Energie

EximBank asigură exporturile Totalgaz Industrie în Ucraina

EximBank a emis pentru compania Totalgaz Industrie, companie ce se ocupă cu producţia de echipamente şi instalaţii pentru extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor naturale, o poliţă de asigurare în numele şi contul statului român, care protejează societatea împotriva riscului de neplată pentru un volum al exporturilor de peste 2,5 milioane de euro în Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
“Încheierea acestui acord cu Totalgaz a fost posibilă datorită demersurilor pe care EximBank le întreprinde constant pentru a putea răspunde nevoii de protecţie a companiilor exportatoare româneşti faţă de riscurile comerciale sau politice internaţionale ce pot apărea în cadrul relaţiilor comerciale externe. De la începutul acestui an, banca a reluat procesul de asumare de expuneri de asigurare a încasărilor aferente contractelor încheiate de exportatori cu debitori publici şi privaţi din Ucraina, după ce, în 2014, odată cu declanşarea situaţiei conflictuale din această ţară, EximBank a suspendat angajarea de expuneri pe relaţia Ucraina până la clarificarea situaţiei politice. Aşadar, încurajăm companiile locale să ne abordeze cu mai multă încredere, mai ales că succesul în derularea unei relaţii comerciale cu parteneri externi poate fi determinat şi de prezenţa unui finanţator care analizează riscurile împreună cu ele”, a subliniat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
La rândul său, Ioan Pârău, directorul general şi fondatorul Totalgaz Industrie a spus: “Preocuparea noastră continuă a fost aceea de a construi o companie bazată pe principii puternice, orientată către inovaţie, progres, perfomanţă şi profesionalism. Aşa am reuşit să ne facem cunoscuţi la nivel mondial ca una dintre firmele reprezentative în acest domeniu. Astăzi piaţa de desfacere a produselor noastre se întinde atât pe întreg teritoriul României, cât şi pe plan extern, în: Cehia, Egipt, Grecia, Japonia, Finlanda, Ucraina, Tanzania, Israel, Republica Moldova şi altele. Avem capacitatea de a aborda diverse activităţi, de la producţia de echipamente până la gestionarea de proiecte complexe la cheie în domeniul energetic şi vrem să ne consolidăm prezenţa în afara ţării, mai ales că avem la dispoziţie şi instrumente financiare care ne permit să facem acest lucru în condiţii mult mai sigure, aşa cum sunt asigurările emise de EximBank”.
Potrivit sursei citate, Totalgaz Industrie va livra în acest an trei instalaţii de tratare şi uscare a gazului, care vor fi amplasate în vestul Ucrainei. În urma accesării acestei poliţe de asigurare emisă de EximBank în numele şi contul statului român, Totalgaz Industrie are siguranţa încasării a 85% din valoarea mărfurilor pe care urmează să le livreze către partenerul său comercial din Ucraina. Utilizând asigurările emise de EximBank, compania are garanţia unei prezenţe susţinute pe piaţa ţintă, dezvoltându-şi afacerile cu noi parteneri şi noi contracte de export, în condiţii de continuitate a activităţii locale.

Related posts

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

redactia

KMG notifică România pentru sechestrul Petromidia

Romgaz, investiție de peste 136 milione euro în depozitul de gaze de la Sărmăşel și alte 87 milioane în depozitul Depomureş

Stefana Muresan

Partenerii Enel își redeschid din magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

Europa a stabilit 10 ținte de atins în domeniul pădurilor până în 2040

Ligia Voro

Bune practici în utilizarea sustenabilă a biomasei și a creșterii eficienței energetice

Ligia Voro

Șeful Bursei: Listarea Hidroelectrica va duce la creșterea pensiilor

Stefana Muresan

Hidroelectrica, cel mai bun profit din istoria companiei

Stefana Muresan

E.ON s-a înscris pentru obţinerea unui patent digital pentru controlul complet al datelor consumatorilor

Ligia Voro

Remus Borza, mai aproape de salvarea Hidroelectrica

Stefana Muresan

Romgaz, randament al dividendelor de 11,4%

Stefana Muresan

Stațiile de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila și CHE Viștea, modernizate

Ligia Voro

Black Sea Oil & Gas – între 10 și 20 de miliarde de metri cubi de gaze natural în Marea Neagră

Stefana Muresan

Enel va dezvolta mai multe parcuri eoliene în zona Banatului

Robert Bloancă

Preţul unei acţiuni Transgaz a crescut cu 50% peste cel de la listare, cu dividendele, randamentul depășește 140%

Stefana Muresan

Ghidul Programului Național Casa Verde Fotovoltaice, lansat în consultare publică

Traian Dan

Cele mai profitabile afaceri mureşene

Ligia Voro

E.ON România a montat 25.000 de panouri solare pentru 58 de companii

Traian Dan

E.ON investeşte în infrastructură şi produse de electromobilitate

Ligia Voro

Viitorul energiei, văzut de la Sydney

Transilvania Business

Adrian Volintiru: Romgaz vrea să devină producător de energie verde

redactia

Cinci stații pentru încărcarea mașinilor electrice la Satu Mare

Traian Dan

Electrica – plan record de investiţii, în valoare de 900 milioane de lei

Stefana Muresan

Centru modern de relații cu clienții, inaugurat de SDEE Transilvania Nord la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment