Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRD, profit net de 330 milioane lei, în T1

Grupul BRD a încheiat primul trimestru al anului cu un profit net de 330 milioane lei, de 4,5 ori mai mare faţă de perioada similară din 2016, pe fondul unui cost net al riscului pozitiv, susţinut de imbunătăţirea veniturilor nete din dobânzi şi monitorizarea cheltuielilor operaţionale, a anunţat joi compania.
“Grupul BRD a inregistrat o performanta puternica in primul trimestru al anului 2017, cu un profit net solid, cu o activitate comerciala buna pe segmentele retail si mari clienti corporativi, o disciplina stricta a costurilor si imbunatatirea continua a profilului de risc. Privind inainte, vom continua sa ne concentram atentia si investitiile catre modelul nostru orientat catre client, precum si asupra ofertei digitale si ne reafirmam angajamentul in finantarea economiei romanesti si crearea sustenabila de valoare pentru actionarii nostri”, a declarat Francois Bloch, director general al BRD.
Venituri nete din dobânzi s-au majorat cu 5,1% ca urmare a volumelor in crestere si schimbarilor favorabile de structura, în timp ce cheltuieli operationale au fost în scadere cu 5,1%.
Rata creditelor neperformante a coborât la 10,3% la sfarsitul lunii martie 2017 de la 13,7% la sfarsitul lunii martie 2016 ca urmare a operatiunilor de stergere de creante depreciate si vanzari de credite neperformante, precum si de imbunatatirea continua a ratei de acoperire a creditelor neperformante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AFIR: Fermierii au la dispoziție 680 de milioane de euro

Articolul următor

Leoni, angajări masive în Bistrița și Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Importanța economisirii banilor

Economisirea banilor reprezintă unul dintre aspectele esențiale pentru a avea un viitor financiar sigur. Pe lângă faptul că…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share