Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UVT și Bayer România, colaborare pentru promovarea științei în rândul copiilor

Universitatea de Vest din Timișoara este partener în desfășurarea programului „Laboratorul de Științe Bayer” 2017, în baza căruia vor avea loc mai multe activități care îi vor convinge pe tineri că știința poate fi distractivă. Astfel, în perioada 15 – 19 mai 2017, UVT este gazda mai multor acțiuni cu caracter educațional și științific dedicate elevilor de ciclu primar și gimnazial.
În fiecare zi de desfășurare a evenimentului, câte 200 de elevi din Timișoara au parte de experimente interactive oferite de UVT și Bayer România, prin Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie și cea de Fizică. Acestea se desfășoară în incinta ringului bursier al UVT din str. Oituz, spațiu care a fost dotat cu instrumentele de laborator necesare.
Baylab, Laboratorul de Științe Bayer, aflat la ediția a patra în România, oferă elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani posibilitatea de a învăța despre știință, prin joc și experimente deosebit de creative, în compania instructorilor dedicați proiectului de educație alternativă inițiat de către companie.
„Prima ediție a Laboratorului de Științe a însemnat o provocare lansată de Bayer pentru sistemul educațional din România. Un proiect menit să cultive dorința de a învăța prin joacă și de a construi un parteneriat cât mai strâns între elevi, profesori, părinți și autorități. Acum, în al 4-lea an de proiect, putem spune că rolurile s-au inversat, iar entuziasmul și așteptările lor sunt cele care ne învață cum să mergem mai departe, în fiecare an cu ceva în plus. Teoretic, Baylab își deschide porțile în 5 orașe din țară. Practic, cadre didactice extrem de devotate din multe alte zone ale țării au planificat excursii pentru a ne vizita. Datorită lor și partenerilor noștri, peste 7000 de mici oameni de știință vor lua parte la o poveste scrisă de ei, pentru ei, despre știință, joc și inovație. Este forma concretă prin care am ales să exprimăm valorile Bayer și viziunea pentru viitor, un viitor cu o bază solidă în sfera educației” a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România și Bulgaria.
„Implicarea mediului privat în promovarea științei în rândul copiilor este onorabilă. Parteneriatul cu Bayer are un scop deosebit de util la nivel educațional, acela de a-i îndruma pe elevii de vârstă fragedă către știință, un domeniu care le poate oferi multe satisfacții. Le arătăm că munca de cercetător poate fi distractivă. Acțiunea se înscrie în strategia Universității de sprijinire a elevilor de toate vârstele în alegerea unui traseu educațional care să se potrivească abilităților și dorințelor acestora. Astfel, pe termen mediu și lung, vom avea elevi și studenți mai mulțumiți și mai bine pregătiți”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
Acțiunile dedicate elevilor au loc între 15-19 mai, în intervalul orar 09.00-17.00.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alba: Belgienii de la VCST Automotive Production, nou proiect pentru Audi și în pregătire, colaborări cu Zonda și Volkswagen

Articolul următor

Eberspacher, Plexus, Nidec, H Essers, Connectronics și Inteva, la Târgului Meseriilor din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share