Cluj Infrastructura

Varşovia, o rută de succes operată de pe Aeroportul clujean

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a participat joi la conferinţa de presă organizată de Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj împreună cu compania aeriană LOT Polish Airlines, cu ocazia împlinirii unui an de la primul zbor Cluj-Napoca – Varşovia. În cadrul evenimentului găzduit de aerogara veche a aeroportului clujean, organizatorii au subliniat rolul semnificativ pe care legătura aeriană directă dintre cele două oraşe îl are în ceea ce priveşte promovarea municipiului Cluj-Napoca şi a judeţului Cluj, atât ca destinaţii turistice cât şi din punct de vedere investiţional.
În momentul de faţă transportatorul aerian polonez oferă pasagerilor o reţea extrem de extinsă de conexiuni convenabile, către zeci de destinaţii din Polonia şi din Europa, în general dar şi spre S.U.A., Canada şi Asia. Zborurile operate pe ruta Cluj-Napoca – Varşovia, începând cu anul 2016, au contribuit semnificativ la intensificarea relaţiilor comerciale dintre cele două oraşe şi regiuni, creând condiţii prielnice pentru investiţii şi pentru dezvoltarea de noi afaceri în regiunea Transilvaniei.
În prezent, de pe Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj, destinaţia Varşovia este operată cu o frecvenţă de cinci zboruri pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă. În contextul succesului de care această rută s-a bucurat în rândul pasagerilor, capitala Poloniei fiind una dintre destinaţiile intens solicitate, compania poloneză de transport aerian intenţionează ca în perioada imediat următoare să introducă o nouă cursă către Varşovia, urmând a se ajunge astfel la nu mai puţin de şase zboruri pe săptămână.
,,Ceea ce e cu adevărat îmbucurător e faptul că, alături de accesul facil spre importante oraşe ale Poloniei ce merită a fi vizitate şi descoperite, prin intermediul acestei destinaţii Clujul şi întreaga Transilvanie beneficiază de o legătură directă cu un important hub aerian al Europei şi, în acest fel, de conexiuni rapide spre destinaţii intercontinentale din America şi Asia. Desigur, această interconectare a Clujului cu numeroase destinaţii de maxim interes e rezultatul firesc al investiţiilor pe care le-am făcut ani de zile în modernizarea şi extinderea Aeroportului clujean”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat.
Cele peste 40 de destinaţii operate, la ora actuală, de pe Aeroportul clujean asigură, dintre toate aeroporturile regionale ale României, cea mai eficientă şi rapidă cale spre Europa, Orientul Mijlociu şi nu numai.
Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat, în 2016, cel mai mare număr de pasageri din istorie – 1.880.319 de pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%), consolidându-şi astfel poziţia de cel mai mare aeroport regional şi al doilea din ţară, după Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Pentru 2017, Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat în primul trimestru peste 500.000 de pasageri, estimând până la finele anului un trafic aerian cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri.

Related posts

Clujul creează o rețea națională de turism culinar

Stefana Muresan

Școală duală din Cluj-Napoca, cu 11 firme româneşti, germane, olandeze şi franceze partenere

Stefana Muresan

Cluj: Piste de biciclete pe teritoriul a trei localități, printr-un proiect european de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Claudiu Damian, director SDEE Mureș: Aproape 40 de milioane de lei investiți în județ în 2019

Ligia Voro

Autorizația de construire pentru VO Timișoara Sud, emisă

Ligia Voro

Încep lucrările de reparații pe sectorul de beton al Autostrăzii Soarelui 

Ligia Voro

Concurență tot mai mare pentru un loc de master la UBB

Stefana Muresan

Platforma românească de recrutare pentru medici primeşte o finanţare de la fondatorul reţelei Regina Maria şi este evaluată la 1 milion euro

Stefana Muresan

Farmec își va recicla ambalajele de cosmetice

Nora Dumitrescu

Priorități de investiții POR 2014-2020 în Regiunea Vest

Bolt are undă verde de la Ministerul Transporturilor să opereze la Cluj

Nora Dumitrescu

Autostrada Transilvania, propusă pentru fonduri europene

Nora Dumitrescu

Stratregia şefului Tarom, Werner Wolff, pentru redresarea companiei

Stefana Muresan

Brandul Ursus, cumpărat de Asahi Group Holdings

Stefana Muresan

Clujenii de la Routier European Transport, filiale în Italia şi Germania

Stefana Muresan

Începe construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti

Stefana Muresan

Afacerea unei clujence, apreciată de Prințul de Wales

Stefana Muresan

Contractul de revizuire a SF pentru autostrada Sibiu-Piteşti, atribuit

Stefana Muresan

Contract de 74 milioane de lei la Timişoara. O asociere de opt firme conduse de PORR a depus singura ofertă pentru reabilitarea bulevardului Cetăţii

Robert Bloancă

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost trimis la ANAP

Ligia Voro

Producătorul de scaune ergonomice Antares țintește afaceri de 8,5 mil. euro în 2019

redactia

Au fost semnate primele două contracte de finanțare pentru drumurile județene din Arad, finanțate prin Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

Şoseaua care leagă Hunedoara de Călan, modernizată cu 36,4 milioane lei, fonduri europene

redactia

Patru oferte pentru terminalul de peste 180 milioane lei al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav

redactia

Leave a Comment