Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ASA CONS Turda, proiect important pentru turcii de la Yildiz Entegre

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, parte a grupului francez Consolis, a finalizat montajul structurii prefabricate a fabricii Yildiz Entegre de la Oarja, unul dintre cele mai mari proiecte din istoria societății, potrivit zf.ro.
La începutul anului, oficialii companiei anunțau demararea unui proiect important, o fabrică de aproximativ 75.000 mp suprafaţă construită, la Oarja, lângă Piteşti, aparţinând concernului turc Yildiz Entegre, unde se vor produce elemente prefabricate din lemn.
ASA CONS din Turda a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 17,5 mil. euro, mai mult cu 32% faţă de anul precedent, pe fondul unei creşteri de 5-7% a capacităţii de producţie. Capacitatea anuală de producţie a companiei din Turda este de 50.000 mc de elemente prefabricate pe an, echi¬valentul unei suprafeţe utile desfăşurate la sol de 500.000 mp construiţi.
Anul trecut, compania a finalizat construcţia a două magazine Selgros, la Târgu-Mureş şi Alba Iulia, două magazine Dedeman, la Oradea şi Satu Mare, dar şi a mai multor fabrici de componente auto, Siemens la Sibiu, Faist Mekatronic, Plastechnik şi Eberspacher în judeţul Bihor şi Zollner la Satu Mare. Un alt proiect important finalizat de producătorul de prefabricate din Turda a fost construcţia unei fabrici de mobilier în Satu Mare, cu o suprafaţă totală de aproape 60.000 mp, deţinută de producătorul italian GP Sofa.
În urmă cu doi ani, compania a fost implicată în realizarea a circa 100 de proiecte, dintre care cele mai importante au fost centrul comercial Dermatina din Timişoara, dezvoltat de fondul sud-african de investiţii NEPI, o nouă unitate de producţie Leoni la Bistriţa, extinderi ale fabricilor Aramis, Karelia, Optibelt şi Weidmuller în Baia Mare, depozitul logistic VGP la Timişoara, mai multe magazine Dedeman, Penny şi Lidl.
În 2015, grupul Consolis, din care face parte compania ASA CONS România, a deschis în Cluj-Napoca un centru de cercetare şi dezvoltare pentru activităţiile Consolis din ţările nordice, dar şi pentru alte subsidiare ale grupului, din zona baltică sau Europa de Est. Proiectul a fost estimat la aproximativ 3 mil. euro, iar într-o perioadă de doi-trei ani prevedea crearea a aproximativ 80 locuri de muncă pentru tinerii specialişti, absolvenţi ai facultăţilor de profil din Cluj-Napoca. Pe piaţa locală de prefabricate, estimată la circa 130-140 de milioane de euro anual, mai activează jucători precum Prefab, Macon sau Somaco Grup Prefabricate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental România a angajat 1.700 de persoane în 2016

Articolul următor

Oradea: Investiții noi de 4,6 milioane de euro și 107 locuri de muncă în parcurile industriale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share