Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profit brut istoric de 482 milioane lei pentru Hidroelectrica în T1

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a încheiat primul trimestru cu un profit brut de 482 milioane lei, cel mai mare câștig trimestrial obținut până acum de companie, cu 100 milioane lei mai mare față de perioada similară a anului trecut, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, directorul general al Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru, care a precizat că societatea dispune de lichidități de peste 2,7 miliarde lei (circa 600 milioane euro) în bănci.
Pentru primele patru luni din acest an, compania estimează un profit brut de 600 milioane lei. ”Suntem într-o perioadă de debite mici, secetoasă. La sfârșitul primelor trei luni am încheiat cu o producție de 3,5 TWh, la care se vor adăuga 1,3 TWh din luna aprilie”, a afirmat Agliceru, pentru News.ro.
Pentru întregul an 2017, Hidroelectria și-a propus să obțină un profit brut de 1,2 miliarde de lei, la venituri de 3,1 miliarde lei. În 2016, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3,3 miliarde lei și un profit brut de 1,5 miliarde lei.
Hidroelectrica și-a programat în acest an investiții de 470 milioane lei, cea mai mare parte în retehnologizarea hidrocentralei Stejaru și în terminarea centralelor hidroelectrice Nehoiașu-căderea Surduc, Racovița, Bretea, Dumitra, Bumbești și Răstolița.
Anul trecut, producătorul de energie a plătit apraoape 80 milioane euro pentru investițiile în centrale noi și retehnologizări. Hidrocentrala Stejaru, care a fost oprită între 1 martie și 15 aprilie, conform programului de retehnologizare, funcționează acum cu cinci hidroagregate, iar hidroegregatul numărul 6 este retras din exploatare pentru retehnologizare.
Curtea de Apel București a decis, pe 30 martie, închiderea definitivă a procedurii insolvenței Hidroelectrica, după aproape cinci ani de la deschiderea procedurii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Takata, peste 200 de locuri de muncă disponibile în Sibiu și Arad

Articolul următor

Se finalizeaza pasajele de pe centura Aradului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share