Transilvania Business
Sanatate Timiș

Timiș: B. Braun, investiție de 300 de milioane de euro într-o fabrică de seringi perfuzabile

Compania germană B. Braun investeşte aproximativ 300 de milioane de euro într-o fabrică de seringi perfuzabile care va fi construită în comuna Sânandrei, judeţul Timiş, fiind create în jur de 300 de noi locuri de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Primarul comunei Sânandrei, Claudiu Coman, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că lucrările la fabrica de seringi perfuzabile vor începe în această vară. Fabrica va fi construită în Parcul Industrial al localităţii Sânandrei.
“Lucrările de construcţie a fabricii de seringi perfuzabile vor începe undeva în vară, în luna iulie, şi se vor finaliza în unu, doi ani. Compania care doreşte să realizeze fabrica se numeşte B. Braun, iar investiţia se ridică la două, trei sute de milioane de euro, spun ei, şi vor să angajeze 300 de persoane”, a afirmat Claudiu Coman.
Potrivit primarului din Sînandrei, discuţiile cu reprezentanţii companiei B. Braun au început în urmă cu câţiva ani, însă doar în acest an au fost finalizate lucrările de infrastructură necesare.
Compania germană B. Braun este unul dintre cei mai mari furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. Compania derulează activităţi în domeniul producţiei de dispozitive medicale, medicamente şi al serviciilor de dializă având aproximativ 800 de angajaţi în România. B. Braun oferă servicii de dializă în centre proprii, produce soluţii perfuzabile, şi deţine două centre operaţionale.
În urmă cu o săptămână, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a avut o întrevedere cu delegaţia companiei B. Braun.
“În cadrul întâlnirii, reprezentanţii companiei şi-au exprimat intenţia de a extinde afacerile din România. Astfel, în perioada următoare, aceştia vor demara o investiţie de tip greenfield, care va presupune construcţia unei fabrici de soluţii perfuzabile, construcţia unui centru de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică cu laboratoare specializate, precum şi construirea unui nou centru logistic. Noua investiţie ar urma să fie finalizată până în anul 2020 şi va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Timișoreanul Werner Wolff, director general al Tarom

Stefana Muresan

Rectorul UVT, apel pentru dezvoltarea durabilă a Timișoarei

Stefana Muresan

Oameni de ştiinţă israelieni: “Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More