime, motocicleta electrica Harley va fi prezenta #btechweek.
Eaton promite un stand interactiv de la care, deocamdata, dezvaluie doar noutati ale sistemului wireless xComfort pentru case inteligente. Acestea sunt echipamentele Smart Dimmer pentru controlul intensitatii becurilor LED si termostatele de camera Smart Touch wireless care se pot manevra direct de pe smartphone.
Xerox le propune fanilor tehnologiei o imprimata la care se pot conecta fara cabluri telefoanele, tabletele si laptopurile chiar si in absenta unei retele wireless.
Xerox® WorkCentre™ 6027 permite imprimarea color la o inalta calitate datorita tehnologiei avansate HiQ LED de care dispune. Astfel, prin solutiile de tiparire mobila Apple® AirPrint™, Xerox® PrintBack si Google Cloud Print, imprimarea direct de pe dispozitivele mobile nu a fost niciodata mai simpla.
Pulsar Technologies anunta Arm One, cel mai accesibil, de nivel industrial, brat robotic pentru birou. Compatibil cu o varietate larga de tehnologii, ca Arduino, LEGO Mindstorms, module WiFI si Bluetooth populare, Arm One este un brat robotic cu comenzi vocale, perfect pentru a invata robotica, dar si un bun asistent personal.
Evolio anunta ca va veni la Bucharest Technology Week cu noutati tehnologice pe segmentele de produse: vehicule electrice, drone, ceasuri inteligente, camere video de actiune.
De asemenea, Evolio lanseaza Preciso 5, un GPS auto dotat cu ultima versiune a softului de navigatie Mireo Don’t Panic si harta Full Europa. Cu ecran tactil de 5 inch, GPS-ul Preciso 5 ofera functii inteligente de asistenta in trafic. Dispozitivul se conecteaza rapid la satelit, calculeaza in cel mai scurt timp ruta optima catre destinatia dorita si transmite informatii clare si detaliate despre traseul ce urmeaza a fi parcurs. Din punct de vedere al aplicatiilor multimedia, Preciso 5 este foarte bine echipat, intrucat dispozitivul poate reda fotografii, secvente video, fisiere text si audio. Memorie interna a GPS-ului este de 4GB, dar poate fi extinsa cu ajutorul unui card micro SD de pana la 16 GB.
Pentru a putea admira si testa toate produsele expuse din Bucharest Techonology Week 2017, vizitatorii au acces gratuit daca se inregistreaza pe www.techweek.ro

Related posts

Arhitectura in 2016. Experientele culturale ale oraselor

Peste 30 de designeri pe scena Bucharest Fashion Week

Briza cu inspiratie business

Liderul pieței electro-IT&C din România deschide cel mai mare magazin din rețea la Arad

Ligia Voro

 Bogdan PUŞCAŞ, președinte ANAP, participă la conferința PRIA Public Procurement

Ionut Oprea

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Nicolae Pop

Peste 12 ore, Energynomics organizează online Energy Strategy Summit 2020

Ligia Voro

Global Connection General Coordinator Onur Taysu is attending the G-20 Summit

Raluca Ursu

Italienii și românii, ca frații? Fraternitatea italo-română, sub lupă, pe 24 martie 2019, la Grand Hotel Italia

Stefana Muresan

Delegație cu firme bavareze din domeniul alimentar la București. Discuții individuale B2B

Stefana Muresan

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează a patra ediție a „Târgului de Meserii”

redactia

Meciul dintre John Higgins și Ken Doherty de la Cluj prezentat de Marius Ancuța

Transilvania Business

De la orașele inteligente, la geometria satului – ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Stefana Muresan

1 350 de Moș Martini în județul Harghita

Transilvania Business

Forumul European al Roboticii 2019

redactia

”Orașul durabil 2019” – Un eveniment în cadrul Sezonului România – Franța

Stefana Muresan

EUROLOG la Bucuresti

Ionut Oprea

Criza din piața muncii, resimțită din ce în ce mai puternic în Moldova. Discutăm despre soluții la Business Focus Iași 2019

Stefana Muresan

New Media Castle și experiențe unice la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Dezbatere despre publicitatea medicamentelor și dispozitivelor medicale, dar si despre codul etic pentru marketingul din industrie

Papuc Irina

Industria de prelucrare a maselor plastice isi da intalnire la SIBIU in cadrul EXPO PLAST

Stefana Muresan

Invisible Influence, bilete premium cu 45% discount, doar azi

Ionut Oprea

Leave a Comment