Agricultura

,,Produs de Cluj” ajunge la Mediaș

Asociaţia ,,Produs de Cluj”, entitate care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va fi prezentă la acest sfârşit de săptămână la Mediaş, unde, în cele trei zile de sărbătoare, vizitatorii târgului se vor putea bucura de produsele tradiţionale şi de spectacolele folclorice organizate cu acestă ocazie. Manifestările vor fi organizate în Piaţa Corneliu Coposu din municipiul Mediaş, de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 22.00.
,,Faptul că suntem din ce în ce mai solicitaţi fie să revenim cu târgurile ,,Produs de Cluj”, cum este cazul Mediaşului, fie să le organizăm pentru prima dată în locaţii noi, nu poate decât să ne bucure şi să ne confirme că ardelenii şi românii, în general, iubesc produsele naturale şi autentice, tradiţiile şi folclorul şi doresc să contribuie la promovarea şi perpetuarea acestora”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
La fel ca şi în anul precedent, caravana ,,Produs de Cluj” revine în ,,cetatea luminii”, aşa cum mai este cunoscut Mediaşul, aducând în atenţia vizitatorilor produse tradiţionale preparate după reţete autentite, păstrate cu sfinţenie în familiile producătorilor, obiecte de artă realizate de către artizani şi meşteri populari, spectacole folclorice susţinute de către tinere talente ale cântului popular transilvănean aflate la început de drum, precum şi de unii dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti clujeni şi locali.
În prima zi de sărbătoare, pe scena ,,Produs de Cluj” va urca ansamblul folcloric ,,Purtata” din Mediaş, judeţul Sibiu, alături de interpreţii Oana Moldovan, Camelia Darvaş, Aurica Bacea, Costel Popa, Georgiana Lobonţ, precum şi îndrăgitul interpret clujean Aurel Tămaş. Cea de-a doua zi va fi dedicată spectacolelor susţinute de către ansamblurile folclorice ,,Dansatorii de pe Someş”, din Iclod, judeţul Cluj, ,,Şoimii Carpaţilor”, din Floreşti, judeţul Cluj, grupul folcloric Clubul vedetelor ,,Muguri de folclor”, precum şi taraful ,,Regal Transilvan” alături de interpreţii Daria Gâdea, Iulia Bucur, Lucia Potra, Adina Hada, Alina Ploae, Mihai Trif, şi cunoscuta interpretă Sava Negrean Brudaşcu. Duminică, 14 mai 2017, Şcoala de Arte ,,Tudor Jarda”, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj şi, în acelaşi timp, o susţinătoare activă a iniţiativelor Asociaţiei ,,Produs de Cluj” va fi şi ea prezentă cu un recital al Fanfarei judeţului Cluj şi cursaţi ai claselor de canto muzică populară de la secţiile Cluj, Gherla şi Dej ale Şcolii. De asemenea, tot în această zi va urca pe scenă ansamblul folcloric ,,Vatră de dor” al Şcolii de Arte clujene împreună cu îndrăgiţii artişti Denisa Bonţe, Claudiu Ciotleuş, Ana Strîmturean, Felix Gălan şi Ioan Dordoi.
Nici de la această ediţie nu vor lipsi surprizele pentru copii şi tineri, care vor putea participa sâmbătă, 13 mai 2017, la atelierele de sculptură în fructe şi legume, duminică, 14 mai, la spectoacolul de magie ,,Bibidi Babidi Bum” susţinut de Florin Suciu Buh aceştia putând, totodată, să se distreze în parcul special amenajat pentru ei, cu echipamente de agrement pentru toate vârstele, dar mai ales pentru iubitorii de adrenalină şi senzaţii tari.

Related posts

Fermier brașovean a lansat MeatBox

Stefana Muresan

Sprijin nerambursabil de până la 1,05 mil. euro pentru investiţii în exploataţii pomicole inclusiv pentru dud şi goji

redactia

Maternitatea de purcei de la Șibot – Alba

Stefana Muresan

Cinci produse lactate, atestate ca „Produs Montan” din Bihor

Traian Dan

Milionarul român care a lucrat cel mai mare pământ din Europa cumpără teren în vestul țării cu banii de pe Insula Mare a Brăilei

redactia

Premiile Galei "PRIA Women in Agriculture", editia 3-a

Stefana Muresan

Ferma Bioterra Doștat, aparținând omului de afaceri Mihai Miron, vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice

redactia

Brașov: Fundația 'Prințul de Wales' va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali

Stefana Muresan

59 de doamne fermier au început cursurile online ale programului inovativ TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience

Transilvania Business

Agricultorii sălăjeni, vizitați de ministrul Adrian Oros

Nora Dumitrescu

Protocol de colaborare pe filiera cărnii de porc

Ligia Voro

Cel mai mare legumicultor din Bistrița-Năsăud, fermă de 15.000 de curcani

Stefana Muresan

AGRARIA 2018: Tehnică agricolă de ultimă generație. Inovație în zootehnie

Stefana Muresan

USAMV Cluj va avea fabrică de bere, abator și rețea de magazine

redactia

CUM ÎȘI VINDE ROMÂNIA PRODUCȚIA DE CIREȘE – PRIMUL GHID AGROTRENDS DEDICAT SECTORULUI POMICOL

Stefana Muresan

Portfolio Farm Furculești, primul eveniment în câmp din 2020 pentru Corteva Agriscience

redactia

Forestierii sunt supărați din cauza inițiativei legislative în domeniul pădurilor

Ligia Voro

Joi, 19 noiembrie –  „Romanian Food & Agribusiness Conference”, online  

Ionut Oprea

Cea mai mare plantație de goji, la Satu Mare

Stefana Muresan

Asociația producătorilor de porumb se extinde

Stefana Muresan

UBM Feed Ro­mâ­nia – fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în Sânpaul; investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

Blajul, punct de referință pe harta apiculturii din Europa

Stefana Muresan

Depunere cereri pentru ajutorul la motorina – trimestrul I

Aradul devine capitala mierii – O nouă ediție ARpicultura

Stefana Muresan

Leave a Comment