Proiectul Ro-Net continuă și în acest an, iar până în prezent au fost finalizate lucrările în 300 de localități, a declarat, marți, ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, în cadrul conferinței dedicată Zilei Comunicațiilor.
‘Proiectul Ro-Net continuă, iar în prezent contractorul, Telekom, ne-a anunțat că au fost finalizate lucrările în 300 de localități, fiind în etapa de recepție. După ce vor fi recepționate lucrările, în zonele respective vor fi livrate serviciile necesare. Se poate finaliza anul acesta. Sunt anumite dificultăți tehnice la nivel de contract, dar care se pot rezolva, fără doar și poate’, a spus Jianu, citat de Agerpres.
Ro-Net este un proiect major finanțat prin fonduri structurale europene. La finalul lunii mai, Comisia Europeană a decis modificarea acestui proiect și împărțirea sa în două etape. Valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă co-finanțarea prin Fondul european de dezvoltare regională. Bugetul proiectului pentru cea de-a doua etapă este de 53 milioane de euro.
Potrivit MCSI, ‘Ro-Net va acoperi 783 din cele 2.268 de localități identificate ca ‘zone albe’ iar acest lucru va contribui la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane și zonele rurale aducând Internetul în bandă largă mai aproape de 130.000 de gospodării, cu 400.000 de locuitori, 8.500 de întreprinderi și 2.800 de instituții publice’.
Grație proiectului, aproximativ 400.000 de persoane, precum și 8.500 de firme și 2.800 de instituții publice vor avea acces la Internet în bandă largă. Cei doi operatori desemnați să implementeze proiectul, în urma licitației organizate de Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, sunt Telekom Communications și Telekom Mobile.
Citește și:
Raiffeisen și UBB au deschis un tech hub cu specific bancar
Rețeaua de centre de excelență și inovare dezvoltată în jurul instituției clujene se extinde. Facultatea de Matematică și…
8 decembrie 2023
ADR Centru deschide un nou apel de proiecte destinate întreprinderilor digitale
ADR Centru vine din nou cu o posibilitate de finanțare nerambursabilă dedicată întreprinderilor digitale în județele Sibiu, Brașov,…
8 decembrie 2023
Studiu Crosspoint Real Estate despre consumul de energie al centrelor de date până în 2025
Cel mai recent studiu al Crosspoint Real Estate, Romania Data Centers, analizează atât atuurile cât și punctele slabe…
8 decembrie 2023
UAV Arad organizează Hackaton 2023
O nouă provocare pentru IT-iști în acest final de săptămână la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV): Hackaton…
8 decembrie 2023
Primul robot ospătar din Transilvania lucrează la Baia Mare
Antreprenorul băimărean Sorin Orzac l-a pus la treabă în braseria sa din centrul vechi al orașului. Un robot…
8 decembrie 2023
Clujenii de la T@book au pătruns în finala regională a Global Startup Awards
Startup-ul clujean vrea să crească gradul de alfabetizare prin promovarea unei culturi a lecturii. T@book este finalistă regională,…
7 decembrie 2023
Bistrițenii de la Dimex investesc la Nepos într-un parc fotovoltaic
În incinta unității proprii de producție de la Nepos, județul Bistrița-Năsăud, Dimex 2000 Company va amenaja un parc…
7 decembrie 2023
Pacient cu AVC din Satu Mare, salvat printr-o intervenție cerebrală minim-invazivă la Oradea
În data de 27 Noiembrie 2023, un pacient în vârstă de 55 de ani, care suferise un accident…
6 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
