Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ion Sterian, director general interimar al Transgaz

Petre Ion Văduva a renunțat la funcția de director general al Transgaz din motive personale, dar va continua mandatul de administrator neexecutiv, iar Ion Sterian a fost numit director general interimar, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori București.
“În ședința din data de 16.05.2017, Consiliul de Administrație al SNTGN Transgaz SA a luat act de declarația de renunțare la calitatea de director general a domnului Petre Ion Văduva, calitate care ar fi încetat de drept la data de 3.06.2017. Domnul Petre Ion Văduva a renunțat la calitatea de director general al SNTGN Transgaz SA din motive personale dar continuă mandatul de administrator neexecutiv conform Hotărârii AGOA nr. 1/27.04.2017. Până la finalizarea procedurii de selecție conform OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul de Administrație al SNTGN Transgaz SA a numit în funcția de director general interimar pe domnul Ion Sterian”, se arată în comunicat.
În acest context, a fost modificată și componența Comitetului de Nominalizare și Remunerare deoarece prin preluarea funcției de director general interimar, Ion Sterian, nu mai este membru al acestui comitet consultativ, el fiind înlocuit de Petru Ion Văduva.
Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz Mediaș a afișat un profit net de 320,13 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în creștere cu 86% față de perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului trimestrial al companiei remis Bursei de Valori București (BVB).
Veniturile din activitatea de exploatare s-au cifrat la 638,6 milioane de lei, în creștere cu 37% față de primele trei luni ale anului trecut, iar cheltuielile de exploatare la 266,6 milioane de lei, în urcare cu 2%.
Societatea este listată la Bursa de Valori București din anul 2011 și are o capitalizare de 4,909 miliarde de lei.
Un pachet de 58,5% din acțiunile Transgaz este deținut de statul roman reprezentat de Guvern prin Secretariatul General al Guvernului și 41,49% de alți acționari (free-float).
SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport gaze naturale și răspunde de funcționarea acestuia în condiții de calitate, siguranță, eficiență economică și protecție a mediului înconjurător.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017! 

Articolul următor

Enel România, nouă ediție a programului educațional PlayEnergy

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share