Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Opt programe de studii de master de la UVT, într-un clasament mondial

Conform clasificării Eduniversal Ranking for Best Masters and MBAs in the world, ediția 2017, Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă în acest top mondial cu opt programe de studii de master care se regăsesc între cele mai bune 4000 de programe din lume.
De remarcat este faptul că dintre cele opt programe de studii de master prezente în top, cinci dintre acestea ocupă poziții foarte bune în topurile pe domenii de studii la nivel regional (Europa de Est), astfel: International Corporate Finance – poziţia 16 în top 200 la nivelul regiunii Europa de Est, în domeniul Corporate Finance; Management și integrare europeană – poziția 15 în top 200 la nivelul regiunii Europa de Est, în domeniul General Management; Managementul resurselor umane – poziția 10 în top 200 la nivelul regiunii Europa de Est, în domeniul Human Resources Management; Sisteme informaționale pentru afaceri – poziția 10 în top 200 la nivelul regiunii Europa de Est, în domeniul Information Systems Management; Publicitate și Promovarea Vânzărilor – poziţia 18 în top 200 la nivelul regiunii Europa de Est, în domeniul Marketing.
De asemenea, la nivel mondial programul de studii masterale Administrarea afacerilor în turism și industria ospitalității ocupă poziția 20 în top 100 pe domeniul Hospitality Management.
Cele opt programe de master prezente în clasament sunt: International Corporate Finance, Management antreprenorial, Management și integrare europeană, Managementul resurselor umane, Sisteme informaționale pentru afaceri, Publicitate și Promovarea Vânzărilor, Administrarea și Evaluarea proprietăților imobiliare si Administrarea afacerilor în turism și industria ospitalității.
Clasamentul are la bază răspunsurile la sondajele primite de la trei grupuri importante: decani și directori ai programelor de studii, companii de recrutare și absolvenți. Au fost analizate răspunsurile a 5.000 de companii de recrutare, 800.000 de absolvenți și peste 10.000 de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior.
„Trebuie remarcată poziționarea foarte bună la nivelul Europei de Est. Avem programe de top 10, top 20. Acest ranking nu este un scop în sine pentru noi, ci reprezintă un rezultat al muncii tuturor celor implicați în procesul educațional. În plus, ne ajută să știm la ce capitole mai avem de lucru, ce facem bine și unde este loc de îmbunătățire. Suntem într-un proces continuu de optimizare a activității noastre, astfel că aceste analize internaționale ne sunt extrem de utile”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
Criteriile de importanță majoră luate în calcul pentru acest ranking și care trebuie îmbunătățite permanent de către instituțiile de învățământ superior sunt: reputația programelor de studii de master în rândul companiilor de recrutare, cuantumul salariului primit la primul loc de muncă imediat după absolvire și nivelul de satisfacție al absolvenților față de programele de studii de master finalizate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

,,Produs de Cluj” ajunge la Mediaș

Articolul următor

Mai sunt 7 zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share