Enel România anunţă lansarea celei de-a XI-a ediţii a competiţiei naţionale PlayEnergy, un proiect educational dedicat şcolilor gimnaziale şi liceelor, având ca obiectiv promovarea cunoştinţelor despre energie prin metode de învăţare inteligente şi creative. Profesorii ciclurilor gimnaziale şi liceale pot înscrie proiectele de participare la competiţie până în luna octombrie 2017.
“Suntem onoraţi să anunţăm cea de-a XI-a ediţie a programului educaţional PlayEnergy, întrucât preţuim cu adevărat contribuţia pe care o aduc şcolile şi tinerele generaţii. Tinerii au puterea de a crea o societate mai bună şi mai inteligentă. Aceasta este raţiunea din spatele programului PlayEnergy: împreună cu şcolile şi cu profesorii, încurajăm copiii şi adolescenţii să dea frâu liber energiei lor pozitive şi să creeze un viitor mai bun, bazat pe implicare şi sustenabilitate”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager al Enel în România.
PlayEnergy este programul educațional internațional al Grupului Enel care are drept scop informarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la domeniul complex al energiei în rândurile generațiilor tinere. Tema din acest an este “Eliberează-ţi energia!”, iar proiectele participante pot aborda subiecte precum: Eficienţă, Colaborare, Inovaţie, Tehnologie şi Accesibilitate.
Se pot înscrie în competiţie şcoli gimnaziale și licee atât din cele trei zone deservite de către Enel, cât şi din zone în care acesta nu este un furnizor tradiţional. Astfel, competiţia este deschisă şcolilor şi liceelor din următoarele oraşe: București, Ilfov, Giurgiu, Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea, Dolj, Prahova, Bacău, Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Galați, Brăila şi Iași.
Pentru a participa, profesorii trebuie să formeze și să coordoneze o echipă de maximum 5 elevi din aceeași etapă de studiu (gimnaziu sau liceu). Proiectele pot fi realizate în orice tip de format, de la prezentare power point, până la aplicaţii practice sau experimente. Anul acesta, cadrele didactice şi elevii pot descărca gratuit kit-ul PlayEnergy 2017 de pe secţiunea dedicată PlayEnergy a site-ului www.enel.ro . Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informații cu privire la resursele energetice, experimente și inovații la nivel mondial, cu exerciții și sugestii pentru proiecte. Participanţii pot accesa şi site-ul http://playenergy.enel.com, care este disponibil în toate limbile țărilor participante: acesta este un instrument esențial pentru conectarea claselor implicate în proiect, unde profesorii şi elevii pot găsi, printre altele, materiale educaționale, conținuturi multimedia, jocuri și experimente interactive.
Termenul limită de înscriere a proiectelor în competiție este 10 octombrie 2017. După înregistrare, proiectele vor intra în etapa de selecţie regională. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experți va selecta primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învăţământ (3 proiecte pentru gimnaziu, 3 pentru licee), pe baza mai multor criterii, cum ar fi relevanța pentru temă, creativitatea, originalitatea. Juriul regional poate oferi, de asemenea, premii speciale, care să permită accesul la selecția la nivel național.
În cea de-a doua etapă a fazei de jurizare, un juriu național va selecta, dintre toate proiectele de la nivel regional, primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învăţământ, pe baza acelorași criterii. Câștigătorii, atât profesori, cât și elevi, precum și instituția pe care o reprezintă, vor primi sponsorizări pentru susţinerea inovaţiei şi echipamente tehnice de ultimă generaţie, în cadrul unei gale ce va avea loc în luna octombrie.
Citește și:
Revoluția din 1989, suprinsă în două evenimente la Cluj
O serie de evenimente legate de Revoluția din Decembrie 1989 au fost programate la Cluj-Napoca. Acestea sunt organizate…
11 decembrie 2023
Muzeul Național Brukenthal este sprijinit de JTI cu o sponsorizare de 50 000 euro
Muzeul Național Brukenthal (MNB) din Sibiu a primit un frumos cadou de Crăciun de la JTI. O sponsorizare…
11 decembrie 2023
Despre biografiile Ceaușeștilor la Colocviile Muzeului Țării Crișurilor
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează…
10 decembrie 2023
Gala Comunității Bihorene, în 13 decembrie la Teatrul Regina Maria
Fundația Comunitară Oradea va organiza ediția a XI-a a Galei Comunității Bihorene, miercuri, 13 decembrie, de la ora…
9 decembrie 2023
Pavilionul României la Bienala de Arhitectură, Veneția 2023 va fi expus în premieră la Timișoara
Pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023 vine în țară și va fi expus în…
8 decembrie 2023
Proiecte verzi pentru iubitorii de natură și adrenalină la Aușeu și Șinteu
Printr-un proiect în valoare de aproape 9,5 milioane de lei se va amenaja un traseu off-road la Groși…
8 decembrie 2023
Clujenii de la T@book au pătruns în finala regională a Global Startup Awards
Startup-ul clujean vrea să crească gradul de alfabetizare prin promovarea unei culturi a lecturii. T@book este finalistă regională,…
7 decembrie 2023
Volumul Bani și libertate se lansează la Universitatea de Vest din Timișoara
Universitatea de Vest din Timișoara va găzdui lansarea volumului Bani și libertate, scris de Ovidiu Toader, membru al…
7 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
