Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EximBank şi Electrogrup, acord financiar de 11 milioane de euro

EximBank a acordat companiei Electrogrup, unul dintre jucătorii de top din sectorul construcţiilor de infrastructură energetică, de telecomunicaţii şi civilă, un pachet financiar în valoare totală de 11 milioane de euro destinat în special exportului de servicii.
Pachetul de finanţare include un plafon multiprodus pentru asigurarea capitalului de lucru necesar derulării activităţii curente a companiei şi un plafon de garanţii ce va fi utilizat pentru participarea la un mare proiect de investiţii în Polonia, unde compania deţine o subsidiară, se arată într-un comunicat al EximBank.
“Structurarea acestei facilităţi pentru una dintre cele mai importante companii antreprenoriale româneşti – cu o componentă pentru activitatea curentă şi una pentru cea de export, arată flexibilitatea şi capacitatea EximBank de a furniza segmentului corporate soluţii financiare competitive, adecvate profilului fiecărui partener. Avem încredere că acordul încheiat cu Electrogrup reprezintă o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Şi asta pentru că preocuparea noastră rămâne aceea de a construi o relaţie solidă cu mediul de afaceri prin susţinerea proiectelor de business derulate local, cât şi a celor care fac parte din programe de investiţii complexe, cu participare internaţională, unde firmele româneşti îşi pot valorifica nivelul ridicat de competenţă”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
Acesta a adăugat că banca are şi disponibilitatea şi resursele pentru a susţine extinderea operaţiunilor comerciale externe ale antreprenorilor români şi va continua să-şi modernizeze soluţiile financiare astfel încât să ofere produse aliniate la standardele şi practicile europene în materie de finanţare a dezvoltării afacerilor.
Electrogrup, companie înfiinţată în anul 1997 de fraţii Teofil şi Simion Mureşan din Cluj, este una dintre puţinele societăţi comerciale româneşti care şi-au extins consistent activitatea în străinătate. Compania clujeană şi-a deschis în ultimii ani subsidiare în ţări precum Germania, Rusia şi Polonia, participând în calitate de constructor, la o serie de proiecte de investiţii derulate în statele respective.
’’Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructură în România, unde să ne putem dezvolta. Până atunci ne vom creşte expertiza în Germania, Rusia, UK, Polonia şi alte ţări, continuând strategia acţionarilor de a face din Electrogrup o multinaţională cu capital românesc. Ne vom implica deci în continuare în proiecte internaţionale ce presupun lucrări complexe şi ne dorim să avem alături parteneri – aşa cum este EximBank – care să ne susţină în derularea lor”, a spus Teofil Mureşan, fondator şi acţionar al Electrogrup, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PRIA Urban Innovation, cel mai important eveniment dedicat inovației urbane

Articolul următor

Timiș: B. Braun, investiție de 300 de milioane de euro într-o fabrică de seringi perfuzabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share