Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sumarele proiectelor mari de infrastructură, finanțate în cadrul PO România – Republica Moldova, aprobate

Comisia Europeană (CE) a aprobat sumarele de proiect ale celor patru proiecte mari de infrastructură incluse în Programul Operațional România – Republica Moldova 2014-2020, pentru care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) este Autoritate de Management.
Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, CE a aprobat sumarul proiectului “Infrastructură de comunicații”, având ca beneficiar lider — Ministerul Afacerilor Interne (Republica Moldova), partener — Ministerul Transporturilor (România), Ministerul Afacerilor Interne (România) și un buget alocat proiectului de 7,8 milioane de euro.
Un alt proiect este cel privind Cooperarea Regională pentru Prevenirea și Combaterea Criminalității Transfrontaliere România-Moldova, cu beneficiar lider — Inspectoratul General al Poliției Române (România), parteneri — Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (România), Inspectoratul General al Poliției (Republica Moldova), Departamentul Poliției de Frontieră (Republica Moldova), și un buget de 10 milioane de euro.
Totodată, CE și-a dat acordul pentru sumarul proiectului “Zona de cooperare transfrontalieră România — Republica Moldova, o zonă mai sigură prin îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), nivelului de pregătire profesională și menținerea capacității de intervenție a personalului în situații de urgență”, cu beneficiar lider — Inspectoratul General pentru Situațiile de Urgență (România), parteneri — Inspectoratul General al Aviației (România), Inspectoratul pentru Situațiile de Urgență Iași (România), Ministerul Sănătății (România), Serviciul pentru Protecție Civilă și Situații de Urgență (Republica Moldova), Ministerul Sănătății (Republica Moldova), bazat pe un buget de 10 milioane de euro.
De asemenea, sumarul proiectului “Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România — Moldova, respectiv birourile vamale Albița — Leușeni, Sculeni — Sculeni și Giurgiulești — Giurgiulești” a primit acordul CE și are ca beneficiar lider — Agenția Națională de Administrare Fiscală (România), ca parteneri — Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, bugetul alocat ridicându-se la 10 milioane de euro.
“În următoarea perioadă, liderii de proiect și partenerii acestora vor dezvolta cererile de finanțare, respectiv documentele tehnice aferente etapei a doua. Până la sfârșitul anului 2017, documentația integrală a proiectelor va fi transmisă CE spre aprobare, urmând ca implementarea proiectelor să fie demarată în prima parte a anului 2018. Aprobarea lor de către CE se realizează în două etape (aprobare sumar de proiect și aprobare documentație tehnică)”, se arată în comunicat.
Lista proiectelor mari de infrastructură este inclusă în Programul Operațional România — Republica Moldova 2014-2020 și valoarea totală a finanțării alocate acestora reprezintă 30% din contribuția UE la program, mai precizează MDRAPFE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
facilităţi

Noi facilităţi pentru fermierii români

Articolul următor

Ryanair, angajări la Cluj și Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share