Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

1 milion de euro pentru startup-uri din tehnologie, la Cluj

Acceleratorul de afaceri Spherik, de la Cluj-Napoca, a deschis o noua runda de inscrieri pentru editia din acest an a programului prin care ofera finantari totale de 1 milion de euro pentru pentru startup-urile care au in plan dezvoltarea globala la finalul programului si o structura de accelerare flexibila, potrivit hotnews.ro.
Startup-urile interesante pot aplica la program pe site-ul acceleratorului de afaceri pana in 1 mai.
Cum se desfasoara programul de accelerare?
Nina Moldovan, presedintele Spherik, declara, potrivit sursei citate, ca “noul program pune mai mult accentul pe testarea in piata a proiectelor. Miza noastra este dezvoltarea accelerata si solida a unor startup-uri tehnologice, care la finalul programului sa fie pregatite pentru primi o investitie semnificativa pentru dezvoltare”.
Programul incepe in luna mai, cu etapa preliminara de validare a ideilor si definire a produselor. Maxim 15 startup-uri/proiecte vor fi acceptate in aceasta etapa. La finalul primei luni are loc o evaluare pe baza careia vor fi selectate echipele care intra in etapa finala de accelerare.
Startup-urile validate vor beneficia de sprijin adaptat nevoilor specifice de dezvoltare si lansare pe piata pentru a creste si genera venituri rapid. A doua etapa se va incheia in septembrie, cu prezentari in fata unor investitori asociati programului.
Despre acceleratorul Spherik
Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea “Babes-Bolyai” si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Fiind o organizatie non-profit, Spherik nu ia din actiunile fondatorilor, ci faciliteaza accesul la investitii pentru 3,14% din suma primita de startup-uri in primul an. Procentul primit de la startup-uri este reinvestit in programe si contribuie la cresterea ecosistemului de profil din Romania. Din echipa Spherik fac parte in prezent Nina Moldovan (Presedintele Spherik), Dan Sturza (Manager de Investitii), Roxana Rugina (Manager de Program), Diana Rusu (Business Development Manager), precum si cei doi asociati ai programului, Alex Burciu (ex Software Development Manager la Amazon) si Gabriel Dombri (Founder @GROWTH MARKETING Academy & CEO @Tapptitude).
Anul acesta, echipa de mentori din cadrul Spherik numara peste 30 de persoane, incluzand investitori, oameni de afaceri si specialisti in tehnologie, precum Radu Georgescu, Serban Toader, Marius Ghenea, Sorin Mindrutescu, Cosmin Negrescu si Elisabeta Moraru. Programului de accelerare i s-au alaturat si companii internationale, ca parteneri, prin serviciile pe care le pun la dispozitia startup-urilor accelerate: KPMG, Google, Microsoft si GTS Telecom.
Printre startup-urile din portofoliul Spherik se numara Planable (castigatorul Startup Avalanche de la Techsylvania 2016), Printivate (start-up local achizitionat in toamna 2016 de 3DHubs), Primul Medic (platforma care permite accesul la sfaturi medicale) si Approd (aplicatie de reducere a birocratiei la infiintarea de societati comerciale).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Enel a raportat un număr dublu de clienți față de noiembrie 2016

Articolul următor

B. Braun, o fabrică nouă și un centru logistic în România

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share