Cluj Eveniment Ultimele stiri

Săptămâna Belgiană 2017 la Cluj Napoca

  • “Săptămâna Belgiană” sărbătorește relațiile economice dintre România și Belgia la a 5-a ediție, în inima Transilvaniei.

  • Lideri din mediul de business și ai comunității sunt invitați să participe la o serie de evenimente dedicate pentru a descoperi oportunități de promovare a produselor și serviciilor în ambele țări.

Asociația Româno-Belgiană a Oamenilor de Afaceri (BEROBA), împreună cu Ambasada Belgiei în România, organizează ediția a 5-a a evenimentului “Săptămâna Belgiană”, între 24-27 aprilie, la Grand Hotel Italia Cluj-Napoca, în premieră într-un hub regional de dezvoltare, cu tematică centrală dedicată sectoarelor IT & Automation, o săptămână dedicată networkingului de business, specialităților gastronomice din bucătăria belgiană și proiectelor de dezvoltare din regiune cu potențial inclusiv internațional.

O serie de evenimente deschise, dedicate mediilor de business, academic sau cultural, a fost creată și include ceremonia de deschidere (luni, 24 aprilie), o seară de networking internațional (marți, 25 aprilie), o seară dedicată specialităților: brânzeturi și bere (miercuri, 26 aprilie), dar și workshopuri sau seminarii cu focus pe eco-mobilitate, subvenții și granturi, finanțări europene, experiențe și secrete ale sistemului de taxe, soluții electronice de date și facturare, vizite la companii, strategii social media, management hr & motivare sau trenduri în industria de ambalaje, pe toată durata zilelor, cu o recepție și o Cină de Gală (pe bază de invitație) programate joi, 27 aprilie, pentru a sărbători relațiile economice dintre România și Belgia, cu meniuri speciale, create de renumitul Chef belgian – Bernard Lescrinier. Programul complet, detalii despre tematici sau înscriere pot fi consultate pe site-ul www.beroba.com.

“Scopul Săptămânii Belgiene este, pe de-o parte, să ofere o platformă afacerilor belgiene active în România sau celor care sunt interesate de România, pentru a deschide sau menține contacte cu partenerii de afaceri români. Platfoma include întâlniri directe, mese rotunde sau seminarii organizate într-un ambient manageriat de BEROBA și Ambasada Regatului Belgiei în România, totul cu un sentiment și arome aparte, datorită integrării gastronomiei pentru a atrage oameni de afaceri la eveniment. Pe de altă parte, evenimentul este o demonstrație a implicării Belgiei în România, combinând proiecte de businesss cu activități sociale și culturale. Ediția 2017 este organizată la Cluj-Napoca pentru a facilita companiilor belgiene active în Transilvania participarea la fiecare eveniment, mai aproape de sediul sau piețele lor. Tema principală, IT & automatizări, este apropiată de activitățile principale ale multor companii belgiene din Transilvania – activități de producție. Un eveniment special cu experți din Belgia se va focusa pe “fabrica inteligentă” și “Industria 4.0”. Este esențial să reținem că investițiile belgiene în România nu sunt decise doar pentru costul forței de muncă, ci trebuie considerate ca investiții într-un lanț de producție ce se întinde pe întreaga Uniune Europeană, incluzând asftel partenerii români într-un proces de transformare industrială care definește producția viitorului”, declară E.S.  Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei în România.

“BEROBA este o asociație care promovează interesele economice și comerciale ale Belgiei cu România, organizează evenimente și asigură informații și servicii membrilor săi, dezvoltând o rețea de business pentru Belgia și România prin organizarea de seminarii, workshopuri, prin conectarea cu alte asociații de afaceri și camere de comerț din Belgia, România și din regiune, prin activități de lobby și dezvoltarea de parteneriate cu autorități din Belgia și România, pentru a contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri. BEROBA are acum 75 de companii membre și obiectivul principal pentru 2017 este acreditarea sa pentru a fi Cameră de Comerț. BEROBA a fost creată în ianuarie 2013. După primele patru ediții ale Săptămânii Belgiene organizate la București suntem încântați să dedicăm ediția aniversară regiunii cu focus la Cluj-Napoca”, declară Alain Schodts, președinte BEROBA.

 

Related posts

Oradea se pregăteşte de Cartea Recordurilor

Traian Dan

Tarom şi-a majorat cu 1,4% cota de piaţă în România și a consemnat un record de pasageri pentru ultimii 10 ani

redactia

Sprijin financiar de peste 320 mil. de lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Stefana Muresan

Peste 1.000 de joburi pentru bihoreni la „Bursa absolvenţilor”

Traian Dan

Bonificații de până la 10% la plata impozitelor pe venit și pe profit

Traian Dan

Volvo, record de vânzări de peste 700.000 de mașini, pentru prima dată în istoria sa de 93 de ani. Câte mașini a livrat pe piața din România

Papuc Irina

Cel mai mare eveniment de arhitectura, în aceasta toamna, la Cluj-Napoca

CTP invests 50 million EUR in the development of new logistics capacities around Timișoara

Ionut Oprea

Oradea și-a premiat voluntarii în cadrul Galei Voluntarilor din DAS

Traian Dan

Bucureşti Mall-Vitan, campanie aniversară de 20 de ani, premiul cel mare – o Tesla Model 3

Ligia Voro

Cluj-Napoca: 35 milioane € pentru alei pietonale, piste de biciclete și zone de agrement pe malurile Someșului

Stefana Muresan

CCIR continuă să pregătească mediul de afaceri din România pentru BREXIT

Traian Dan

Sprijin nerambursabil de până la 1,05 mil. euro pentru investiţii în exploataţii pomicole inclusiv pentru dud şi goji

redactia

20 de tramvaie Astra şi 22 de autobuze Mercedes pentru Oradea

Traian Dan

ELCO lanseaza o noua gama de cazane industriale adaptata noilor cerinte din piata locala de constructii

Ionut Oprea

Trei noi parteneri la Deloitte România 

Ligia Voro

Biserica Evanghelică, restaurată cu 3,3 milioane euro

Stefana Muresan

Start-Up Nation: Concurenţă de 3,3 pe un loc pentru finanţările nerambursabile de la stat

redactia

BVB: 'AAGES a trecut testul bursei cu un foarte mare succes'

Stefana Muresan

Huedinul își reface canalizarea pe banii Europei

Nora Dumitrescu

E.ON România – Peste 80 de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Mureş, modernizați în anul 2018

redactia

Drumul Nordului – Maramureș, reabilitat cu fonduri europene; proiect în valoare de peste 51 mil. de euro

Stefana Muresan

Păstrăvul de Sfăraș va fi comercializat în rețeaua Metro

Nora Dumitrescu

GfK: Puterea de cumpărare în Europa 2019. România se află pe locul 32, cu o medie de 5.881 euro pe cap de locuitor

Papuc Irina

Leave a Comment