Eveniment

Primele inovatii tehnologice, la Bucharest Technology Week

Sute de gadgeturi inteligente, vehicule electrice, sisteme inteligente si tot felul device-uri inovative ii asteapta pe romani la editia a doua Bucharest Technology Week.
Ultimele 3 zile din festivalul tehnologiei, care se intinde pe durata saptamanii 22-28 mai, apartin expozitiei in aer liber din Piata George Enescu, de langa Ateneu.
Pentru romanii obisnuiti a folosi lucruri smart in viata lor, Bucharest Technology Week este spatiul perfect de conectare cu tehnologia. De altfel, obiectivul evenimentului, un adevarat tech festival, este de a-i uni pe oameni intr-un singur hub in care sa poata vedea si simti inovatiile.
Cu o luna si jumatate inainte de a-si deschide portile, aproape 40 de companii romanesti si straine si-au confirmat prezenta la evenimentul la care sunt asteptati peste 15.000 de fani tech. Iata primii care au anuntat cateva din produsele cu care-si asteapta fanii la standuri.
Primii care au oferit detalii despre produsele prezente la #btechweek sunt Renault, Smart Balance, Eaton, Xerox, Evolio si Pulsar Technologies.
Modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40 permite o autonomie de 400 km NEDC (echivalentul unei distante reale de 300 km in mediu urban si limitrof) dupa doar o singura incarcare. Autonomia de 400 km NEDC inseamna o distanta dubla fata de cea avuta de modelul anterior si este cea mai buna autonomie disponibila pe toate automobilele 100% electrice destinate publicului larg din Romania.
ZOE, echipata cu noua baterie Z.E. 40, este fabricata la uzinele Renault Flins in Franta si va fi lansata in Romania la finalul lunii aprilie. „Pionier al mobilitatii electrice si constructorul cu cele mai mari vanzari de vehicule electrice in Europa, Renault a ridicat nivelul programului de inovatie si al implementarii strategiei de Zero Emisii cu modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40”, au transmis reprezentantii companiei.
Smart Balance aduce Solowheel este gadgetul de transport full electric, cu o viteza de 22 KM/h, cu o autonomie de 80 km. Este una din solutiile smart de a evita supraaglomerarea din trafic, mai ales ca este dotat cu faruri LED, atat pe fata, cat si pe spate.
Tot la standul Smart Balance, se va putea testa si Motocicleta electrica Harley. Alternativa 100% ecologica a deplasarii in marile orase, motocicleta are o autonomie de pana la 60 Km, un motor cu o putere de 800W si ajunge la viteza maxima de 35 KM/h. Usor de parcat, masoara 193 cm lungime, motocicleta electrica Harley va fi prezenta #btechweek.
Eaton promite un stand interactiv de la care, deocamdata, dezvaluie doar noutati ale sistemului wireless xComfort pentru case inteligente. Acestea sunt echipamentele Smart Dimmer pentru controlul intensitatii becurilor LED si termostatele de camera Smart Touch wireless care se pot manevra direct de pe smartphone.
Xerox le propune fanilor tehnologiei o imprimata la care se pot conecta fara cabluri telefoanele, tabletele si laptopurile chiar si in absenta unei retele wireless.
Xerox® WorkCentre™ 6027 permite imprimarea color la o inalta calitate datorita tehnologiei avansate HiQ LED de care dispune. Astfel, prin solutiile de tiparire mobila Apple® AirPrint™, Xerox® PrintBack si Google Cloud Print, imprimarea direct de pe dispozitivele mobile nu a fost niciodata mai simpla.
Pulsar Technologies anunta Arm One, cel mai accesibil, de nivel industrial, brat robotic pentru birou. Compatibil cu o varietate larga de tehnologii, ca Arduino, LEGO Mindstorms, module WiFI si Bluetooth populare, Arm One este un brat robotic cu comenzi vocale, perfect pentru a invata robotica, dar si un bun asistent personal.
Evolio anunta ca va veni la Bucharest Technology Week cu noutati tehnologice pe segmentele de produse: vehicule electrice, drone, ceasuri inteligente, camere video de actiune.
De asemenea, Evolio lanseaza Preciso 5, un GPS auto dotat cu ultima versiune a softului de navigatie Mireo Don’t Panic si harta Full Europa. Cu ecran tactil de 5 inch, GPS-ul Preciso 5 ofera functii inteligente de asistenta in trafic. Dispozitivul se conecteaza rapid la satelit, calculeaza in cel mai scurt timp ruta optima catre destinatia dorita si transmite informatii clare si detaliate despre traseul ce urmeaza a fi parcurs. Din punct de vedere al aplicatiilor multimedia, Preciso 5 este foarte bine echipat, intrucat dispozitivul poate reda fotografii, secvente video, fisiere text si audio. Memorie interna a GPS-ului este de 4GB, dar poate fi extinsa cu ajutorul unui card micro SD de pana la 16 GB.
Pentru a putea admira si testa toate produsele expuse din Bucharest Techonology Week 2017, vizitatorii au acces gratuit daca se inregistreaza pe www.techweek.ro

Related posts

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian Florea, social media manager, Kooperativa 2.0

Ligia Voro

Moda românească, măsuri de relansare pe piaţa americană

Ligia Voro

Meet the finalists and the winners of the first Automotive Awards Gala by The Diplomat-Bucharest!

redactia

Aniversare cu surprize la Summer Wine Party & Networking

Ionel Albu

PRIA Piete de Capital – Atragerea de finantare prin IPO

Detalii despre sprijinul cuplat în zootehnie

Transilvania Business

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

Gruita Ienasoiu

Cei mai importanti artisti line-up la Sibiu Jazz Festival

2000 de angajați Michelin și familiile lor au sărbătorit 40 de ani de activitate a uzinei din Zalău

Stefana Muresan

The 4th Transylvanian International Clusters Conference

Stefana Muresan

Aradul devine capitala mierii – O nouă ediție ARpicultura

Stefana Muresan

SALSA WEEK & KIZOMBA 2016

Avocatul Andrea Grigoraș participă la conferința PRIA Competition Iași 

Ligia Voro

Rethink Strategy – Continuity, Challenges and Opportunities WEBINAR

Ion Surdu

Surpriza VINVEST în 2017: se degustă șampanii originare din regiunea Champagne

Stefana Muresan

The Woman 2019: Manageri ai oamenilor care au pus valorile in prim plan

Stefana Muresan

Sales & marketing conference

Ionut Oprea

Peste 20 de companii de IT se aliniază la START-ul Regattei IT

Ligia Voro

Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței, participă la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment dedicat concurenței, în data de 21 februarie 2019

redactia

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

Bucharest Business Services Briefing & BizMixer

Stefana Muresan

BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2018

Stefana Muresan

Consiliul Concurenței, aviz favorabil pentru preluarea Depaco de către Teraplast

Stefana Muresan

AUTUMN TAX UPDATE FORUM

Transilvania Business

Leave a Comment