Cluj Lideri si afaceri

1 milion de euro pentru startup-uri din tehnologie, la Cluj

Acceleratorul de afaceri Spherik, de la Cluj-Napoca, a deschis o noua runda de inscrieri pentru editia din acest an a programului prin care ofera finantari totale de 1 milion de euro pentru pentru startup-urile care au in plan dezvoltarea globala la finalul programului si o structura de accelerare flexibila, potrivit hotnews.ro.
Startup-urile interesante pot aplica la program pe site-ul acceleratorului de afaceri pana in 1 mai.
Cum se desfasoara programul de accelerare?
Nina Moldovan, presedintele Spherik, declara, potrivit sursei citate, ca “noul program pune mai mult accentul pe testarea in piata a proiectelor. Miza noastra este dezvoltarea accelerata si solida a unor startup-uri tehnologice, care la finalul programului sa fie pregatite pentru primi o investitie semnificativa pentru dezvoltare”.
Programul incepe in luna mai, cu etapa preliminara de validare a ideilor si definire a produselor. Maxim 15 startup-uri/proiecte vor fi acceptate in aceasta etapa. La finalul primei luni are loc o evaluare pe baza careia vor fi selectate echipele care intra in etapa finala de accelerare.
Startup-urile validate vor beneficia de sprijin adaptat nevoilor specifice de dezvoltare si lansare pe piata pentru a creste si genera venituri rapid. A doua etapa se va incheia in septembrie, cu prezentari in fata unor investitori asociati programului.
Despre acceleratorul Spherik
Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea “Babes-Bolyai” si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Fiind o organizatie non-profit, Spherik nu ia din actiunile fondatorilor, ci faciliteaza accesul la investitii pentru 3,14% din suma primita de startup-uri in primul an. Procentul primit de la startup-uri este reinvestit in programe si contribuie la cresterea ecosistemului de profil din Romania. Din echipa Spherik fac parte in prezent Nina Moldovan (Presedintele Spherik), Dan Sturza (Manager de Investitii), Roxana Rugina (Manager de Program), Diana Rusu (Business Development Manager), precum si cei doi asociati ai programului, Alex Burciu (ex Software Development Manager la Amazon) si Gabriel Dombri (Founder @GROWTH MARKETING Academy & CEO @Tapptitude).
Anul acesta, echipa de mentori din cadrul Spherik numara peste 30 de persoane, incluzand investitori, oameni de afaceri si specialisti in tehnologie, precum Radu Georgescu, Serban Toader, Marius Ghenea, Sorin Mindrutescu, Cosmin Negrescu si Elisabeta Moraru. Programului de accelerare i s-au alaturat si companii internationale, ca parteneri, prin serviciile pe care le pun la dispozitia startup-urilor accelerate: KPMG, Google, Microsoft si GTS Telecom.
Printre startup-urile din portofoliul Spherik se numara Planable (castigatorul Startup Avalanche de la Techsylvania 2016), Printivate (start-up local achizitionat in toamna 2016 de 3DHubs), Primul Medic (platforma care permite accesul la sfaturi medicale) si Approd (aplicatie de reducere a birocratiei la infiintarea de societati comerciale).

Related posts

Ventilator mecanic de urgență, conceput la Universitatea Tehnică

Nora Dumitrescu

Emerson recrutează 200 de oameni la Cluj

Stefana Muresan

UBB Cluj-Napoca este prima universitate din România în Top Shanghai 2018

Stefana Muresan

Turda, orașul din inima Transilvaniei care se transformă într-un oraș occidental!

redactia

Clujenii de la Life is Hard câștigă trofeul “Soluția anului 2019” în cadrul European IT & Software Excellence Awards – Londra

Stefana Muresan

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

COS Romania la 20 de ani

redactia

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Fondatorul AROBS s-a întâlnit cu noul ministru al fondurilor europene

Nora Dumitrescu

Târgul de Crăciun USAMV: Produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare

redactia

Remus Borza, mai aproape de salvarea Hidroelectrica

Stefana Muresan

Barometrul de conjunctură economică CCIFER – iunie 2017

Ligia Voro

Clujul și Timișoara, cele mai eficiente orașe din România în lupta împotriva poluării

redactia

Amplu proiect imobiliar, demarat în Cluj Napoca de Kremlin Development

Stefana Muresan

80 de burse în valoare de peste 51.000 de euro la cursuri online pentru absolvenții de la BAC care nu au luat 10

Stefana Muresan

Balul Operei 2018: spectacol artistic unic, dedicat Centenarului Marii Uniri și susținerii tinerilor artiști

Stefana Muresan

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni premiată cu aur de Monde Selection

Nicolae Pop

Tirrena, Astaldi şi Strabag, constructorii care au avansat cel mai mult în ultima lună

Stefana Muresan

GDPR, politici impuse companiilor și amenințarea unor sancțiuni enorme

Ligia Voro

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Stefana Muresan

CEO CONFERENCE – SHAPING THE FUTURE, Cluj Napoca, 22 noiembrie

redactia

Banca Transilvania a intrat in top 500 cele mai valoroase branduri bancare din lume

redactia

Leave a Comment