Universitatea de Vest din Timișoara este partener în desfășurarea programului „Laboratorul de Științe Bayer” 2017, în baza căruia vor avea loc mai multe activități care îi vor convinge pe tineri că știința poate fi distractivă. Astfel, în perioada 15 – 19 mai 2017, UVT este gazda mai multor acțiuni cu caracter educațional și științific dedicate elevilor de ciclu primar și gimnazial.
În fiecare zi de desfășurare a evenimentului, câte 200 de elevi din Timișoara au parte de experimente interactive oferite de UVT și Bayer România, prin Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie și cea de Fizică. Acestea se desfășoară în incinta ringului bursier al UVT din str. Oituz, spațiu care a fost dotat cu instrumentele de laborator necesare.
Baylab, Laboratorul de Științe Bayer, aflat la ediția a patra în România, oferă elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani posibilitatea de a învăța despre știință, prin joc și experimente deosebit de creative, în compania instructorilor dedicați proiectului de educație alternativă inițiat de către companie.
„Prima ediție a Laboratorului de Științe a însemnat o provocare lansată de Bayer pentru sistemul educațional din România. Un proiect menit să cultive dorința de a învăța prin joacă și de a construi un parteneriat cât mai strâns între elevi, profesori, părinți și autorități. Acum, în al 4-lea an de proiect, putem spune că rolurile s-au inversat, iar entuziasmul și așteptările lor sunt cele care ne învață cum să mergem mai departe, în fiecare an cu ceva în plus. Teoretic, Baylab își deschide porțile în 5 orașe din țară. Practic, cadre didactice extrem de devotate din multe alte zone ale țării au planificat excursii pentru a ne vizita. Datorită lor și partenerilor noștri, peste 7000 de mici oameni de știință vor lua parte la o poveste scrisă de ei, pentru ei, despre știință, joc și inovație. Este forma concretă prin care am ales să exprimăm valorile Bayer și viziunea pentru viitor, un viitor cu o bază solidă în sfera educației” a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România și Bulgaria.
„Implicarea mediului privat în promovarea științei în rândul copiilor este onorabilă. Parteneriatul cu Bayer are un scop deosebit de util la nivel educațional, acela de a-i îndruma pe elevii de vârstă fragedă către știință, un domeniu care le poate oferi multe satisfacții. Le arătăm că munca de cercetător poate fi distractivă. Acțiunea se înscrie în strategia Universității de sprijinire a elevilor de toate vârstele în alegerea unui traseu educațional care să se potrivească abilităților și dorințelor acestora. Astfel, pe termen mediu și lung, vom avea elevi și studenți mai mulțumiți și mai bine pregătiți”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
Acțiunile dedicate elevilor au loc între 15-19 mai, în intervalul orar 09.00-17.00.
Citește și:
S-au vândut deja 4000 de bilete pentru expoziţia Brâncuşi de la Timişoara
Mai mult de 4.000 de bilete au fost deja vândute pentru expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale,…
21 septembrie 2023
Concert aniversar dedicat artistei bihorene Florica Bradu – Lioara Bihorului
Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor organizează mai multe evenimente cultural-artistice dedicate contribuției pe…
21 septembrie 2023
Catalogul care însoțește expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” poate fi comandat
Catalogul care însoțește expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale (30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024), publicat…
20 septembrie 2023
150 DE ANI DE LA PROIECTAREA CASTELULUI PELEȘ
Cei 150 de ani de la proiectarea Castelului Peleș vor fi marcaţi în 20 septembrie, printr-o conferinţă susținută…
20 septembrie 2023
Universitatea de Vest Timişoara deschide anul universitar cu o dezbatere europeană, susținută de Pascal Brukner
Deschiderea anului universitar al Universităţii de Vest din Timişoara este marcată de comunitatea academică timişoreană printr-o săptămână culturală…
20 septembrie 2023
„Gusturi și Tradiții de Bihor”, sâmbătă și duminică în Cetatea Oradea
Tradiția și mâncarea sunt ingredientele care vor aduce împreună în Cetatea Oradea bucătari, producători locali și gurmanzi, într-un…
20 septembrie 2023
„Noaptea Cercetătorilor” la Universitatea din Oradea
„Noaptea Cercetătorilor Europeni”, cel mai cunoscut și longeviv eveniment de promovare a științei și cercetării din țara noastră,…
20 septembrie 2023
Epistolar Lucian Blaga în volumul „Plin mi-e sufletul meu de tine, plin.” Scrisori către Elena Daniello lansat la Cluj-Napoca
Volumul epistolar Plin mi-e sufletul meu de tine, plin.”Scrisori către Elena Daniello apărut la Editura Casa Cărţii de Ştiinţă…
19 septembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
