Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daniela Lulache nu mai este membru în CA al SN Nuclearelectrica SA

Daniela Lulache, directorul general al Societății Naționale Nuclearelectrica (SNN), nu a întrunit suficiente voturi din partea acționarilor companiei pentru a fi desemnată în Consiliul de Administrație. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SNN s-a întrunit ieri. Daniela Lulache rămâne însă director general, cu un mandat provizoriu de 4 luni, începând cu 1 mai.
Nuclearelectrica (2)
Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. (SNN) și-a desemnat, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, cei 6 noi membri provizorii în Consiliul de Administrație al SNN, membri propuși de acționarul majoritar Ministerul Energiei, pentru un mandat provizoriu de 4 luni de zile, începând cu data de 26 aprilie 2017, până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, se arată în raportul remis Bursei de Valori București (BVB). Lui Sebastian Tcaciuc, al șaptelea membru, îi va expira mandatul în 23 decembrie 2017.
Actuala componență a Consiliului de Administrație SNN este următoarea: Andreas Eva-Georgeta, Anton Cristian-Romulus,
Gentea Cristian, Misa Ionuț, Tatar Florin-Constantin, Tudorache Iulian-Robert și Tcaciuc Sebastian.
Acționarii au mai aprobat repartizarea profitului net al exercițiului financiar 2016 pe destinații, valoarea totală a dividendelor brute în valoare de 99.499.571 lei, valoarea dividendului brut pe acțiune în valoare de 0,33 lei, data plății dividendelor, respectiv data de 28 iunie 2017 și modalitățile de plată.
Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor a aprobat, de asemenea, situațiile financiare individuale și consolidate aferente anului 2016, precum și raportul anual administratorilor.
Acționarul majoritar Ministerul Energiei a exprimat un vot de “abținere” referitor la descărcarea de gestiune a admnistratorilor, argumentându-și poziția pe baza opiniei cu rezerve exprimată de auditorul independent Baker Tilly Klitou and Partners SRL în raportul de audit asupra situațiilor financiare individuale și consolidate aferente anului 2016. O decizie va fi luată într-o AGA ulterioară. “Atât auditorul financiar cât și conducerea SNN au arătat că exprimarea unei opinii fără rezerve a auditorului depinde în viitor de realizarea efectivă a proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă, proiect a cărui realizare depinde semnificativ de decizia autorităților statului și nu depinde în niciun fel de actul de administrare și/sau de conducere trecut, prezent sau viitor, aspect pe care acționarul majoritar cu siguranță îl cunoaște (…) Aceasta bază a opiniei cu rezerve s-a menținut în toată această perioadă, indiferent de conducerea care a întocmit situații financiare sau de auditorul care și-a exprimat o opinie în legatură cu acestea”, se mai arată în raport.
Astăzi, SNN a dat publicității și Raportul anual 2016, pe care îl puteți lectura accesând aici SNN_20170424173702_Raport-curent-publicare-final-Romana

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Schimbări majore în anul 2016, la UMF Tîrgu Mureș

Articolul următor

Profiturile companiilor de stat din energie se duc în bugetul de stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share