Cultural Mureș Sanatate

Școala Doctorală a UMF Tîrgu Mureș, În topul celor mai bune școli doctorale din România

Instituția Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Tîrgu Mureș a organizat, în zilele de 7 și 8 decembrie 2016, a noua Conferință a Doctoranzilor și a șasea Conferință a Postdoctoranzilor în medicină și farmacie.
Manifestarea științifică este un prilej oferit doctoranzilor și postdoctoranzilor în medicină și farmacie de a-și face cunoscute realizările din perioada studiilor de doctorat, în domeniile lor de activitate de cercetare. În același timp, le oferă posibilități de a se întâlni, de a se cunoaște unii pe alții, dar și de a cunoaște preocupările din activitățile de cercetare și studiile pe care le-au abordat. Potrivit organizatorilor, lucrările prezentate în cadrul conferintei vor fi publicate în rezumat în revista Acta Medica Marisiensis (cotată B+ CNCSIS) a UMF Tîrgu Mureș, asigurându-se diseminarea informaţiilor și rezultatelor științifice obținute.
Prorectorul UMF Tîrgu Mureș și directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), prof. univ. dr. Daniela Dobru, a transmis, în cadrul ceremoniei de deschidere a manifestării științifice, că Școala Doctorală a UMF Tîrgu Mureș are stabilitate și predictibilitate, punându-se calitatea înaintea cantității, doctoratul fiind o opțiune, nu o obligație.
„Am ajuns la ediția a noua a unei conferințe care a devenit tradiție. Este un moment de bilanț pentru Școala Doctorală. Anul 2016 a fost un an bun pentru noi, dar poate momentul cel mai important a fost reprezentat de procesul de autoevaluare a IOSUD pentru perioada 2011-2015, autoevaluare impusă de către Ministerul Educației și care s-a finalizat cu un raport pe care l-am prezentat în fața Senatului. Cu această ocazie, am analizat date obiective și cuantificabile legate de principalele activități ale Școlii Doctorale și am analizat indicatori de perfomanță. În perioada 2011-2015, am avut un trend ascendent al indicilor de perfomanță. Numărul de lucrări ISI elaborate de către doctoranzi s-a dublat în fiecare an, astfel încât lucrările au ajuns să reprezinte 70 % din totalul de lucrări ISI ale Universității. Este un lucru cu care ne mândrim, iar rezultatele sunt cunoscute în toată țara. Chiar dacă trăim vremuri mai dificile în privința școlilor doctorale, trebuie să spun că Școala Doctorală a UMF Tîrgu Mureș are stabilitate și predictibilitate. Am pus calitatea înaintea cantității, conștientizându-ne, în primul rând, pe noi și apoi pe ceilalți că doctoratul nu este o obligație, ci o opțiune. La sfârșitul unui mandat de cinci ani, cred că Școala Doctorală din UMF are o fundație solidă pe care putem clădi oricât de multe etaje și cu care putem face față oricăror probleme”, a declarat prof. univ. dr. Daniela Dobru.
„Am încercat să păstrăm standardele ridicate”
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a susținut că Școala Doctorală de Medicină din Tîrgu Mureș a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România, rezultatul fiind rodul muncii din ultimii ani. „Școala Doctorală a trecut proba timpului, traversând de-a lungul anilor și vremuri mai liniștite, și vremuri mai tulburi. Putem avea păreri subiective despre ce se întâmplă în Școala Doctorală, unele pot fi adevărate, pertinente și bine argumentate, dar dincolo de părerile noastre contează, în evaluări, părerile altora și am fost extrem de mândru să constat faptul că Școala Doctorală de Medicină din Tîrgu Mureș a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România. Este rodul unei munci, iar în ultimii ani, indiferent de ce s-a întâmplat, am încercat să păstrăm standardele ridicate și să nu facem rabat de la lucrurile pe care ni le-am asumat. Cred că suntem printre școlile doctorale din țară cu cele mai înalte standarde”, a afirmat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.
Cu ocazia sesiunii de deschidere a celei de-a noua Conferințe a Doctoranzilor în medicină și farmacie, a avut loc premierea cu 2.500 lei a articolului publicat în anul calendaristic 2016, cu cel mai mare factor de impact. În competiție s-au înscris doctoranzii înmatriculați la Școala Doctorală a IOSUD din UMF Tîrgu Mureș care au publicat ca prim-autor, articole științifice publicate în reviste cotate cu factor de impact.
de Teodora MÎNDRU

Related posts

Locuitori Oradiei, Sibiului, Clujului și Târgu Mureșului, în Naționala de Reciclare

Traian Dan

Donaţie de o sută de mii de lei din partea Continental, în favoarea Clinicii ORL din Timişoara

Robert Bloancă

Călin Gălășeanu (ARPIM): ”România nu mai este considerată o piață foarte atractivă pentru organizatorii de studii clinice”

Stefana Muresan

Clujenii sunt invitați să petreacă o noapte albă în compania artei contemporane

Ligia Voro

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș: ”UMFST va trebui să găsească soluții de interacțiune cu producătorii și cu beneficiarii de tehnologie”

Stefana Muresan

Un adevăr cu ochii deschişi

Transilvania Business

Timișoara găzduiește Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie, ediția a XVII-a

Stefana Muresan

Fabrica de ambalaje Exonia începe de mâine producția de ambalaje pentru parafarmaceutice. Spitalele le vor putea procura fără adaos comercial

Papuc Irina

Viziune și acțiune”, planul managerial care va construi o Universitate pentru viitor

Pacienții români vor putea face transplant pulmonar în Ungaria

Stefana Muresan

Regiunea Centru poate deveni o atracție balneo-turistică europeană

Stefana Muresan

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Ion Surdu

Producătorul vinurilor LILIAC (Batoș-Lechința) pregătește facilități de cazare în vie

Stefana Muresan

Coralia a împlinit 20 de ani!

Stefana Muresan

Raport de admitere în comisia de transporturi pe Autostrada Târgu Mureş-Iaşi

redactia

ADR Centru: Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, proiect de peste 15 mil. lei

Stefana Muresan

Biserica fortificată din Daia va fi reparată cu banii Ambasadei SUA

redactia

Compania de Investiții a reabilitat un pavilion de infecțioase în Sălaj

Nora Dumitrescu

Manual de educaţie financiară pentru întreaga familie, lansat la Brașov

Stefana Muresan

Peste 100 de medici specialiști de top din lume, reuniți la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Traian Dan

Timişoara va găzdui conferinţa Imunoterapia cancerului, în organizarea Asociaţiei Oncohelp

Robert Bloancă

DAFCOCHIM a confirmat performanţa în agribusiness şi în acest an în faţa fermierilor

Stefana Muresan

Leave a Comment