Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurarea Castelului Corvinilor – Primul proiect european din Vestul țării, semnat la Hunedoara

La Hunedoara a fost semnat marți primul proiect care va fi finanțat în Regiunea Vest pe exercițiul financiar european 2014-2020: Restaurarea Castelului Corvinilor.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Municipiului Hunedoara au semnat contractul de finanțare pentru proiectul Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor-Municipiul Hunedoara, Județul Hunedoara. Proiectul primește finanțare în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, axa prioritară 5 — Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural — și prioritatea de investiții 5.1 — Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, potrivit unui comunicat de presă al ADR Vest.
Semnatarii contractului de finanțare au fost Dan Bobounțanu primarul municipiului Hunedoara și Sorin Maxim — director general, ADR Vest-Organism Intermediar pentru Programul Operațional 2014-2020 în Regiunea Vest.
Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor-Municipiul Hunedoara, Județul Hunedoara este de aproximativ 21 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 22 milioane lei.
Proiectul va fi implementat pe parcursul a 28 de luni.
Activitățile prevăzute în cadrul proiectului vizează consolidarea, restaurarea, amenajarea/refuncționalizarea unor spații compatibile cu statutul de monument istoric (amenajarea unui spațiu expozițional — muzeal destinat ilustrării habitatului nobiliar transilvănean în perioada cuprinsă între secolul al XV-lea și secolul al XVII-lea), precum și introducerea acestora în circuitul turistic.
Pentru a sprijini dezvoltarea locală, în proiect sunt prevăzute măsuri pentru valorificarea și promovarea durabilă a acestuia.
După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va crește cu 86.896 de turiști la finalul primului an după implementarea proiectului (de la 260.766 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 347.662 de vizitatori după intervenția asupra obiectivului de patrimoniu).
Apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții 5.1 — Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural — a fost lansat în 25 mai 2016 și a avut ca termen limită pentru depunere data de 25 noiembrie 2016. Apelul a fost de tip competitive și a are o alocare financiară de 28,81 milioane euro.
22 de proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 61,55 milioane euro, au fost depuse spre finanțare în cadrul acestui apel de proiecte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EximBank asigură exporturile Totalgaz Industrie în Ucraina

Articolul următor

Enel va instala peste 150.000 de contoare inteligente, marca AEM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
AROBS Transilvania Software Cluj a anunțat preluarea integrală a grupului Infobest, specializat în dezvoltarea de soluții software personalizate.
Citeste mai mult

AROBS cumpără Infobest

Aceasta este a zecea achiziție, în decurs de trei ani, a celei mai mari companii de tehnologie listată…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share