Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Cluj țintește zboruri directe spre SUA

Aeroportul din Cluj, al doilea din ţară, operează în prezent zboruri către 43 de destinaţii spre 20 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, fiind conectat la marile hub-uri europene.
Cu un trafic mereu în creştere, un pas important vizat de managementul Aeroportului este operarea unor zboruri directe între Cluj-Napoca și destinații din SUA. Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a dat și un termen pentru acest obiectiv, respectiv 5 ani, subliniind că Aeroportul are ”potențial suficient”.
„Direct, în momentul de faţă, nu putem pentru că nu ne permite lungimea pistei. Pista actuală de 2100 metri are capacitate portantă pentru Boeing 747, aproximativ 400 de tone, dar nu este lungimea suficientă. Odată cu devierea râului Someş, vom avea o pistă de aproximativ 3400 de metri şi vom avea zboruri directe Cluj-New York pentru că avem potenţial suficient. Doar pista ne împiedică, potenţial avem. Noi suntem convinşi, având în vedere că doar o porţiune din Someş mai trebuie deviată, eu estimez că în 5-6 ani vom avea zboruri directe Cluj-New York”, a spus directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, la o emisiune la postul de televiziune NCN.
Reamintim că statisticile Airports Council International relevau, în urmă cu câteva zile, că Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a avut un trafic de 187.463 de pasageri în martie, în creştere cu 75% comparativ cu aceeaşi lună din 2015 şi cu 61,5% comparativ cu martie 2016. La nivel de trimestru, Aeroportul Cluj a avut 485.468 de pasageri, în urcare cu 60,1% faţă de primele trei luni ale anului trecut, mişcările comerciale s-au majorat cu 52%, iar traficul de marfă, cu 79,3%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județul Bistrița-Năsăud - oficial în Cartea Recordurilor

Articolul următor

Startup-urile sunt invitate sa-si expuna proiectele la Techsylvania 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share