Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EximBank asigură exporturile Totalgaz Industrie în Ucraina

EximBank a emis pentru compania Totalgaz Industrie, companie ce se ocupă cu producţia de echipamente şi instalaţii pentru extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor naturale, o poliţă de asigurare în numele şi contul statului român, care protejează societatea împotriva riscului de neplată pentru un volum al exporturilor de peste 2,5 milioane de euro în Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
“Încheierea acestui acord cu Totalgaz a fost posibilă datorită demersurilor pe care EximBank le întreprinde constant pentru a putea răspunde nevoii de protecţie a companiilor exportatoare româneşti faţă de riscurile comerciale sau politice internaţionale ce pot apărea în cadrul relaţiilor comerciale externe. De la începutul acestui an, banca a reluat procesul de asumare de expuneri de asigurare a încasărilor aferente contractelor încheiate de exportatori cu debitori publici şi privaţi din Ucraina, după ce, în 2014, odată cu declanşarea situaţiei conflictuale din această ţară, EximBank a suspendat angajarea de expuneri pe relaţia Ucraina până la clarificarea situaţiei politice. Aşadar, încurajăm companiile locale să ne abordeze cu mai multă încredere, mai ales că succesul în derularea unei relaţii comerciale cu parteneri externi poate fi determinat şi de prezenţa unui finanţator care analizează riscurile împreună cu ele”, a subliniat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
La rândul său, Ioan Pârău, directorul general şi fondatorul Totalgaz Industrie a spus: “Preocuparea noastră continuă a fost aceea de a construi o companie bazată pe principii puternice, orientată către inovaţie, progres, perfomanţă şi profesionalism. Aşa am reuşit să ne facem cunoscuţi la nivel mondial ca una dintre firmele reprezentative în acest domeniu. Astăzi piaţa de desfacere a produselor noastre se întinde atât pe întreg teritoriul României, cât şi pe plan extern, în: Cehia, Egipt, Grecia, Japonia, Finlanda, Ucraina, Tanzania, Israel, Republica Moldova şi altele. Avem capacitatea de a aborda diverse activităţi, de la producţia de echipamente până la gestionarea de proiecte complexe la cheie în domeniul energetic şi vrem să ne consolidăm prezenţa în afara ţării, mai ales că avem la dispoziţie şi instrumente financiare care ne permit să facem acest lucru în condiţii mult mai sigure, aşa cum sunt asigurările emise de EximBank”.
Potrivit sursei citate, Totalgaz Industrie va livra în acest an trei instalaţii de tratare şi uscare a gazului, care vor fi amplasate în vestul Ucrainei. În urma accesării acestei poliţe de asigurare emisă de EximBank în numele şi contul statului român, Totalgaz Industrie are siguranţa încasării a 85% din valoarea mărfurilor pe care urmează să le livreze către partenerul său comercial din Ucraina. Utilizând asigurările emise de EximBank, compania are garanţia unei prezenţe susţinute pe piaţa ţintă, dezvoltându-şi afacerile cu noi parteneri şi noi contracte de export, în condiţii de continuitate a activităţii locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Coldwell Banker: 2017, cel mai bun an pentru piaţa imobiliară din Cluj

Articolul următor

Restaurarea Castelului Corvinilor - Primul proiect european din Vestul țării, semnat la Hunedoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share