Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Bistrița-Năsăud – oficial în Cartea Recordurilor

Județul Bistrița-Năsăud a stabilit, duminică, două recorduri mondiale – primul, de cea mai mare mulțime de oameni îmbrăcați în costume populare, adunați în același loc, și al doilea, de cel mai mare dans tradițional românesc, a anunțat, luni, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, pe pagina sa de socializare.
Numărătoarea oficială a persoanelor care au participat, duminică, la acțiunile organizate pe stadionul din orașul Năsăud, în vederea intrării în Cartea Recordurilor, a arătat că au fost prezente 9.506 persoane îmbrăcate în costume populare, în condițiile în care numărul minim acceptat ar fi fost de 4.500 persoane.
“Oficial! Județul Bistrița-Năsăud a stabilit două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record! (…) Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că județul Bistrița-Năsăud este capitala mondială a românismului și a tradițiilor folclorice! Acest lucru este meritul fiecărui om al județului nostru și al tuturor celor care astăzi au deschis lada de zestre și au arătat lumii întregi că noi, aici, știm să ne prețuim țara, valorile, trecutul, prezentul și viitorul! Mă înclin în fața voastră, dragii mei, și sunt onorat să pot să scriu istorie alături de dumneavoastră, cei mai minunați oameni de pe acest pământ!”, a fost reacția de pe Facebook a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, după înmânarea certificatelor.
La evenimentul de la Năsăud, prin care s-a marcat și Ziua națională a portului tradițional, au fost prezente, pe lângă simpli cetățeni, ansambluri folclorice din toate primăriile județului Bistrița-Năsăud, dar și din județele Covasna, Galați, Hunedoara, Maramureș, Teleorman, Cluj, Sălaj și din municipiul București.
Lor li s-au alăturat oficialitățile locale, îmbrăcate de asemenea în straie tradiționale, dar și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Pugna, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, europarlamentarul Victor Negrescu, deputați și senatori din județul Bistrița-Năsăud și din alte colțuri ale țării.
Ziua Portului Popular în Țara Năsăudului a fost organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Orașului Năsăud, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Turismului. Printre colaboratori se mai numără Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul de Informare și promovare Turistică Năsăud, Casa de Cultură Năsăud, Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Turism în Bistrița-Năsăud” și Complexul Muzeal Județean.
Sursa foto: facebook Radu Moldovan

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Președinte BVB: Irum, printre companiile cu potential să devină lideri regionali

Articolul următor

Aeroportul Cluj țintește zboruri directe spre SUA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share