Analize Real Estate

Coldwell Banker: 2017, cel mai bun an pentru piaţa imobiliară din Cluj

Peste 44.000 de metri pătraţi închiriabili de spaţii de birouri vor fi livraţi în acest an în Cluj – Napoca, cu peste 300% mai mult comparativ cu anul anterior, 2017 urmând să fie astfel cel mai bun an pentru piaţă de birouri regională, potrivit datelor Coldwell Banker Transilvania, biroul local din Cluj – Napoca al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România.
Cea mai mare parte a spaţiilor noi din acest an se află în faza a treia a proiectului The Office (16.770 de metri pătraţi inchiriabili) şi Novis Plaza (14.171 de metri pătraţi inchiriabili), alte proiecte care vor pune pe piaţă o suprafaţă semnificativă de birouri noi fiind Vivido Business Center. aproximativ 7.000 de metri pătraţi inchiriabili, şi Central Business Plaza, cu aproape 4.000 de metri pătraţi.
”Piaţa de birouri din Cluj – Napoca trece printr-o perioada de efervescenţă, atât că livrări cât şi din punct de vedere al închirierilor. Aproximativ jumătate de milion de persoane locuiesc în zona metropolitană Cluj – Napoca, dacă luăm în calcul atât Florestiul care a devenit practic un nou cartier, cât şi numărul ridicat de studenţi, Anual există o cerere stabilă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri moderne, ţinând cont că în fiecare an intră în câmpul muncii aproximativ 6.000 de studenţi, fără a ne gândi la reconversiile profesionale”, explică Cristian Simon, director Office Division în cadrul Coldwell Banker Transilvania.
Aproximativ 47,3% din cei peste 44.000 de metri pătraţi de birouri care se vor livra în acest an în Cluj – Napoca sunt deja închiriaţi în timp ce 64% din suprafaţă de birouri care va fi finalizată în 2018 în oraş este deja închiriată, potrivit datelor Coldwell Banker Transilvania. Cele mai importante proiecte de birouri care vor fi finalizate în 2018 în Cluj – Napoca sunt United Business Center, împreună cu clădirea adiacentă Riviera şi Scala Center.
Stocul total existent de spaţii de birouri în oraş se ridică la puţin peste 244.000 de metri pătraţi, dintre care 77% sunt clasa A, 10% clasa B şi 13% clasa C, Cluj – Napoca fiind a două piaţă de birouri din România, după Bucureşti.
Gradul de neocupare al birourilor din Cluj – Napoca se ridică la aproximativ 7%, cu un procent mediu de neocupare de 4% pe segmentul birourilor de clasa A, în timp ce chiria lunară medie se ridică la 11,5 euro / mp pe segmentul birourilor de clasa A.
Coldwell Banker Transilvania este biroul local din Cluj – Napoca al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România, fiind activ pe segmentele rezidenţial, unde este agent exclusiv al proiectelor Contemporano şi Grand Hill Residence, pe segmentul spaţiilor de birouri, retail, investment, terenuri şi evaluări.
Coldwell Banker România este una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară din România după ultimele rezultate financiare oficiale şi compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidenţial, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial.
Coldwell Banker România oferă servicii de consultanţă, brokeraj şi management al proprietăţilor imobiliare pe toate segmentele pieţei: rezidenţial, birouri, industrial, terenuri şi investiţii.
Cu o istorie de 110 de ani, compania de origine americană este deţinută în prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reţeaua să, Coldwell Banker acoperă 50 de ţări cu peste 3.000 de birouri şi are peste 86.000 de consultanţi şi brokeri.

Related posts

B | Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Lanțurile de retail, încasări de sute de milioane de euro

Stefana Muresan

Therme București obține cel mai înalt nivel de certificare LEED® pentru o construcție nouă

Stefana Muresan

Short-list announced for the 7th annual CEE Manufacturing & Logistics Awards

Stefana Muresan

Medicover, o noua clinica, in Oregon Park

Ionut Oprea

Epstein reveals more about the large multi-phased mixed-use development in Bacau for Dedeman

Ionut Oprea

Piața de real estate românească, realități care anticipează viitorul

Ligia Voro

Eximtur: Cererea pentru litoralul românesc, în creştere faţă de anul trecut

Stefana Muresan

Optim PM livreaza Shopping City Satu Mare

redactia

Grupul NEPI Rockcastle donează 150.000 de euro Crucii Roșii din Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Revenirea la birou: Măsurile luate în clădirea Vox Technology Park din Timișoara

Papuc Irina

The 5th annual CEE Manufacturing Excellence Awards and Strategy Summit

Ionut Oprea

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

StreamWIDE se alătură noului pol IT conturat în cadrul proiectului Timpuri Noi Square

Ligia Voro

Casa Rusu își relochează sediul în Vox Technology Park și închiriază 500 de metri pătrați

Papuc Irina

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

PeliFilip, „Firma de avocatura a anului” – CIJ

Transilvania Business

Cine administrează Mendeleev Office 5

Ion Surdu

P3 – depozit nou in pregatire

Transilvania Business

Rohde&Schwarz Topex închiriază 8.000 mp în myhive IRIDE |nineteen, tranzacție Crosspoint

Ligia Voro

Zacaria livrează prima clădire din cel mai mare parc industrial din Sibiu

Stefana Muresan

Warsaw first Polish city to join EBRD Green Cities

Ionut Oprea

Studium Green: Jumătate din apartamentele Wings au fost vândute

A. I.

O firmă de IT a reușit să aibă în portofoliu 30% din piața de real-estate din București

Stefana Muresan

Leave a Comment