Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sobolewski: România, primii pași spre o Zi Națională a Investițiilor

Bursa de Valori București (BVB), alături de partenerii săi din sectorul financiar, susține instituirea Zilei Naționale a Investițiilor în fiecare an pe 15 mai, parte a celui mai ambițios proiect național demarat de o bursă europeană pentru creșterea gradului de educație financiară, informează bursa, printr-un comunicat de presă.
“România face primii pași spre o Zi Națională a Investițiilor. Este nevoie de un proiect național care să promoveze România în Europa”, a afirmat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.
La rândul său, președintele BVB, Lucian Anghel, a subliniat că de Ziua Națională a Investițiilor românii pot să ia contact direct cu specialiștii din toate industriile pieței financiare și, în urma acumulării de informații relevante, să facă “prima investiție pentru un viitor financiar mai bun”.
În acest an, BVB a pregătit o serie de inițiative și evenimente menite să încurajeze investițiile românilor și să contribuie la creșterea nivelului de educație financiară.
Astfel, pentru a marca Ziua Națională a Investițiilor, Bursa de Valori București propune Petiția online prin care ziua de 15 mai să fie declarată Zi Națională a Investițiilor, care poate fi semnată pe www.primainvestitiero, și va susține ulterior o inițiativă legislativă în acest sens. Semnatarii petiției online primesc și un Kit de Investiții, care le oferă un prim set de informații necesare primei investiții.
De asemenea, pe 14 și 15 mai, va avea loc Târgul de servicii financiare și educație “Banii Tăi Expo”, organizat după un nou format la terasa Promenada Mall, Calea Floreasca.
Târgul oferă vizitatorilor acces la brokeri și administratori de fonduri de investiții, seminarii gratuite de educație financiară, consultanță financiară personalizată și educație financiară pentru copii. Expozanți vor fi Grupul Financiar Banca Transilvania, Depozitarul Central, OTP Asset Management România, Raiffeisen Bank, Prime Transaction, Tradeville.
Pe 15 mai, cei interesați sunt invitați la deschiderea oficiala a ședinței de tranzacționare și pot încerca clopoțelul bursei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucrările pentru BRUA încep în noiembrie; BERD ”foarte mulțumită” de colaborarea cu Transgaz

Articolul următor

Trafic în creștere pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share