Cluj Eveniment Ultimele stiri

Săptămâna Belgiană 2017 la Cluj Napoca

  • “Săptămâna Belgiană” sărbătorește relațiile economice dintre România și Belgia la a 5-a ediție, în inima Transilvaniei.

  • Lideri din mediul de business și ai comunității sunt invitați să participe la o serie de evenimente dedicate pentru a descoperi oportunități de promovare a produselor și serviciilor în ambele țări.

Asociația Româno-Belgiană a Oamenilor de Afaceri (BEROBA), împreună cu Ambasada Belgiei în România, organizează ediția a 5-a a evenimentului “Săptămâna Belgiană”, între 24-27 aprilie, la Grand Hotel Italia Cluj-Napoca, în premieră într-un hub regional de dezvoltare, cu tematică centrală dedicată sectoarelor IT & Automation, o săptămână dedicată networkingului de business, specialităților gastronomice din bucătăria belgiană și proiectelor de dezvoltare din regiune cu potențial inclusiv internațional.

O serie de evenimente deschise, dedicate mediilor de business, academic sau cultural, a fost creată și include ceremonia de deschidere (luni, 24 aprilie), o seară de networking internațional (marți, 25 aprilie), o seară dedicată specialităților: brânzeturi și bere (miercuri, 26 aprilie), dar și workshopuri sau seminarii cu focus pe eco-mobilitate, subvenții și granturi, finanțări europene, experiențe și secrete ale sistemului de taxe, soluții electronice de date și facturare, vizite la companii, strategii social media, management hr & motivare sau trenduri în industria de ambalaje, pe toată durata zilelor, cu o recepție și o Cină de Gală (pe bază de invitație) programate joi, 27 aprilie, pentru a sărbători relațiile economice dintre România și Belgia, cu meniuri speciale, create de renumitul Chef belgian – Bernard Lescrinier. Programul complet, detalii despre tematici sau înscriere pot fi consultate pe site-ul www.beroba.com.

“Scopul Săptămânii Belgiene este, pe de-o parte, să ofere o platformă afacerilor belgiene active în România sau celor care sunt interesate de România, pentru a deschide sau menține contacte cu partenerii de afaceri români. Platfoma include întâlniri directe, mese rotunde sau seminarii organizate într-un ambient manageriat de BEROBA și Ambasada Regatului Belgiei în România, totul cu un sentiment și arome aparte, datorită integrării gastronomiei pentru a atrage oameni de afaceri la eveniment. Pe de altă parte, evenimentul este o demonstrație a implicării Belgiei în România, combinând proiecte de businesss cu activități sociale și culturale. Ediția 2017 este organizată la Cluj-Napoca pentru a facilita companiilor belgiene active în Transilvania participarea la fiecare eveniment, mai aproape de sediul sau piețele lor. Tema principală, IT & automatizări, este apropiată de activitățile principale ale multor companii belgiene din Transilvania – activități de producție. Un eveniment special cu experți din Belgia se va focusa pe “fabrica inteligentă” și “Industria 4.0”. Este esențial să reținem că investițiile belgiene în România nu sunt decise doar pentru costul forței de muncă, ci trebuie considerate ca investiții într-un lanț de producție ce se întinde pe întreaga Uniune Europeană, incluzând asftel partenerii români într-un proces de transformare industrială care definește producția viitorului”, declară E.S.  Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei în România.

“BEROBA este o asociație care promovează interesele economice și comerciale ale Belgiei cu România, organizează evenimente și asigură informații și servicii membrilor săi, dezvoltând o rețea de business pentru Belgia și România prin organizarea de seminarii, workshopuri, prin conectarea cu alte asociații de afaceri și camere de comerț din Belgia, România și din regiune, prin activități de lobby și dezvoltarea de parteneriate cu autorități din Belgia și România, pentru a contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri. BEROBA are acum 75 de companii membre și obiectivul principal pentru 2017 este acreditarea sa pentru a fi Cameră de Comerț. BEROBA a fost creată în ianuarie 2013. După primele patru ediții ale Săptămânii Belgiene organizate la București suntem încântați să dedicăm ediția aniversară regiunii cu focus la Cluj-Napoca”, declară Alain Schodts, președinte BEROBA.

 

Related posts

Autostrada Iași – Târgu-Mureș. Calendar

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 61: CIS GAZ. Proiecte istorice în întâmpinarea primelor trei decenii

Ligia Voro

Conferința FinTech și educație și Gala EduFin în cadrul Global Money Week

Traian Dan

Element Industrial lansează Eli Xpress

Papuc Irina

Contract de peste 6 milioane de lei atribuit Elis Pavaje pentru reamenajarea Parcului din Sebeș

redactia

Muncitori indieni, angajați la fabrica de vagoane Astra Rail Industries din Arad

redactia

Carmangeria Pasini – atelier de cârnați și salamuri crud-uscate după rețete italiene

Stefana Muresan

Deținătorii de terenuri pot primi bani de la UE pentru înființarea de păduri

Traian Dan

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Stefana Muresan

Salonul Imobiliar Bucuresti, la Palatul Parlamentului

redactia

Secțiune dedicată Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 pe site-ul www.sibiu.ro

redactia

Polonezii de la Blachotrapez ridică a doua fabrică în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Great demand for modern industrial spaces accelerates Zacaria’s expansion plans

redactia

Călin Biriș: Peste 600 antreprenori și manageri din Cluj și Mureș interesaţi să își crească afacerea prin marketing online

Stefana Muresan

P3 2017 expansion starts with €243 million Spanish portfolio acquisition

Ionut Oprea

ACI Cluj conectează energetic Moldova la Europa. Proiectul Transgaz Iași-Ungheni-Chișinău – faza a II-a a luat startul

redactia

Trei produse noi în portofoliul Azomureş

redactia

Preţul energiei şi al gazelor naturale pentru consumatorii casnici în regim reglementat nu vor creşte până în 2022

redactia

Eficiența soluțiilor propuse de Guvern, disecată de IMM-uri. Propuneri noi

Traian Dan

CJ Cluj: Lucrări de reabilitare a drumului județean Gilău – Someșul Rece – Marisel

Stefana Muresan

Șeful aeroporturilor din România: “În 15 ani traficul se va dubla”

Nora Dumitrescu

The sky is the limit in Romania… or is it?

Ionut Oprea

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

Romsilva face curierat cu lemn de foc la Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment