Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Cluj: Proiectul de modernizare cu fonduri europene a Drumului Apusenilor, depus spre finantare

Consiliul Judetean Cluj a depus în vederea aprobării finantării nerambursabile proiectul vizând „Îmbunătătirea infrastructurii rutiere de importantă regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apusenilor, prin modernizarea DJ 108K (limita Judet Bihor – Baraj Drăgan) si DJ 764B (Baraj Drăgan – intersectie DN1)”.
„Modernizarea cu fonduri europene a celor două drumuri judetene, generic incluse în Drumul Apusenilor, vizează în principal impulsionarea dezvoltării economice a acestui întreg areal cu un imens potential, facilitând accesul turistilor spre numeroase obiective din zonă”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Valoarea totală a proiectului este de 159.811.640,26 lei, din care 3.712.859,41 lei reprezintă contributia Consiliului Judetean Cluj, compusă din 2% aferentă cheltuielilor eligibile si din cheltuieli neeligibile (TVA), restul sumei de 156.098.780,85 lei (98%) reprezentând asistenta financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operational Regional 2014 – 2020.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă cresterea gradului de accesibilitate a zonei montane a judetului Cluj – Drumul Apuseni, situată în apropierea retelei de transport TEN-T, prin reabilitarea infrastructurii rutiere judetene din această zonă, în vederea asigurării unei mobilităti cât mai ridicate a populatiei, bunurilor si serviciilor din judetul Cluj.
Astfel, proiectul urmăreste îmbunătătirea parametrilor tehnici, mai exact cresterea vitezei, a sigurantei rutiere si a portantei pe sectoarele de drum cuprinse în Drumul Apuseni, respectiv DJ 108K (limita jud. Bihor – Baraj Drăgan) de la km. 26+455 la km. 29+495 si DJ 764B (Baraj Drăgan – intersectie DN1) de la km. 0+000 la km. 22+164,500. Conform studiilor de trafic efectuate, după implementarea proiectului se estimează o crestere cu aproximativ 35% a vitezei medii de deplasare actuale pe sectoarele de drum vizate. De asemenea, pentru cresterea sigurantei rutiere vor fi realizate o serie de elemente, multe din ele inexistente în momentul de fată, precum semnalizare rutieră, 9052,55 mp de trotuare, sapte statii de autobuz, sapte parcări auto, borduri coborâte, 10.694,50 m de parapete de sigurantă, 10 limitatoare de viteză si patru benzi rezonatoare, cinci sisteme de avertizare luminoasă si 10 console metalice, plase si bariere elastice de protectie pietre, 6,151 km aliniamente de arbori, amenajare trecere la nivel cu calea ferată, etc.
Beneficiarii principali ai implementării proiectului vor fi locuitorii comunelor Poieni si Săcuieu care tranzitează zilnic cei 25,64 de km de drum judetean reabilitat, agentii comerciali din zonă, dar, mai ales, miile de turisti care vin anual în această zonă de munte a judetului, fie în tranzit, fie pentru a se delecta si a se caza în unitătile de cazare aflate în zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CFR, contracte de aproximativ 1 mld de euro pentru reabilitarea secțiunii de la km 614 Bârzava până la Ilteu

Articolul următor

Peste 9 mil. lei, fonduri europene, pentru reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Târgu Mureş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Energie verde la sediul DGASPC Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 15 iulie, un proiect de hotărâre privind instalarea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share