Auto

Continental România a angajat 1.700 de persoane în 2016

În anul 2016, Continental a investit circa 170 de milioane de euro în operațiunile sale din România. Peste 5.000 de ingineri lucrează pentru Continental în România.
Continental a investit aproximativ 170 de milioane de euro în 2016 în operațiunile sale din România. Principalele direcții de investiții au fost infrastructura, echipamentele și tehnologiile de ultimă generație atât pentru centrele sale de cercetare și dezvoltare, cât și pentru locațiile de producție.
„Compania a investit 1,2 miliarde de euro în România, în intervalul 1999-2016, în unități moderne de producție, echipamente de ultimă generație și tehnologii inovatoare, precum și în dezvoltarea competențelor angajaților săi“, a declarat dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.
Continental fabrică anual în România peste 150 de milioane de produse pentru industria auto. Soluțiile și produsele de pionierat contribuie semnificativ la conducerea automată și la mobilitatea în condiții de siguranță. O gamă largă de autoturisme este echipată cu anvelope fabricate în România și cu produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie și sistemul de ventilație și cel de aer condiționat.
“Continental are în România peste 5.000 de ingineri. Tehnologiile dezvoltate de specialiștii noștri, alături de produsele fabricate în unitățile noastre, generează o creștere organică. Echipa noastră lucrează la dezvoltarea conducerii automate și la soluții pentru sistemele integrate din cadrul mașinii“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld.
„1.700 de colegi noi s-au alăturat echipei anul trecut. Continental, ca angajator progresist și atractiv, va crește în acest an cu aproximativ 1.500 de persoane. Posturile libere pe care le avem vizează ingineri cu experiență, specialiști software și hardware, ingineri mecanici precum și tineri absolvenți ai școlii profesionale pe care vrem să-i angajăm atât în centrele de cercetare și dezvoltare, cât și în fabricile noastre din România“, a declarat Anica Stoica, director de resurse umane Continental România.
Continental a planificat pentru 2017 o investiție la un nivel comparabil cu cel din anul precedent. Compania va investi în dezvoltarea oamenilor, în infrastructura locațiilor și în echipamente de ultimă generație.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 227.000 de angajați în 56 de țări.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Related posts

AB | Din 2001 Star Transmission Rom, filiala Daimler, scrie o poveste de succes în România

Transilvania Business

Brașov: Preh – afaceri de 148,5 milioane de euro

Stefana Muresan

ACAROM şi-a desemnat noua conducere: Christophe DRIDI, Director General al Automobile Dacia

Papuc Irina

Ford recrutează aproape 1000 de oameni la Craiova

Stefana Muresan

“ALWAYS YES”, filosofia care definește SIXT Group România

Stefana Muresan

Raliul European, în Cluj. Toyota şi Hyundai şi-au anunţat participarea

Stefana Muresan

Valtryp deschide o nouă fabrică la Oradea

Traian Dan

Cum arată automobilul fără șofer în versiunea Bosch. Soluții pentru mașinile autonome, create la Cluj

redactia

Dacia Duster scrie instorie în Italia

redactia

Producătorul de anvelope Michelin, cu fabrică în Zalău, cifră de afaceri de peste 2,5 mld. lei

Stefana Muresan

Sogefi Suspensions, investiție de 50 milioane de euro la Oradea și 200 de noi locuri de muncă, în domeniul automotive

redactia

La Dacia, Uzina Viitorului, s-a încheiat interimatul

redactia

ITU (ONU) organizează un simpozion despre viitorul mașinii conectate și tranziția spre conducerea automatizată

Nicolae Pop

Finanțare EximBank de 12 milioane de lei pentru Faist Mekatronic Oradea

Traian Dan

Conducerea CNAIR a desemnat o comisie de supracontrol la toate punctele de frontieră

Ligia Voro

Aniversare: 50 de ani de când a fost lansat sistemul anti-blocare a frânei (ABS)

Ligia Voro

Distribuitorul de piese auto Autonet a deschis primul depozit robotizat din ţară, la Satu Mare. Cifră de afaceri de 354 milioane de euro în 2017

redactia

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Papuc Irina

MAN a inaugurat cel de-al 9-lea MHS Truck Service din România, la Oradea

Traian Dan

AFM: 256 de dosare au fost aprobate pentru achiziţia a 475 de autovehicule prin Programul Rabla, destinat persoanelor juridice

Papuc Irina

Coindu, 140 de locuri de muncă disponibile pentru fabrica de lângă Arad

Stefana Muresan

Angajații Ford de la uzina din Craiova, în șomaj tehnic – lider sindical

Ion Surdu

Aeroportul din Stuttgart va avea o parcare complet automată și fără șofer

Ion Surdu

2000 de sălăjeni au acordat prioritate distracției și regulilor de siguranță rutieră

Ligia Voro

Leave a Comment