Energie

Enel va instala peste 150.000 de contoare inteligente, marca AEM

Companiile de distribuție de electricitate ale grupului Enel vor instala în 2017 peste 150.000 de contoare inteligente în regiunile în care activează în România, respectiv Muntenia Sud, Dobrogea și Banat, în urma aprobării de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a celui de-al treilea proiect pilot de instalare a contoarelor inteligente, a anunțat, marți, Enel.
Acest nou proiect, precum și cele anterioare în baza cărora au fost deja instalate 140.000 de contoare inteligente, sunt parte a strategiei Enel pe termen mediu de a instala contoare inteligente pentru întreaga bază de 2,8 milioane de clienți din România, arată un comunicat al Enel.
Contoarele inteligente instalate de către grupul Enel în România sunt produse pe piața locală, marea majoritate de către compania timișoreană AEM.
Potrivit președintelui companiei Olimpia Moica, AEM a investit 4,57 milioane euro pentru realizarea contoarelor inteligente pentru Enel, acestea fiind certificate la Roma.
“Am investit 4,57 milioane euro pentru realizarea acestor produse în utilaje, pregătire fabricație, gen matrițe, etc, și produsele au fost certificate la Roma de către laboratoare specializate. În doi ani am produs peste 400.000 contoare inteligente pentru Enel. Putem realiza, dacă se pune problema, minimum 2,2 milioane aparate inteligente pe an”, a precizat Moica.
Compania produce contoare atât de gaze cât și de energie pe care le-a exportat în țări precum Italia, Franța, Ungaria, Germania, Pakistan, India, Egipt, Turcia, etc. În prezent participă la o licitație organizată de Electrica pentru contoare inteligente și a participat și la licitațiile organizate de CEZ și E.ON.
Anul trecut compania timișoreană a avut o cifră de afaceri de 72,85 de milioane de euro și pentru 2017 se așteaptă, conform președintelui companiei, la 92 de milioane de euro. Având un acționariat românesc 100%, AEM are circa 1.400 de salariați, iar salariul mediu brut este de circa 2.100 lei.
Potrivit datelor Enel, E-Distribuție Muntenia va pune în funcțiune aproximativ 70.000 de contoare inteligente acoperind zone importante din București și Ilfov, iar în județul Ilfov, clienți din Buftea, Mogoșoaia și Chitila vor fi incluși în proiect.
De asemenea, E-Distribuție Dobrogea va instala aproximativ 40.000 de contoare inteligente atât în zona urbană, cât și în zona rurală, iar E-Distribuție Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru mai mult de 40.000 de clienți din mediul urban și rural din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.
Clienții incluși în cel de-al treilea proiect pilot vor beneficia de citiri ale contorului de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Contoarele inteligente pot comunica cu distribuitorul în timp real, permițând o identificare mai ușoară a defecțiunilor de rețea, astfel încât compania să poată interveni în caz de avarii mai rapid și mai eficient, îmbunătățind astfel calitatea rețelelor și a serviciilor.
Enel precizează că, în perioada 2005-2016, investițiile realizate pentru extinderea și modernizarea rețelelor administrate de către companiile E-Distribuție din România s-au ridicat la 1,584 de miliarde de euro.
Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Related posts

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

Cinci stații pentru încărcarea mașinilor electrice la Satu Mare

Traian Dan

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

E.ON şi Google, proiect comun pentru sectorul energiei solare

Stefana Muresan

Alătură-te revoluției verzi!: Hidroelectrica a lansat noi oferte de furnizare a energiei electrice

Ligia Voro

S-a relansat licitația pentru distribuția gazelor naturale în comuna Sânmartin

Traian Dan

Sălajul vrea gaz metan în comune. “E de 6 ori mai ieftin decât butelia”

Nora Dumitrescu

Județul Maramureș va avea strategie energetică pe 10 ani

Nora Dumitrescu

Finanţare nerambursabilă: 25.000 lei de la stat pentru panouri solare

Stefana Muresan

Bune practici în utilizarea sustenabilă a biomasei și a creșterii eficienței energetice

Ligia Voro

Made in Romania: Patru companii din Transilvania premiate de BVB

Ligia Voro

Două spitale din Transilvania sponsorizate de Hidroelectrica. Compania va finanța un total de 7

Ligia Voro

Sala Polivalentă din Oradea va fi încălzită cu energie geotermală

Traian Dan

Angajații companiilor E.ON donează pentru dotarea spitalelor

Ligia Voro

Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, în top zece cele mai profitabile companii

Stefana Muresan

Primul model electric produs de Dacia – „Comfort Plus” – va costa 18.100 euro

Traian Dan

Transgaz a început construcţia conductei BRUA

Stefana Muresan

Romsilva pune la dispoziția populației peste un milion mc de lemn pentru foc

Traian Dan

Electrica Transilvania Nord, investiție în zona turistică Vârtop

Nora Dumitrescu

Complexul Energetic Hunedoara, servicii de sistem de 400 de MW până în 2020

redactia

BVB și OPCOM vor colabora pentru implementarea serviciilor de CCP pe piața de capital și cea de energie

redactia

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017” – Montenegro, Podgorica

Ligia Voro

Saniya Melnicenco – NIS Petrol, în fruntea Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA)

redactia

Leave a Comment