Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Enel va instala peste 150.000 de contoare inteligente, marca AEM

Companiile de distribuție de electricitate ale grupului Enel vor instala în 2017 peste 150.000 de contoare inteligente în regiunile în care activează în România, respectiv Muntenia Sud, Dobrogea și Banat, în urma aprobării de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a celui de-al treilea proiect pilot de instalare a contoarelor inteligente, a anunțat, marți, Enel.
Acest nou proiect, precum și cele anterioare în baza cărora au fost deja instalate 140.000 de contoare inteligente, sunt parte a strategiei Enel pe termen mediu de a instala contoare inteligente pentru întreaga bază de 2,8 milioane de clienți din România, arată un comunicat al Enel.
Contoarele inteligente instalate de către grupul Enel în România sunt produse pe piața locală, marea majoritate de către compania timișoreană AEM.
Potrivit președintelui companiei Olimpia Moica, AEM a investit 4,57 milioane euro pentru realizarea contoarelor inteligente pentru Enel, acestea fiind certificate la Roma.
“Am investit 4,57 milioane euro pentru realizarea acestor produse în utilaje, pregătire fabricație, gen matrițe, etc, și produsele au fost certificate la Roma de către laboratoare specializate. În doi ani am produs peste 400.000 contoare inteligente pentru Enel. Putem realiza, dacă se pune problema, minimum 2,2 milioane aparate inteligente pe an”, a precizat Moica.
Compania produce contoare atât de gaze cât și de energie pe care le-a exportat în țări precum Italia, Franța, Ungaria, Germania, Pakistan, India, Egipt, Turcia, etc. În prezent participă la o licitație organizată de Electrica pentru contoare inteligente și a participat și la licitațiile organizate de CEZ și E.ON.
Anul trecut compania timișoreană a avut o cifră de afaceri de 72,85 de milioane de euro și pentru 2017 se așteaptă, conform președintelui companiei, la 92 de milioane de euro. Având un acționariat românesc 100%, AEM are circa 1.400 de salariați, iar salariul mediu brut este de circa 2.100 lei.
Potrivit datelor Enel, E-Distribuție Muntenia va pune în funcțiune aproximativ 70.000 de contoare inteligente acoperind zone importante din București și Ilfov, iar în județul Ilfov, clienți din Buftea, Mogoșoaia și Chitila vor fi incluși în proiect.
De asemenea, E-Distribuție Dobrogea va instala aproximativ 40.000 de contoare inteligente atât în zona urbană, cât și în zona rurală, iar E-Distribuție Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru mai mult de 40.000 de clienți din mediul urban și rural din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.
Clienții incluși în cel de-al treilea proiect pilot vor beneficia de citiri ale contorului de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Contoarele inteligente pot comunica cu distribuitorul în timp real, permițând o identificare mai ușoară a defecțiunilor de rețea, astfel încât compania să poată interveni în caz de avarii mai rapid și mai eficient, îmbunătățind astfel calitatea rețelelor și a serviciilor.
Enel precizează că, în perioada 2005-2016, investițiile realizate pentru extinderea și modernizarea rețelelor administrate de către companiile E-Distribuție din România s-au ridicat la 1,584 de miliarde de euro.
Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Restaurarea Castelului Corvinilor - Primul proiect european din Vestul țării, semnat la Hunedoara

Articolul următor

Raiffeisen Bank, partener principal Bucharest Technology Week 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share