Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Școala Doctorală a UMF Tîrgu Mureș, În topul celor mai bune școli doctorale din România

Instituția Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Tîrgu Mureș a organizat, în zilele de 7 și 8 decembrie 2016, a noua Conferință a Doctoranzilor și a șasea Conferință a Postdoctoranzilor în medicină și farmacie.
Manifestarea științifică este un prilej oferit doctoranzilor și postdoctoranzilor în medicină și farmacie de a-și face cunoscute realizările din perioada studiilor de doctorat, în domeniile lor de activitate de cercetare. În același timp, le oferă posibilități de a se întâlni, de a se cunoaște unii pe alții, dar și de a cunoaște preocupările din activitățile de cercetare și studiile pe care le-au abordat. Potrivit organizatorilor, lucrările prezentate în cadrul conferintei vor fi publicate în rezumat în revista Acta Medica Marisiensis (cotată B+ CNCSIS) a UMF Tîrgu Mureș, asigurându-se diseminarea informaţiilor și rezultatelor științifice obținute.
Prorectorul UMF Tîrgu Mureș și directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), prof. univ. dr. Daniela Dobru, a transmis, în cadrul ceremoniei de deschidere a manifestării științifice, că Școala Doctorală a UMF Tîrgu Mureș are stabilitate și predictibilitate, punându-se calitatea înaintea cantității, doctoratul fiind o opțiune, nu o obligație.
„Am ajuns la ediția a noua a unei conferințe care a devenit tradiție. Este un moment de bilanț pentru Școala Doctorală. Anul 2016 a fost un an bun pentru noi, dar poate momentul cel mai important a fost reprezentat de procesul de autoevaluare a IOSUD pentru perioada 2011-2015, autoevaluare impusă de către Ministerul Educației și care s-a finalizat cu un raport pe care l-am prezentat în fața Senatului. Cu această ocazie, am analizat date obiective și cuantificabile legate de principalele activități ale Școlii Doctorale și am analizat indicatori de perfomanță. În perioada 2011-2015, am avut un trend ascendent al indicilor de perfomanță. Numărul de lucrări ISI elaborate de către doctoranzi s-a dublat în fiecare an, astfel încât lucrările au ajuns să reprezinte 70 % din totalul de lucrări ISI ale Universității. Este un lucru cu care ne mândrim, iar rezultatele sunt cunoscute în toată țara. Chiar dacă trăim vremuri mai dificile în privința școlilor doctorale, trebuie să spun că Școala Doctorală a UMF Tîrgu Mureș are stabilitate și predictibilitate. Am pus calitatea înaintea cantității, conștientizându-ne, în primul rând, pe noi și apoi pe ceilalți că doctoratul nu este o obligație, ci o opțiune. La sfârșitul unui mandat de cinci ani, cred că Școala Doctorală din UMF are o fundație solidă pe care putem clădi oricât de multe etaje și cu care putem face față oricăror probleme”, a declarat prof. univ. dr. Daniela Dobru.
„Am încercat să păstrăm standardele ridicate”
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a susținut că Școala Doctorală de Medicină din Tîrgu Mureș a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România, rezultatul fiind rodul muncii din ultimii ani. „Școala Doctorală a trecut proba timpului, traversând de-a lungul anilor și vremuri mai liniștite, și vremuri mai tulburi. Putem avea păreri subiective despre ce se întâmplă în Școala Doctorală, unele pot fi adevărate, pertinente și bine argumentate, dar dincolo de părerile noastre contează, în evaluări, părerile altora și am fost extrem de mândru să constat faptul că Școala Doctorală de Medicină din Tîrgu Mureș a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România. Este rodul unei munci, iar în ultimii ani, indiferent de ce s-a întâmplat, am încercat să păstrăm standardele ridicate și să nu facem rabat de la lucrurile pe care ni le-am asumat. Cred că suntem printre școlile doctorale din țară cu cele mai înalte standarde”, a afirmat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.
Cu ocazia sesiunii de deschidere a celei de-a noua Conferințe a Doctoranzilor în medicină și farmacie, a avut loc premierea cu 2.500 lei a articolului publicat în anul calendaristic 2016, cu cel mai mare factor de impact. În competiție s-au înscris doctoranzii înmatriculați la Școala Doctorală a IOSUD din UMF Tîrgu Mureș care au publicat ca prim-autor, articole științifice publicate în reviste cotate cu factor de impact.
de Teodora MÎNDRU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două proiecte revoluționare de cercetare, câștigate de UMF Tîrgu Mureș

Articolul următor

OMV Petrom SA are un nou membru în Directorat: Stefan Waldner

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share