Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba: Belgienii de la VCST Automotive Production, nou proiect pentru Audi și în pregătire, colaborări cu Zonda și Volkswagen

Producătorul belgian de componente auto VCST Automotive Production estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 28 mil. euro, mai mult cu 42% faţă de anul trecut, susţinută de colaborările existente şi de noile proiecte câştigate. Belgienii au realizat anul trecut afaceri totale de 19,7 mil. euro la fabrica de componente auto din Alba, anunță zf.ro .
”Piaţa este stabilă, conform aşteptărilor. Am început în acest an un nou proiect, pentru Audi, iar în fază pregătitoare este proiectul Zonda, pentru Volkswagen. Avem în portofoliu proiecte şi în fază finală, însă majoritatea proiectelor se află în faza de creştere a volumelor”, a spus Corneliu Pricope, plant manager VCST Automotive Production Alba, potrivit sursei citate.
Compania belgiană produce la Alba roţi dinţate (arbori dinţaţi) pentru cutiile de viteze ale autoturismelor, pentru clienţi precum GM/Tyssen Krupp Presta, Perkins/Caterpillar, DAF, Volkswagen, Ford, Audi şi Porsche. Materia primă folosită în producţie este importată din Germania, India sau Franţa.
Producătorul belgian de componente auto VCST Automotive Production va finaliza anul acesta o investiţie de aproximativ 4 mil. euro, ce presupune dublarea suprafeţei destinate producţiei, spaţii sociale (vestiare şi cantină) şi extinderea halei de tratamente termice. Belgienii au în plan pentru acest an şi o investiţie de peste 2,2 mil. euro în achiziţia de noi utilaje.
Compania avea la finalul anului trecut 191 de angajaţi, numărul acestora crescînd la 220 de oameni în primul trimestru din acest an.
VCST Automotive Production Alba face parte din grupul belgian VCST, cu peste 1.000 de angajaţi şi unităţi de producţie în Belgia, Germania, Mexic, USA, China şi România, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Enel România, nouă ediție a programului educațional PlayEnergy

Articolul următor

UVT și Bayer România, colaborare pentru promovarea științei în rândul copiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share