Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 167 milioane de lei pentru drumurile din Bistrița-Năsăud, din fonduri europene

Primul contract de finantare din fonduri europene din categoria drumuri județene reabilitate și modernizate a fost semant la finele săptămânii trecute. Astfel, au primit finanțare prin POR drumurile din Bistrița-Năsăud care vor fi modernizate cu peste 167 milioane de lei.
Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat: „Acesta este primul contract din categoria drumuri județene reabilitate și modernizate cu finanțare prin POR. De asemenea, pe lângă fondurile europene, aveți la dispoziție Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) care reprezintă o sursă de finanțare la fel de importantă. Județul Bistrița are alocate, pentru proiectele din PNDL etapa a II-a, fonduri cu o valoare estimată la 150 milioane de euro”.
Urmare a contractului semnat sâmbătă, vor fi modernizați și reabilitați aproape 50 km de drumuri județene conectate la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) și situate în proximitatea drumului european E58. Totodată, vor fi construite 42 de stații de transport public de călători și 12,819 km de piste pentru biciliști.
Beneficiarii proiectului care va dura 62 de luni (5 ani și 2 luni), sunt 23.506 de locuitori. Valoarea totală a investiției este de 191.201.271 lei, dintre care valoarea finanțării nerambursabile alocate MDRAPFE – Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional este de 167.680.075 lei (98% din proiect).
Dacă ne raportăm la alocarea totală de 8,1 miliarde de euro prin POR, din care, pentru drumuri județene sunt disponibile 1,06 miliarde de euro pentru cei 2.120 km propuși spre reabilitare sau modernizare, suma alocată regiunii Nord-Vest, în valoare de 858 milioane de euro, reprezintă 10,5% din alocarea totală, din care pentru drumuri județene 116 milioane de euro, adică 10,8% din alocarea totală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rom Paper din Braşov şi-a bugetat afaceri de 13,7 mil. euro

Articolul următor

Listarea Digi crește capitalizarea bursieră la peste 20 de miliarde de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share