Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romgaz face permutări în CA

Ministerul Energiei intenționează să revoce patru membri din Consiliul de Administrație al Romgaz, una din cele mai profitabile companii ale statului, și să numească în locul acestora alți patru membri, însă doar cu mandate provizorii, potrivit News.ro.
Ministerul, care își poate impune deciziile în AGA calitate de acționar majoritar, a cerut completarea ordinii de zi a ședinței Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 25 aprilie, potrivit convocatorului transmis marți Bursei de Valori București.
Potrivit sursei citate, urmează să fie revocați din consiliul de administrație: Dumitru Chisăliță, Aristotel Marius Jude, Răzvan Florin Stoicescu și Aurora Negruț.
Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este alegerea a patru administratori provizorii în locul celor demiși, aceștia fiind Bogdan-Nicolae Stan (actualul președinte al ANAF), Alexandru Chirilă, Gabriel Gheorghe Gheorghe și Virgil Metea, directorul general al Romgaz. Ministerul Energiei vrea să stabilească durata mandatului membrilor provizorii ai consiliului de administrație la patru luni.
Un alt punct prevede aprobarea formei contractului de mandat ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai consiliului de administrație, dar și stabilirea remunerației acestora.
Romgaz are circa 6.200 de angajați și, alături de OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, concentrează aproape toată producția de gaze naturale a României. Acțiunile companiei se tranzacționează pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român, cu o participație de 70%. Compania are în prezent o valoare de piață de 11,85 miliarde lei (2,6 miliarde euro).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primele inovatii tehnologice, la Bucharest Technology Week

Articolul următor

Enel a raportat un număr dublu de clienți față de noiembrie 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share