Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

,,Produs de Cluj” ajunge la Mediaș

Asociaţia ,,Produs de Cluj”, entitate care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va fi prezentă la acest sfârşit de săptămână la Mediaş, unde, în cele trei zile de sărbătoare, vizitatorii târgului se vor putea bucura de produsele tradiţionale şi de spectacolele folclorice organizate cu acestă ocazie. Manifestările vor fi organizate în Piaţa Corneliu Coposu din municipiul Mediaş, de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 22.00.
,,Faptul că suntem din ce în ce mai solicitaţi fie să revenim cu târgurile ,,Produs de Cluj”, cum este cazul Mediaşului, fie să le organizăm pentru prima dată în locaţii noi, nu poate decât să ne bucure şi să ne confirme că ardelenii şi românii, în general, iubesc produsele naturale şi autentice, tradiţiile şi folclorul şi doresc să contribuie la promovarea şi perpetuarea acestora”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
La fel ca şi în anul precedent, caravana ,,Produs de Cluj” revine în ,,cetatea luminii”, aşa cum mai este cunoscut Mediaşul, aducând în atenţia vizitatorilor produse tradiţionale preparate după reţete autentite, păstrate cu sfinţenie în familiile producătorilor, obiecte de artă realizate de către artizani şi meşteri populari, spectacole folclorice susţinute de către tinere talente ale cântului popular transilvănean aflate la început de drum, precum şi de unii dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti clujeni şi locali.
În prima zi de sărbătoare, pe scena ,,Produs de Cluj” va urca ansamblul folcloric ,,Purtata” din Mediaş, judeţul Sibiu, alături de interpreţii Oana Moldovan, Camelia Darvaş, Aurica Bacea, Costel Popa, Georgiana Lobonţ, precum şi îndrăgitul interpret clujean Aurel Tămaş. Cea de-a doua zi va fi dedicată spectacolelor susţinute de către ansamblurile folclorice ,,Dansatorii de pe Someş”, din Iclod, judeţul Cluj, ,,Şoimii Carpaţilor”, din Floreşti, judeţul Cluj, grupul folcloric Clubul vedetelor ,,Muguri de folclor”, precum şi taraful ,,Regal Transilvan” alături de interpreţii Daria Gâdea, Iulia Bucur, Lucia Potra, Adina Hada, Alina Ploae, Mihai Trif, şi cunoscuta interpretă Sava Negrean Brudaşcu. Duminică, 14 mai 2017, Şcoala de Arte ,,Tudor Jarda”, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj şi, în acelaşi timp, o susţinătoare activă a iniţiativelor Asociaţiei ,,Produs de Cluj” va fi şi ea prezentă cu un recital al Fanfarei judeţului Cluj şi cursaţi ai claselor de canto muzică populară de la secţiile Cluj, Gherla şi Dej ale Şcolii. De asemenea, tot în această zi va urca pe scenă ansamblul folcloric ,,Vatră de dor” al Şcolii de Arte clujene împreună cu îndrăgiţii artişti Denisa Bonţe, Claudiu Ciotleuş, Ana Strîmturean, Felix Gălan şi Ioan Dordoi.
Nici de la această ediţie nu vor lipsi surprizele pentru copii şi tineri, care vor putea participa sâmbătă, 13 mai 2017, la atelierele de sculptură în fructe şi legume, duminică, 14 mai, la spectoacolul de magie ,,Bibidi Babidi Bum” susţinut de Florin Suciu Buh aceştia putând, totodată, să se distreze în parcul special amenajat pentru ei, cu echipamente de agrement pentru toate vârstele, dar mai ales pentru iubitorii de adrenalină şi senzaţii tari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

''Prima Casă'', maxim istoric al solicitărilor de garantare; peste 500 pe zi

Articolul următor

Opt programe de studii de master de la UVT, într-un clasament mondial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Semințe cu suflet dăruite la Zalău

O inițiativă de solidarizare a celor pasionați de grădinărit, intitulată  Semințe cu suflet se apropie de zece ani…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share