Energie

Enel va instala peste 150.000 de contoare inteligente, marca AEM

Companiile de distribuție de electricitate ale grupului Enel vor instala în 2017 peste 150.000 de contoare inteligente în regiunile în care activează în România, respectiv Muntenia Sud, Dobrogea și Banat, în urma aprobării de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a celui de-al treilea proiect pilot de instalare a contoarelor inteligente, a anunțat, marți, Enel.
Acest nou proiect, precum și cele anterioare în baza cărora au fost deja instalate 140.000 de contoare inteligente, sunt parte a strategiei Enel pe termen mediu de a instala contoare inteligente pentru întreaga bază de 2,8 milioane de clienți din România, arată un comunicat al Enel.
Contoarele inteligente instalate de către grupul Enel în România sunt produse pe piața locală, marea majoritate de către compania timișoreană AEM.
Potrivit președintelui companiei Olimpia Moica, AEM a investit 4,57 milioane euro pentru realizarea contoarelor inteligente pentru Enel, acestea fiind certificate la Roma.
“Am investit 4,57 milioane euro pentru realizarea acestor produse în utilaje, pregătire fabricație, gen matrițe, etc, și produsele au fost certificate la Roma de către laboratoare specializate. În doi ani am produs peste 400.000 contoare inteligente pentru Enel. Putem realiza, dacă se pune problema, minimum 2,2 milioane aparate inteligente pe an”, a precizat Moica.
Compania produce contoare atât de gaze cât și de energie pe care le-a exportat în țări precum Italia, Franța, Ungaria, Germania, Pakistan, India, Egipt, Turcia, etc. În prezent participă la o licitație organizată de Electrica pentru contoare inteligente și a participat și la licitațiile organizate de CEZ și E.ON.
Anul trecut compania timișoreană a avut o cifră de afaceri de 72,85 de milioane de euro și pentru 2017 se așteaptă, conform președintelui companiei, la 92 de milioane de euro. Având un acționariat românesc 100%, AEM are circa 1.400 de salariați, iar salariul mediu brut este de circa 2.100 lei.
Potrivit datelor Enel, E-Distribuție Muntenia va pune în funcțiune aproximativ 70.000 de contoare inteligente acoperind zone importante din București și Ilfov, iar în județul Ilfov, clienți din Buftea, Mogoșoaia și Chitila vor fi incluși în proiect.
De asemenea, E-Distribuție Dobrogea va instala aproximativ 40.000 de contoare inteligente atât în zona urbană, cât și în zona rurală, iar E-Distribuție Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru mai mult de 40.000 de clienți din mediul urban și rural din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.
Clienții incluși în cel de-al treilea proiect pilot vor beneficia de citiri ale contorului de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Contoarele inteligente pot comunica cu distribuitorul în timp real, permițând o identificare mai ușoară a defecțiunilor de rețea, astfel încât compania să poată interveni în caz de avarii mai rapid și mai eficient, îmbunătățind astfel calitatea rețelelor și a serviciilor.
Enel precizează că, în perioada 2005-2016, investițiile realizate pentru extinderea și modernizarea rețelelor administrate de către companiile E-Distribuție din România s-au ridicat la 1,584 de miliarde de euro.
Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Related posts

Primul raport de sustenabilitate al ROMGAZ, publicat

Ligia Voro

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017” – Montenegro, Podgorica

Ligia Voro

Transgaz, contract de 2,67 milioane de lei cu Complexul Energetic Hunedoara

Stefana Muresan

Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată

redactia

Relansarea Cupru Min, primul proiect finanţat de Fondul Suveran de Investiţii

Stefana Muresan

Black Sea Oil & Gas a luat decizia de a investi în producția de gaze din Marea Neagră

redactia

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Stefana Muresan

Parteneriat E.ON – CERT-RO pentru securitatea cibernetică a rețelelor

Ligia Voro

FOTO: FOREN 2018 în era tranziției. Energia cheia tuturor problemelor

Ligia Voro

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Traian Dan

Petroliștii de la MOL finanțează Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Complexul Energetic Hunedoara cumpără gaze în valoare de 22 de milioane de lei de la Romgaz

Stefana Muresan

Konieczny (Fondul Proprietatea): Premierul, disponibil să susțină listarea Hidroelectrica

Stefana Muresan

Energy Challenge 2017 şi-a desemnat câștigătorii!

Ligia Voro

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Ligia Voro

TCI Cluj va reabilita energetic un simbol al Zalăului

Nora Dumitrescu

Transelectrica, cinci lucrări de investiţii de aproape 100 de milioane de lei

Stefana Muresan

UPDATE. Nou director general la Romgaz. Management defectuos al fostei conduceri

Ligia Voro

Retrasib Sibiu, cu un nou președinte al CA

Ligia Voro

Romgaz: Noua centrală termoelectrică de la Iernut, dată în folosinţă la începutul anului 2020

redactia

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu Coronavirus COVID-19

Ligia Voro

Ministerul Economiei: Proiectul BRUA ”avansează galopant”

redactia

Ploieştiul optează pentru energie geotermală

redactia

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

Leave a Comment