Investitii

Listarea Digi crește capitalizarea bursieră la peste 20 de miliarde de euro

Valoarea totală a capitalizării companiilor listate pe piața reglementată a Bursei de Valori București va depăși 20 de miliarde de euro odată cu listarea Digi, a declarat marți Lucian Anghel, președintele operatorului pieței de capital.
“Piața de capital din România stabilește noi recorduri și face pași rapizi spre un nou statut devenind astfel mai atractivă, atât pentru companiile care vor să se listeze, cât și pentru investitorii care vor să-și diversifice portofoliu sau să facă primul pas spre piața de capital. Suntem convinși că listarea Digi va îndemna și alte companii antreprenoriale să urmeze acest model și să se listeze la bursă pentru accesul la capitalul oferit de investitori atât de necesari dezvoltării într-un mediu economic extrem de competitiv la nivel local și internațional”, a spus Anghel, cu ocazia listării Digi pe bursă.
La rândul său, Ludwik Sobolewski, director general al BVB, a precizat că România este piața care are una dintre cele mai mari creșteri din Europa în acest an.
Un număr de peste 23,9 milioane de acțiuni au fost inclusă în oferta Digi reprezentând 25,6% din numărul total de acțiuni emise de societate.
Digi Communications a intrat marți pe piața românească de capital, sub simbolul DIGI, după ce săptămâna trecută a anunțat că prețul ofertei a fost stabilit la 40 lei per acțiune.
‘Numărul exact de acțiuni oferite a fost determinat drept 21.744.108, un număr de 17.348.822 acțiuni oferite fiind alocat tranșei investitorilor instituționali și 4.348.822 celei de retail. În conformitate cu opțiunea de supra-alocare, acționarii vânzători pot vinde 2.174.411 acțiuni suplimentare deținute de aceștia pentru a acoperi pozițiile scurte rezultate din orice supra-alocări efectuate în legătură cu oferta sau tranzacțiile de stabilizare a prețului’, conform unei informări transmisă Bursei de Valori București (BVB).
Ofertanții au încasat 815 milioane lei, deși intenționau să obțină 1,218 miliarde lei. Oferta a fost formată din două tranșe, cea a investitorilor instituționali și cea de retail.
În acest moment, capitalul social subscris al societății este compus din 65.756.028 acțiuni de Clasă A cu o valoare nominală de 0,10 euro fiecare, precum și din 34.243.972 acțiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro fiecare.
Digi Communications este acționarul majoritar al operatorului de telecomunicații RCS&RDS.

Related posts

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Stefana Muresan

System Innovation România deschide birou de consultanță SAP Business One la Cluj

Ionel Albu

CNI investeşte patru milioane de euro în baza sportivă Torpedo Zărneşti

Stefana Muresan

Leave a Comment