Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi facilităţi pentru fermierii români

facilităţi

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a anunţat că a reuşit prin introducerea unor amendamente în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European la propunerea privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii Europene – regulamentul „Omnibus“ să aducă o serie de facilităţi fermierilor români şi europeni.
„Am formulat alături de colega mea, Viorica Dăncilă, o serie de amendamente extrem de importante pentru fermieri, care au fost adoptate . Este vorba de propuneri de modificare a legislaţiei sectoriale la jumătatea perioadei de programare financiară 2013-2020. Unul dintre amendamentele se referă la sprijinul care se acordă pe hectar la suprafaţă agricolă şi, în cazuri justificate, şi pe unitate vită mare (UVM), fermierilor sau grupurilor de fermieri care se angajează în mod voluntar să adopte sau să menţină practici şi metode specifice agriculturii ecologice, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 834/2007 şi care sunt fermieri activi în înţelesul articolului 9 din regulamentul (UE) nr. 1307/2013. Un alt amendament adoptat se referă la cuantumul care trebuie recuperat de la beneficiar în contextul unei plăţi individuale pentru o schemă de ajutor sau o măsură de sprijin, fără a include dobânda aferentă şi care nu trebuie să depăşească 250 de euro şi nu 100 de euro, cum era prevăzut iniţial“, a declarat parlamentarul european Daniel Buda, membru PPE.
O altă propunere formulată de Daniel Boda, în cadrul şedinţei Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, referitoare la includerea în cadrul sprijinului cuplat a cărnii de porc şi a cărnii de pui, a fost, de asemenea, adoptată.
„Sprijinul cuplat poate fi acordat în următoarele sectoare şi producţii: cereale, plante oleaginoase, culturi proteice, leguminoase pentru boabe, in, cânepă, orez, fructe cu coajă lemnoasă, cartof pentru feculă, lapte şi produse lactate, seminţe, carne de oaie şi de capră, carne de vită şi mânzat, carne de porc, carne de pui, ulei de măsline, viermi de mătase, furaje uscate, hamei, sfeclă de zahăr, trestie de zahăr şi cicoare, fructe şi legume şi specii forestiere cu ciclu scurt de producţie.
Sprijinul cuplat poate fi acordat în acele sectoare sau în acele regiuni dintr-un stat membru în care anumite tipuri de agricultură sau anumite sectoare agricole care sunt deosebit de importante din motive economice, sociale sau de mediu sunt afectate de anumite dificultăţi.
Cu excepţia sectorului de culturi proteice, sprijinul cuplat poate fi acordat numai în măsura în care este necesar pentru crearea unui stimulent în vederea menţinerii nivelurilor actuale de producţie în sectoarele sau regiunile în cauză“, a precizat europarlamentarul liberal.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor, restaurat cu fonduri UE

Articolul următor

Sumarele proiectelor mari de infrastructură, finanțate în cadrul PO România - Republica Moldova, aprobate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share