Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj Napoca: Investiție de peste 1,4 mil. lei în Piața Unirii

Primăria municipiului Cluj-Napoca a finalizat o investiţie de peste 1,4 mil. lei (aproximativ 320.000 de euro), plus TVA, în lucrări de modernizarea a laturii de vest a Pieţei Unirii. Latura de vest a pieţei din punctul zero al oraşului a devenit astfel zonă pietonală (cu acces auto ocazional pentru aprovizionare), pe o lungime de 196 ml. Suprafaţa care a fost modernizată este de aproximativ 12.000 mp, având o lungime totală de 725 ml. Investiţia a presupus şi plantarea a 11 copaci şi amplasarea a 34 de stâlpi de iluminat public şi ornamentali.
Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat pentru acest an un buget de 1,35 mld. lei (300 mil. euro), cu aproximativ 16% mai mare faţă de cel din anul precedent. Prioritatile municipalitatii sunt menţinerea facilităţilor privind investiţiile şi locurile de muncă în Cluj-Napoca, susţinerea municipiului ca centru naţional şi internaţional de inovare, cercetare şi IT, dar şi decongestionarea traficului.
Printre proiectele municipalităţii din Cluj-Napoca se află şi un nou program multianual de modernizare a infrastructurii rutiere, care să cuprindă şi străzile din noile extinderi ale oraşului, dar şi crearea de benzi dedicate pentru transportul în comun, odată cu introducerea în circulaţie a 8 troleibuze şi achiziţionarea a noi mijloace de transport în comun (50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai şi 10 autobuze electrice).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Fuziunea dintre Greenbrier și Astra Rail Management, aprobată

Articolul următor

Start pentru programul “Litoralul pentru toti”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share